Az orvosok lemondtak a 600 grammal született babáról: ilyen bájos kislány lett 4 éves korára
A kis Darcey túlélésére nem sok esélyt adtak az orvosok, de ma már boldog, egészséges kislány.

koraszülött-baba3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csodák nemcsak a mesekönyvekben és a filmekben létezhetnek, hanem a való életben is. Erre nagyon jó bizonyíték a most négyéves Darcey Clegg története, aki megmutatta, egy kicsi testben mekkora élni akarás lehet.

A Manchesterben található Royal Oldham kórházban jött világra a kislány mindössze 600 grammal, három hónappal a tervezett szülés előtt, 2016 szeptemberében. Az orvosok nem túl sok reményt fűztek a kislány túléléséhez, aki olyan kicsi volt, hogy egy szendvicses zacskóba bújtatva próbálták melegen tartani.

Boldog, egészséges kislány lett az aprócska csecsemőből

Az orvosok folyamatosan próbálták megmenteni az életét, és a kislány sem adta fel a harcot, így csodával határos módon 64 nap kórházi kezelés után, december 30-án már annyira megerősödött, hogy hazatérhetett szüleivel. Még édesanyja, Gill sem hitte el sokáig, hogy sikerülhet, de Darcey megmutatta neki, hogy minden lehetséges. Az ötvenéves asszony és akkori élettársa, az 58 éves Mark Moscrop nem terveztek közös gyermeket, így nagyon váratlanul érte őket, amikor kiderült, Gill a menopauzához közelítve ismét gyermeket vár. A nőnek már volt három gyereke, a legidősebb pedig harmincéves, így nagy a korkülönbség közte és Darcey között. 

Darcey-t egy szendvicses zacskóban tartották melegen.
Darcey-t egy szendvicses zacskóban tartották melegen.
Fotó: Gill Clegg / SWNS / Northfoto

Gill terhessége gördülékenyen ment, amíg a 28. héten végzett vizsgálat fel nem tárta, hogy a magzat nem kapott elég vért, és placentarendellenesség volt. Azonnal kórházba szállították, és sürgősségi császármetszést hajtottak végre, ekkor jött világra mindössze 600 grammal, mégis életben a kis Darcey. A sok küzdelemnek és kitartásnak hála a 2017-es évet már együtt, otthon ünnepelhették, a kislány pedig már a negyedik életévét is betöltötte. 

A boldog, egészséges kislány szülei körében.
A boldog, egészséges kislány szülei körében.
Fotó: Swns / Northfoto

Édesanyja szerint Darcey, bár egy kicsit később tanult meg járni, mint kortársai, ma már teljesen egészséges, és 2021 szeptemberében az óvodát is befejezte, decemberben pedig elkezdte az általános iskolát. Gill nagyon büszke rá, hogy lánya már ilyen nagy, és minden napot egy igazi csodaként él meg. Az iskolakezdés előtt Darcey elmondta, hogy már nagyon várja, hogy elkezdhesse, és hogy együtt játszhasson a többi gyerekkel.

Icipici volt, amikor megszületett: koraszülöttek mutatják a saját fotóikat

Csodálatos gyerekek és képek.

(Borítókép forrása: Swns / Northfoto)

Ezt is szeretjük