Különleges, befogadó szemléletű óvoda nyílik Budán (x)
A Pendula óvodai programjának alappillérei a szabad játék, a mese és a szabad önkifejezés, hiszen a játék a kisgyermekkor legfontosabb, egész személyiséget fejlesztő, élményt adó tevékenysége.

pendula ovoda.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kiemelten közhasznú Világszép Alapítvány saját óvodát alapít Pendula néven idén szeptemberben Budapesten. Az alapítvány céljaival összhangban a Pendula Óvoda egy nyitott, befogadó, kreatív műhely, ahol mindenki a saját ritmusában, a saját útját járva lesz a közösség része.

A 2. kerületi magánóvoda pedagógiájának középpontjában a gyermek, mint egyedi, fejlődő személyiség áll. Az óvoda inkluzív, befogadó szemlélettel fordul a családok és a gyerekek felé.

A madarak nem járnak lépcsőn

A Pendula óvodai programjának alappillérei a szabad játék, a mese és a szabad önkifejezés, hiszen a játék a kisgyermekkor legfontosabb, egész személyiséget fejlesztő, élményt adó tevékenysége. A mese egy olyan közös nyelv, mely minden gyereket egyaránt megszólít, ami megnyitja a kapukat a külső világ és a gyerekek belső világa felé is.

süti 3(1)

Az új magánóvoda pedagógiájában kiemelten fontos, hogy olyan biztonságos, elfogadó légkört teremtsen, melyben a gyermek szabadon megnyilvánulhat, kifejezheti gondolatait és érzéseit. A Pendula Óvoda nagy hangsúlyt helyez az integrált képességfejlesztésre, mely a fejlesztő szakemberekkel szoros együttműködésben valósul meg.

Az új, budai magánóvoda tervezésénél fontos volt, hogy olyan inspiratív terek jöjjenek létre, melyek jól tükrözik a befogadó, elfogadó szemléletet, valamint támogatják a gyerekek alkotó munkáját. Bavalics Laura, a Pendula Óvoda vezető óvodapedagógusa elmondta:

- Az óvoda, mely elköteleződik a befogadó, elfogadó szemlélet mellett, olyan alapértékekből indul ki, melyek szem előtt tartják, hogy minden gyerek, sőt, gyerekeket körülvevő felnőtt, legyen az szülő, dajka vagy pedagógus, mind egyedi és különleges. Nem véletlenül fogalmaztam így - elköteleződik, hiszen az inklúzió egy folyamat, ami nem ér véget egy bizonyos ponton. A különbözőségekre adandó egyre jobb válaszok keresése soha nem ér véget. Kiemelt cél az egyéni ismeretszerzési, tanulási utak támogatása. 

unnamed(2)

Náluk a hangsúly nem a különórák túlsúlyán és az idegen nyelv elsajátításán van, hanem valóban hisznek abban, hogy az óvodás korú gyerekeknek leginkább egy biztonságos, elfogadó környezetre van szükségük, ahol van idő játszani, felfedezni, alkotni, gyereknek lenni.

Az érdeklődők számos délutáni foglalkozás keretében bepillantást nyerhetnek az inkluzív módszer sajátosságaiba, és megismerhetik az óvónőket. A Pendula Óvodába a felvétel folyamatos. 

A bemutatkozó Nyílt Napok keretében a szülők és gyermekeik találkozhatnak a Pendula Óvoda pedagógusaival, betekintést kaphatnak az óvoda látványterébe, és megismerhetik a Pendula szemléletét, az új óvoda pedagógiájának lényegét. 

Március 26-án és április 23-án 18:00 órától a 2. kerületi Art Buda Alkotóműhelyben várják az érdeklődőket. Cím: Budapest, Hűvösvölgyi út 2., részletek az esemény Facebook-oldalán.

villa süti(1)

További információkról itt lehet érdeklődni:

  • E-mail: bavalics.laura@pendulaovoda.hu
  • Telefon: +36 70 385 2004
Március 22-től hét héten át minden csütörtökön 16:30-tól kezdődik a Kerekecske, dombocska program, mely 45 perces mese- és drámapedagógiai foglalkozás a Meseközpontban (Budapest XII. kerület, Németvölgyi út 6.), ahol mesével, mondókákkal várják a gyerekeket. A foglalkozás végén együtt járják be a mesetérképet, életre keltik a szereplőket, kiállják a hős próbákat. 

Minden szerdán 10:30-tól 45 perces mókára hívják a kicsiket az Áspis, Kerekes foglalkozások keretében: ölbeli játékok és mesék két-három éves gyerekek és szüleik számára a budapesti Meseközpontban.

Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.

További információ: www.pendula.hu, info@pendula.hu

Ezt is szeretjük