7 logikai játék, ami fejleszti az agyat, és a gyerekek imádják - Nem kell hozzájuk sok minden

Az erős logikai gondolkodású gyerekek az iskolában is sikeresek lesznek, mert képesek meglátni az ok-okozati összefüggéseket.

Logikai játékok gyerekeknek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az iskolakezdés sok gyereknek nagy kihívás, de ennek nem kell törvényszerűen így lennie. Már óvodáskorban rengeteg olyan játék játszható velük, ami fejleszti a türelmüket, gondolkodásukat, logikai készségeiket.

Mindezekhez némi találékonyság, türelem kell, és nem árt ismerni, hogy mik azok a területek, amik szempontjából a gyermeknek fejlesztésre van szüksége. Ha nagyon izgága, és kevésbé tud koncentrálni, akkor az összpontosításán kell csiszolni, ha feledékeny, és ritkán emlékszik, mit hol tesz le, akkor memóriáján is érdemes dolgozni. Ezek a kognitív képességek mind összefüggenek, így a legjobb, ha nem csak egy készség vagy képesség fejlesztésére koncentrál a szülő.

Fontos a gyakorlás és az elme edzése

Habár sok gyerek születik bizonyos tehetséggel, nem árt, ha korai éveikben megtanulnak ok-okozati összefüggéseket összekötni, összpontosítani, tetteik következményeit mérlegelni. Ebben a játékok logikájának elsajátítása nagyban segíthet, hiszen miközben jól szórakoznak, gondolkodásukat is fejlesztik. Az alábbi gyűjteményben szereplő játékok is mind ezeket a készségeket hivatottak erősíteni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük