Színes, sportos gyerekbiciklik körképe
Árakkal és lelőhelyekkel
Tanítsd meg porontyodat minél előbb bicajozni: szerezz be számára egy bringát, és kerekezzetek együtt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A biciklizést nem lehet elfelejteni, de elég korán kezdeni sem. Azon sportágak közé tartozik, melyeket korra és nemre való tekintet nélkül minden egészséges ember bátran gyakorolhat. Tavasztól őszig, amikor csak teheted, pattanj csemetéddel együtt nyeregbe: a kerékpározást akár egy izgalmas kirándulásba is beépítheted, a gyerekek számára pedig az egyik legjobb szabadidős tevékenység lehet.

Amíg pici, a megfelelő gyerekülésben is magaddal viheted, de miután már teljes biztonsággal tud járni, lassan megtaníthatod biciklizni, hogy együtt pedálozhassatok a szabad levegőn. Ha szeretnéd, hogy fontos szerepet töltsön be gyerkőcöd életében a sport, ismertesd meg minél előbb a mozgás örömével.

A kicsiknek nagyon nagy a mozgásigényük, melyet a biciklizés remekül kielégíthet, de mindehhez elengedhetetlen, hogy a megfelelő biztonsági felszerelésekkel is ellásd. Hogy nyugodt lehess afelől, hogy nem esik baja bringázás közben, nem elég a térd- és könyökvédő, de arra is ügyelned kell, hogy a korának és fejlettségi szintjének megfelelő biciklit válaszd neki.

Általában két és fél éves kortól ajánlott megtanítani a picit a biciklizésre, de természetesen nem lehet általánosítani: ahogy minden másban, a gyerekek ebben a tekintetben is különböznek. Bizonyára te tudod a legjobban, hogy csemetéd mennyire áll biztos lábakon, és mennyire mozgékony - ezeket fontos figyelembe venned, mielőtt úgy döntenél, hogy megtanítod kerekezni.

Ha úgy ítéled meg, hogy még túl nagy falat lenne neki a bringa, vagy nem érdekli, inkább ne erőltesd, hiszen ez egy életre elveheti a kedvét. Ha viszont látod, hogy felcsillan a szeme a kétkerekűek láttán, és szeret a szabadban rohangálni, biztos lehetsz benne, hogy itt az idő, hogy megvásárold élete első járgányát.

Mekkora biciklit vásárolj?
Fontos, hogy megfelelő méretű biciklit vásárolj a gyereknek. Az elsődleges szempont, hogy az ülésen ülve leérjen a földre teljes talppal, hogy bármikor megtámaszkodhasson. Létezik azonban egy hivatalos mérettáblázat is, melynek alapján megtudhatod, mikor mekkora bringát érdemes venned.
  • 2,5-4 év között: 12" méret.
  • 4-6 év között, 95-115 cm magasságig: 16" méret.
  • 6-9 év között, 115-130 cm magasságig: 20" méret.
  • 7-11 év között, 130-150 cm magasságig: 24" méret.

Pótkerékkel - a legkisebbeknek

Mivel a kicsiknek még adódhatnak gondjaik a mozgáskoordinációval és egyensúlyérzékükkel, az első bringához mindenképpen csatlakoztatni kell pótkereket.

Elengedhetetlen, hogy a magasságának és tömegének megfelelő méretű kerékpárt válassz, és természetesen az is, hogy a picinek tetsszen, ezért, ha csak nem meglepetésnek szánod, az a legjobb, ha közösen választjátok ki a megfelelőt.

Kislányoknak

A kislányok általában a meleg színeket kedvelik, melyeket nem csupán ruhácskájukon, de akár biciklijükön is viselhetnek. A Hauser gyártói a legkisebbekre is gondoltak, a 12"-es meggypiros bicikli igazán kislányos, a kormányon lévő praktikus fehér kosárkában pedig a csöppség akár a játékait vagy az uzsonnáját is tarthatja. A biciklit a Hajtany.hu weboldalról tudod beszerezni, 22 000 forintért.

A 14"-es Adventure One piros mesefigurás biciklihez sárvédő és kulacs is tartozik, így, ha a kerekezésben megszomjazna a csöppség, csak hátra kell nyúlnia érte. A Huweb.hu oldalán tudod beszerezni igen kedvező, 19 990 forintos áron.

A babarózsaszín, 16"-os Hello Kitty Cutie kerékpárhoz trendi, cicafigurás duda és táska is tartozik, négy és hat év közötti kislányoknak ajánlják. A Worker.hu internetes sportbolt kínálatában találod, ára 39 600 forint.

Kisfiúknak

Ha kisfiadnak szeretnél vásárolni, a vagány, fiús bringák között érdemes nézelődnöd. A 16"-os Kawasaki Dirt zöld modellje minden bizonnyal a kis lurkó kedvence lesz. Mintájában leginkább egy motorra emlékeztet, igazi fiús darab. A bringa ára 36 900 forint, a Worker.hu oldalán találod. Stílusban ehhez hasonló az Aktivsport.hu webshopban található vörös-fekete bicikli, melynek ára 27 900 forint. A 16"-os Demma Denny kék bringa az előző kettőnél egyszerűbb, letisztultabb modell. Ára 34 900 forint, a Bicyclewebshop.com internetes boltban vásárolhatod meg.

Két keréken - nagyobbaknak

Ha a gyerkőcnek már biztonsággal megy a tekerés, leszerelheted a bringáról a pótkerekeket, hogy megtanítsd két keréken is egyensúlyozni. Egy idő után azonban, ahogy csemetéd nő, búcsút kell intenetek az első bringának, hogy beszerezhessetek egy újat, ami már majdnem olyan, mint a nagyoké. Ez a méretesebb bicikli akár hosszú évekig szolgálhatja kényelmét, érdemes tehát megfontoltan választani.

A Bicyclewebshop.com-on a nagyobbaknak való biciklik választéka is széles, itt vásárolhatod meg a 20"-as, kék Kona Makena modellt, mely vastagabb kerekeivel akár terepen is ideális. Ára 47 900 forint. A Canga.hu internetes bicikliboltban található 24"-es Dema Iseo modell vidám színei biztosan gyerkőcödnek is tetszenének.

Az állítható üléssel és kormánnyal rendelkező biciklit 47 900 forintért szerezheted be. Szintén a Canga.hu oldalán találod meg a 24"-es, piros Gepida Gilpil kerékpárt, melyhez csomagtartó is tartozik. Ára 59 900 forintért kicsit borsos, de ezzel a profi gyerekbiciklivel évekig kerekezhet a kicsi.

Ezt is szeretjük