30 év után találkozott újra elrabolt fiával az édesanya - Videón a megható pillanat
A 32 éves férfi és édesanyja sírva borult egymás nyakába.

cover-2-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az élet legnagyobb tragédiája, ha a szülők elvesztik, eltemettetik gyermeküket. A tragikus veszteség, a gyász az egész életútjukat, további sorsukat és kapcsolatukat befolyásolhatja.

Ugyanez a veszteség, a mérhetetlen düh és fájdalom jelenik meg azoknál a családoknál is, ahol a gyermek emberrablás áldozata lett. Li Jingzhinek és férjének abban a tudatban kellett évtizedekig élniük, hogy nem tudták: eltűnt fiuk vajon él-e még. A történet azonban harminc év elteltével szerencsés fordulatot vett: csodával határos módon sikerült újra találkoznia a fiúnak idősödő szüleivel.

Kétévesen rabolták el

Az édesanya hosszú évtizedekig emésztette magát a történtekért, és mindent elkövetett, hogy megtalálja 1988-ban eltűnt kisfiát. Mao Yin kétéves volt, amikor édesapjával, Mao Csen-csinggel a Senhszi tartománybeli Hszianban hazafelé tartott a bölcsődéből. Megálltak az egyik szálloda előtt, mivel a kisfiú szomjas volt, de az apa egy pillanatra nem figyelt a gyermekre. Az a pár másodperc éppen elég volt ahhoz, hogy ismeretlenek kifigyeljék, és elrabolják - írta a Bored Panda.  

Li, az édesanya az eset után feladta a munkáját, és minden erejével azon volt, hogy megtalálja eltűnt kisfiát. Százezer szórólapot osztott szét a kisfiú arcképével az évtizedek alatt, és számtalan televíziós műsorban mesélte el tragédiájukat. 2007-ben egy alapítványhoz csatlakozott annak érdekében, hogy segítsen felkutatni más szülők eltűnt gyermekét - köztük a sajátját is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az édesanyának 29 gyereket sikerült újraegyesíteni a családjával, 2020-ban pedig vér szerinti fiának akadtak nyomára a hatóságok. Az eltűnt fiú gyerekkori fotója alapján, arcfelismerő program segítségével alkották meg azt, hogyan nézhet ki harminc év elteltével. 

A rendőrség tudomást szerzett arról, hogy a ’80-as években egy Szecsuán tartományban élő férfi és meddő felesége emberkereskedőktől vett kisfiút, akkor 6000 jüanért, ami átszámítva nagyjából 300 ezer forintnak felel meg. Az arcfelismerő programnak és a kapott fülesnek hála eljutottak egy férfihez, akiről a DNS-tesztet követően derült ki, hogy valóban Li Jingzhinek és férjének eltűnt gyermekéről van szó. A 32 éves férfi a nevelőszüleitől a Gu Ningning nevet kapta, és egy lakásdekorációs üzletet vezet.

A találkozásra harminc év után került sor. Több tévétársaság is rögzítette, ahogy a 32 éves férfi és édesanyja sírva borul egymás nyakába.

A csecsemőrablás és gyerekkereskedelem máig hatalmas probléma Kínában. Évente 20 ezer kiskorút rabolnak el, főként fiúkat, és alig egytizedük kerül elő.

Lemondott örökbe fogadott gyerekéről a YouTube-sztár

A házaspár beismerte, hogy lemondtak a kisfiúról, és továbbadták egy másik családnak, mert sokkal nehezebb volt vele az élet, mint gondolták.

Borító-és ajánlóképek: Youtube, Twitter

Ezt is szeretjük