Milyen jövőt hordoz a gyermek neve?
A legnépszerűbbek januárban
A név nem csak pár betű, hiszen egész életén át viseli gyermeked. Tudd meg, milyen sorssal jár!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemcsak a legjobban hangzó nevet szeretnéd adni gyermekednek, de örülnél, ha ez a néhány betű, ami egész életében elkíséri, szerencsét hozna neki? 2010. első hónapjában az alábbi neveket választották legtöbbször gyermeküknek az újdonsült szülők. Ha még nem tudod, milyen nevet szeretnél adni leendő gyermekednek, akár ihletet is meríthetsz listánkból.

Ádám - A földből való ember, atyám

A latin-héber eredetű név tulajdonosa erős, de jólelkű felnőtt lesz. Már gyerekként is központi figura, hiszen amikor csak teheti, keresi mások társaságát, és örömét leli abban, ha barátainak segíthet.

Később legfőbb vágya, hogy családját biztonságban tudhassa, és ennek érdekében akár nagy küzdelmek árán is előteremti a szükséges anyagi javakat. Tehetségét soha nem öncélú tevékenységek során kamatoztatja, hiszen elsősorban nem a siker, hanem a többi ember tisztelete és szeretete a fontos számára. Legnagyobb gyengesége éppen erős férfiasságában rejlik, mivel nagyon szereti a nőket. A hódítással nem kell küszködnie, hiszen a gyengébbik nem képviselőinek nagy kedvence, így csak a kísértésnek kell tudnia ellenállni. Hajlamos ellustulni már fiatalon is, de új élményekkel és kihívásokkal mindig ki lehet billenteni a tétlenségből.

Kristóf - Krisztust hordozó

Kristóf nevű gyermeked már korán fogékony lehet a komoly dolgok iránt, és nem riad vissza a felnőttes feladatoktól sem. Ha érzi, hogy a háta mögött állsz, és bármiben támogatod, a legnehezebb kihívásokat is vállalja, azonban a bizalom nem csak kisgyerekként fontos számára. Később is ebből táplálkozik kitartása, ugyanakkor ő is szívesen nyújt támaszt másoknak. Mellette megtalálja a helyét az a nő, aki biztonságra vágyik, hiszen távol áll tőle a hűtlenség.

Ugyanezt azonban választottjától is elvárja. Bár mindent megad, amire családjának szüksége van, nem kifejezetten lelkizős típus, amit nem árt már gyerekkorában is figyelembe venned. Nála tehát a hosszas magyarázatok helyett többre mész világos utasításokkal: ha nem szabad összetörni a tükröt, nem is fogja. Tanuld meg kezelni, hogy nem minden gondolatát ismered, ez azonban nem azt jelenti, hogy felszínes lenne: magában sokkal gazdagabb világot hoz létre, mint amit a környezetének feltár a lelkéből.

Áron - Ihletett, tisztán látó

A héber eredetű név tulajdonosának a legnehezebb feladata az életben az, hogy megtanuljon bízni önmagában. Fontos számára a megértő segítség, és anyaként nem árt, ha tisztes távolból, de minden lépését figyeled, ugyanis az Áron nevű gyerekek általában könnyen befolyásolhatóak, tehát könnyen rossz társaságba keveredhetnek. Ha azonban érezteted porontyoddal, hogy számíthat rád, és te minden körülmények között elfogadod, valószínűleg a jó utat választja. Bár hajlamos az önfeláldozásra, elsősorban a pozitív érzéseket keresi: egy biztos párkapcsolat teszi igazán boldoggá. Bár inkább csapatjátékos, és már kisfiúként sem magányos típus, tehetségét a művészetekben is jól kamatoztathatja, ez esetben azonban szüksége van az állandó visszajelzésre.

Nóra - Isten az én világosságom

Nóra nevű lányoddal kemény csatákra számíthatsz a játékboltokban, hiszen már fiatalon nehezen fogadja el, ha akarata nem teljesül. Később ez a kitartó küzdelem előnyére válhat, és hamar vezető pozícióban találhatja magát. A magánéletben nehézségei származhatnak abból, hogy szeretné, ha mindig neki lenne igaza, és a szóbeli vereséget is nehezen viseli. Amennyiben azonban beletörődik, hogy az embereket olyannak kell elfogadni, amilyenek, erőskezű családanya lehet.

Már kiskorában hajlamos lehet egy feladattal addig szöszölni, amíg tökéletesnek nem érzi. Ez megkönnyítheti a dolgát az iskolában, azonban a többiekkel konfliktushelyzeteket teremthet maximalizmusa. Tanítsd meg neki, hogy, ha mások hibáival szemben is elfogadó, és nemcsak a teljesítményre koncentrál, többre viheti.

Luca - Sugárzóan fényes

Luca lányod számára a legfontosabb az életben az otthon nyugalma. Ha sokat veszekszetek pároddal, ő lesz az első, aki elveszti türelmét, és sírva fakad, hiszen úgy érzi, nektek kell megadni számára a biztos talajt. Nem csak a családi viszályokra reagál érzékenyen: minden lelki hangulatot rendkívül erőteljesen tud megélni. Éppen ezért nagy hatással van rá a szerelem, akár boldogságot, akár csalódást hoz.

Partnere azért is lesz fontos számára felnőttként, mert mások véleménye nélkül nem mer kockázatos vállalkozásokba fogni, hiszen kudarc esetén szüksége van a vigaszra. Lányod hamar érdeklődést mutathat a divat iránt, és míg a többiek számára mindegy, hogy nadrágot vagy szoknyát ad rájuk az anyukájuk, neked nem lesz egyszerű dolgod, ha nem azt a ruhácskát választod, amit ő akar felvenni.

Kriszta - Krisztushoz tartozó

A latin eredetű név kitartóvá, határozottá teszi tulajdonosát. Lányod számára már fiatalon fontosak lesznek a kihívások, valamint az, hogy minden feladatot a tőle telhető legjobban teljesítsen. Felnőttkorában egyedül az állhat sikerei útjába, hogy szereti az állandóságot, és rosszul viseli, ha rövid időn belül többször új szabályokat kell elfogadnia. Ha azonban valamit elhatározott, azt véghez is viszi, még akkor is, ha emiatt egy időre háttérbe kell szorítania emberi kapcsolatait.

Nem árt azonban, ha már gyerekként érezteted vele, hogy néha mások véleményét is el kell fogadnia, és nem mindig lesz képes egyedül boldogulni a kihívásokkal.

Ha belátja, hogy nemcsak neki lehet igaza, de időnként érdemes másoktól is tanulni, a magánéletben és a munkájában is sikeresebb lehet.

Ezt is szeretjük