Ezek Magyarország legszuperebb játszóterei: minden országrészből mutatunk különleges helyeket
Nincs olyan gyerek, aki ne imádná ezeket a különleges és nagyon szórakoztató játszótereket.

játszótér
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A korlátozások és a változékony időjárás miatt szinte nincs olyan gyerek az országban, aki ne vágyna arra, hogy a friss levegőn játsszon. Szerencsére most már minden körülmény adott, hogy a szabadban élvezhessék ki gyerekkoruk legszebb pillanatait, így érdemes felfedezni hazánk legszuperebb játszótereit.

Az idősebb korosztály még jól emlékszik a gyakran zörgő, sokszor nehéz vasból készült játékokra, hiszen ki tudná elfelejteni a rakétamászókát vagy a libikókát. Ám a mai játszóterek már ennél sokkal modernebbek: egyrészt szigorú szabályoknak kell megfelelniük, másrészt a kreatív kialakítás és egyedülálló élmény is fontos szempont.

Ezek Magyarország legszuperebb játszóterei

Ma már szinte nincs az országban olyan tipikus „retró játszótér”, hiszen az EU-s szabványok más vonalat írnak elő a gyerekek biztonsága érdekében, amit minden kivitelezőnek be kell tartania. Emellett ma már nem könnyű olyan szórakoztatóparkot létrehozni, ami a digitális világban felnőtt gyerekek figyelmét teljes mértékben leköti, így a tervezőknek erre is nagy figyelmet kellett fordítaniuk. Szerencsére ezt számos helyen meg is tették, így remek terek születtek a gyerekek számára, ahol még a szülők is kedvet kapnak a mókához. Képes összeállításunkban az ország több pontján lévő legjobb játszótereket mutatjuk be, hogy mindenki számára elérhető legyen az élmény.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary, képek: Facebook, Indafotó)

Ezt is szeretjük