A 4 legjobb gyerekszámítógép
A kicsik kedvencei
Ha porontyod szívesen kipróbálná a számítógépet, de még korainak tartod, lepd meg egy játékmasinával!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekjátékok izgalmasak, azonban a legtöbb apróság számára az az igazán élvezetes, ha úgy csinálhat valamit, mint a nagyok. Ha sokat ülsz a gép előtt, nem csoda, ha már pár évesen az lesz porontyod célja, hogy neki is legyen olyanja, hiába magyarázod neki, hogy ehhez ő még túl kicsi.

Nem is praktikus sokszor bevetned ezt a kifogást, amit a gyerkőcök a legjobban utálnak, ha még késleltetnéd, hogy igazi számítógép elé üljön, lepd meg egy gyerekszámítógéppel!

Ezek a szerkezetek ugyanis a kicsik fejlettségi szintjének megfelelő játékos feladatokat tartalmaznak, melyek nemcsak lekötik porontyodat, de hasznára válhatnak az iskolára való felkészülés során is.

Ugyanakkor három éves kora előtt nem árt, ha maradsz a meséskönyveknél, és a digitális szerkezet helyett csodás történetekkel kápráztatod el. Ezt követően közösen kipróbálhattok egy egyszerűbb modellt, de ügyelj a választásra! Mielőtt megvennéd, próbáld ki a gépet, vagy legalábbis alaposan tájékozódj arról, milyen faladatok vannak rajta: feltétlenül az életkorának megfelelő számítógépet válassz, ami könnyen megoldható játékos ügyességfejlesztőket tartalmaz.

Mivel ezek a szerkezetek sokkal egyszerűbbek, mint az igazi számítógép, kevésbé kell attól tartanod, hogy a gyerek lecövekel előttük, és nem akar majd mással játszani. Ha megérti, hogy ti csak munkára használjátok a számítógépet, beéri a saját kicsi játékával, amíg elég idősnek nem találod ahhoz, hogy közösen belekóstoljatok a számítógépes játékok világába.

Kíváncsi vagy, milyen számítógépes játékokat érdemes először kipróbálnod a gyerkőccel? Olvasd el cikkünket!

Thomas Laptop - a legkisebbeknek

A Thomas Laptop sajnos csak angol nyelven tud, ha azonban gyerkőcöd esetleg ovis angol foglalkozásra jár, érdemes beszerezned, ellenkező esetben azonban nem javasoljuk. Az elektronikus készségfejlesztő valójában egy mágneses rajztábla egy zenélő-beszélő panellel egybeépítve, de talán éppen a kis képernyő hiánya miatt jobban kiélheti vele a gyerkőc kreativitását. A felhajtható felületre ugyanis rajzolhat, míg a billentyűzeten lenyomott betűket és számokat hangosan kiejti a gép.

Ha gyermeked kedvenc mesehőse Thomas, a gőzmozdony, aki mindig különös kalandokba keveredik barátaival, minden bizonnyal szívesen tanul az ő társaságában. Fontos azonban, hogy a gép elsősorban játék legyen a szemében, ebben a korai szakaszban ugyanis az apróságok szórakozás közben tudják elsajátítani a legtöbb dolgot. A gyerekszámítógépet a JatekShop.eu oldalán vásárolhatod meg.

A gyártó a gépet három és hat év közötti gyerekeknek ajánlja.

Ára 3100 forint. *

Micimackó Gyermek computer - játékos fejlesztők

A Micimackó Gyermek computer hatékony segítséget nyújthat az iskolára való felkészülés ideje alatt. Különlegessége, hogy Micimackó eredeti magyar hangja, Mikó István beszél a kicsikhez a hangszórókból, és segít eligazodni a betűk, a szavak és a számok világában. A színes kütyü 16 játékos feladatot tartalmaz, ami segít gyermekednek ismeretei bővítésében, így az iskolára való felkészülés az egyik legszórakoztatóbb tevékenység lehet.

A kijelzőről Micimackó monokróm, pixeles képe mosolyog csemetédre: bár az élmény távol van attól, amit a te monitorodon láthat a gyerkőc, nem a képernyő a legfontosabb. Szemed fényét minden bizonnyal már maga a tarka szerkezet és a hivalkodó gombok is tökéletesen lekötik, és a gyakorláshoz épp az a lényeg, hogy ezeket legyen kedve nyomkodni. Ha szeretnéd, hogy kedvenc mesehőse segítse őt a tanulásban, szerezd be a Micimackó Gyermek computert a Tulli internetes játékboltból!

A gyártó a gépet három éves kortól ajánlja.

Ára 12 190 forint. *

Power Notebook - Suli előtt

A számítógép magyar és angol nyelven tud. A megfelelő nyelvet a bekapcsoláskor lehet kiválasztani, ezt követően pedig 40 feladat áll a gyerek rendelkezésére. A golyós egérrel ellátott Power Notebook a nyelvtan és matematika alapjaiba vezeti be a gyerkőcöt, emellett azonban szórakoztató logikai játékok, zene és rajzprogram is található a kütyün.

A gép külseje átmenetet képez a játék és a valóságos eszköz között, tehát strapabíró, ugyanakkor csemetéd boldog lesz, hogy egy komoly tárgy birtokosa lehet. Attól sem kell tartanod, hogy hamar ráunna a kis kék csodára, vagy túl bonyolultak lennének számára a feladatok, a három nehézségi szint közül ugyanis mindig kiválaszthatod, ami épp az életkorának megfelelő. A gyerekszámítógépet a Játékadatbázis.hu oldalán vásárolhatod meg.

A gyártó a gépet hat éves kortól ajánlja.

Ára 11 990 forint. *

Startright - Géniusz Laptop - Mint a nagyoké

A Startright Géniusz Laptop igazán sokoldalú szerkezet, ami naptárat, ébresztőt és feladatlistát is tartalmaz, így gyermeked ugyanolyan fontosnak érezheti magát, mint amilyennek téged lát. A kis gép még jelszóval is levédhető, az egyes felhasználókhoz pedig személyes profilt tudsz kialakítani, így felügyelheted, mivel játszik a gyerek. Az eredetileg angol nyelvű szerkezet magyar nyelvre is állítható, így összesen 80 magyar vagy angol feladat közül válogathat a kicsi.

A gép nyelvtani és matematikai feladatokat tartalmaz, de segítségével akár gépelni is megtanulhat a gyerkőc. Ha egyéb érdekességekre vágyik, a zenés és műveltségi játékokkal is remekül elütheti az időt.

A valódi laptop billentyűzetéhez hasonló gombok és a csatlakoztatható egér garantáltan tetszik majd neki, de igazi kedvencei a képernyőn érintéssel indítható alkalmazások lesznek. Az élethű gyerekszámítógépet a Játék Makett Centrum.hu oldaláról szerezheted be.

A gyártó a gépet nyolc éves kortól ajánlja.

Ára 16 448 forint. *

* Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük