7 logikai játék, ami fejleszti az agyat, és a gyerekek imádják - Nem kell hozzájuk sok minden

Az erős logikai gondolkodású gyerekek az iskolában is sikeresek lesznek, mert képesek meglátni az ok-okozati összefüggéseket.

GettyImages-143176157
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az iskolakezdés sok gyereknek nagy kihívás, de ennek nem kell törvényszerűen így lennie. Már óvodáskorban rengeteg olyan játék játszható velük, ami fejleszti a türelmüket, gondolkodásukat, logikai készségeiket.

Mindezekhez némi találékonyság, türelem kell, és nem árt ismerni, hogy mik azok a területek, amik szempontjából a gyermeknek fejlesztésre van szüksége. Ha nagyon izgága, és kevésbé tud koncentrálni, akkor az összpontosításán kell csiszolni, ha feledékeny, és ritkán emlékszik, mit hol tesz le, akkor memóriáján is érdemes dolgozni. Ezek a kognitív képességek mind összefüggenek, így a legjobb, ha nem csak egy készség vagy képesség fejlesztésére koncentrál a szülő.

Fontos a gyakorlás és az elme edzése

Habár sok gyerek születik bizonyos tehetséggel, nem árt, ha korai éveikben megtanulnak ok-okozati összefüggéseket összekötni, összpontosítani, tetteik következményeit mérlegelni. Ebben a játékok logikájának elsajátítása nagyban segíthet, hiszen miközben jól szórakoznak, gondolkodásukat is fejlesztik. Az alábbi gyűjteményben szereplő játékok is mind ezeket a készségeket hivatottak erősíteni.

Ezt is szeretjük