Egyetlen dolog, amiben soha ne engedj a gyereknek: egy életre rögzül, pedig árt
Szülőként a te felelősséged, hogy erre odafigyelj.

nagykep?cikkid=168400&kep=baba-csodalkozik-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekek számára a fogmosás nem más, mint hosszadalmas és unalmas percek egymásutánja, mely elveszi az időt a játéktól. Nem csoda, ha rendre tiltatkoznak ellene.

Érdemes praktikákkal vonzóbbá tenni a dolgot: egy kedves, figurás fogkefe csodát tehet, de érdemes a gyerekfogkrémeket is végigpróbálgatni, melyik ízlik a gyereknek legjobban. Játékot is vihettek a fogmosásba: például rendezhettek versenyt, kinek lesz habosabb a fogkrémje. Mindeközben természetesen figyelj rá, hogy a gyerek ne mozgassa durván a fogkefét, és végig ügyeljen a megfelelő technikára.

Nagy a tét

Sajnos sok szülő él abban a hatalmas tévedésben, hogy a tejfogakra még nem kell annyira vigyázni, hiszen majd úgyis cserélődnek. A valóság ezzel szemben az, hogy a korai fogápolás meghatározza a későbbi, maradandó fogak állapotát is, ezért érdemes babakortól beiktatni a kicsi mindennapjaiba a napi kétszeri fogmosást. Kisgyerekkortól lényeges a helyes fogmosási technika megtanítása is.

Soha ne hagyd annyiban, ha a gyerek nemet mond a fogmosásra. Ha türelemmel és kellő komolysággal kezeled a témát, a gyerek megszokja, hogy fogmosás tekintetében nincs apelláta, és idővel maga is igényelni fogja. Ha azonban gyerekkorában nem rögzíted benne a fogmosás fontosságát, felnőttként is hanyagolni fogja azt, amiért fogai egészségével fizet borsos árat. Olvass korábbi cikkünkben a korai fogápolásról részletesebben!

Ezt is szeretjük