A 4 legjobb magánóvoda a városban

Szeretnéd a legjobb kezekben tudni? Ismerd meg az ovikat, ahol a gyerkőc játszva tanulhat, miközben megértő szemek figyelik lépéseit.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak a gyerkőcnek, de neked is hatalmas változás, amikor elkerül otthonról. A legtöbb anya félve gondol arra a napra, amikor tisztasági csomaggal felfegyverzett porontyát magára kell hagynia az idegen, zajos gyerekseregben.

Ha viszont a lehető legjobb kezekbe adod, és olyan ovit keresel a picinek, ahol jól érzi magát, és hatékonyan felkészítik a sulikezdésre is, nyugodt szívvel bízhatod másra. Ha megfelelően választasz, a nagy lépés mindkettőtök számára könnyebb lesz.

Ma már a legtöbb óvodában lehetőség van a lassú beszoktatásra, vagyis pár átmeneti hétre, amikor te is ott lehetsz vele. Így ő is hozzászokhat az új közösséghez és az óvónénikhez, és elég csak akkor magára hagynod, amikor már önfeledten játszik a többi aprósággal.

Minderre nem csak a magánóvodákban van lehetőség, de a többnyire túljelentkezésekkel küzdő önkormányzati intézményekkel szemben ezeknek az oviknak megvan az az előnye, hogy a gyerkőc nyugodt, családias környezetben nevelkedhet.

Emellett azonban van pár intézmény, ami nemcsak a gyerekbarát beszoktatás és a fejlesztőprogramok terén kiemelkedő, de speciális programlehetőségei révén elősegíti a kicsik egészséges testi-lelki fejlődését. Természetesen mindeközben a játék és a boldog mosoly sem elhanyagolható: kiválasztottuk azokat a magánóvodákat, ahol mindezt megkapja a gyerkőc.

Pinokkió Magánóvoda

A Pinokkió Magánóvoda a második kerületben, egy hangulatos, felújított villában várja a lurkókat 18 hónapos kortól egészen hét évesig. Az óvónők játékba integrált fejlesztőgyakorlatokkal tanítják a piciket, emellett kiemelt szerepet kap az önbizalom erősítése is. A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ezért a Pinokkió oviban lehetőség van arra, hogy az első, nehéz időszakban te is részt vehess a kis közösség életében. Ha személyes tapasztalataidon keresztül is megismered az óvodát és az utódodat nevelő pedagógusokat, hatékonyan segítheted a továbbiakban a kicsi fejlődését, illetve az esetleges problémák leküzdését.

A nagycsoportosoknál természetesen az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek során játékos keretek között hangolódhatnak rá az írás, az olvasás és a számolás elsajátítására.
Emellett a játék és a mozgás sem szorulhat háttérbe. A gyerkőcök nemcsak az óvoda hatalmas udvarát és a játszóteret használhatják ki, de lehetőség van fakultatív programokon való részvételre is. Járathatod csemetédet úszásra, lovaglásra, judóra vagy néptáncra, télen pedig belekóstolhat a korcsolyázás és a síelés örömeibe is.

Pinokkió Magánóvoda
Cím: 1026 Budapest, Harangvirág u. 4.
Telefon: 06-30-343-7754.
Weboldal: http://www.pinokkioovoda.hu »

Habakukk Alapítványi Bölcsőde-Óvoda

A családias óvoda egyik legnagyobb előnye, hogy nem a felnőttek, sokkal inkább a gyerekek mércéjének igyekszik megfelelni. A kis létszámú, 10-16 fős csoportokban mindenkire jut idő személyesen, így biztos lehetsz benne, hogy porontyod akkor is lépést tart kortársaival, ha nem ő a legnagyobb hangú apróság a csoportban. Ha olyan helyet keresel, ahol te is beleláthatsz, és időről időre részt vehetsz a pici nevelésében, a Habakukk tökéletes ebből a szempontból. A közös programokon, gyermekbeszélgetéseken és szülői értekezleteken mind szakmai, mind anyai szemmel betekinthetsz az ovi mindennapjaiba, hogy meggyőződhess róla, gyermeked jó helyre került.

Három éves kortól a játék mellett a tanulás is egyre nagyobb hangsúlyt kap, és idegen nyelvi leckéket is tartanak, ha azonban intenzívebb nyelvoktatásban szeretnéd részesíteni gyermeked, választhatod a német vagy az angol kéttannyelvű csoportot is. A kisebbek emellett óvodai előkészítő foglalkozások keretében illeszkedhetnek be a nagyobbak közé, az utolsó évben pedig iskolai előkészítő segíti őket, hogy könnyebben boldogulhassanak majd az iskolapadban. A gyerekek rendszeresen vesznek részt kirándulásokon, kulturális programokon, az Ovikönyvtárban pedig akár saját maguk is olvasgathatják kedvenc meséskönyveiket.

Habakukk Alapítványi Bölcsőde-Óvoda
Cím: 1022 Budapest, Marczibányi tér 12.
Telefon: 06-1-212-5788.
Weboldal: http://www.habakukk.hu »

Iciri-Piciri Magánóvoda

Az óvodai létet nem szabad összekeverni az iskola szigorú nevelési fázisaival. Az Iciri-Piciri Magánóvoda saját pedagógiai programmal dolgozik, melynek lényege, hogy a gyermekek a napjuk nagy részét társas játékkal töltsék, megismerjék a kulturális együttélés szabályait és környezetüket. A kedves, gondosan karbantartott környezetben az apróságok saját képességeiknek megfelelően fejlődhetnek.

A módszer a hagyományőrző óvodai programok, a Waldorf-pedagógia, az Erőszakmentes Kommunikáció és a művészeti óvodák alapelveit összesíti.
Az Iciri-Piciri azon kevés óvodák egyike, ahol a gyerekek vegyes életkorú csoportokban tanulhatnak, így még természetesebb számukra a közeg, ahol a nagyobbacskák segíthetik a kisebbek fejlődését. A mozgásfejlesztés és a rendszeres torna mellett az anyanyelv is központi szerepet kap, és a gyakori mondókázás, éneklés, vers- és meseolvasás segíti a gyerkőcöket a szép beszéd elsajátításában.

Iciri-Piciri Magánóvoda
Cím: 1029 Budapest, Bulcsú vezér utca 4.
Telefon: 06-30-350-8414.
Weboldal: http://www.iciripiciri.hu »

Törpike Óvoda

A Törpike Óvoda egy kedves, kék családi ház Csillaghegyen, ahol a gyerkőcök játékos környezetben tanulhatnak, és végtelen energiájuk sincs gátak közé szorítva. A kellemes, zöldövezeti épület otthonos hangulata segít abban, hogy porontyod távollétedben se érezze magát kényelmetlenül, a kortárs csoport, a rengeteg program és a fejlesztőgyakorlatok révén pedig játszva tanulhat.

Az úszómedencével felszerelt udvar lehetővé teszi, hogy a helyszínen, az óvodai foglalkozás keretei között tanuljanak úszni a növendékek. Emellett azonban egyéb programokra is lehetőség nyílik, így a kreatívabbak belekóstolhatnak a kézművesség rejtelmeibe, a sportosabbak judózhatnak, a táncos lábú apróságok pedig a jazz-balett órákon fejleszthetik tehetségüket.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Törpike Óvodában a legfontosabb, hogy minden gyerkőc egyéniség, és a sikeres iskolai beilleszkedéshez ezt az apróságoknak is el kell egymásban és önmagukban is fogadniuk.

Törpike Óvoda
Cím: 1039 Budapest, Czetz János u. 62-64.
Telefon: 06-1-240-8395.
Weboldal: www.torpikeovoda.hu »
Ezt is szeretjük