Az orvosok lemondtak a 340 grammal született babáról: most ünnepelte első születésnapját Richard

A kisfiú bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe mint a legkisebb súllyal született csecsemő, aki életben maradt.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Richard Hutchinson komplikációk miatt 2020. júniusában, a tervezettnél négy hónappal korábban, a 21. hétre, csupán 340 grammal és 26 centivel jött a világra. Születése pillanatában olyan picinyke volt, hogy a szülei tenyerében fért csupán el. De amilyen kicsi volt, olyan erős is, hiszen ez az aprócska fiú megszületése pillanatától kezdve azért harcolt, hogy életben maradhasson.


A neonatológus szakemberek semmi esélyt nem láttak arra, hogy a baba életben marad, a szülőket már a babavárás pillanatában felkészítették a legrosszabbra - írja a People magazin. A kisfiú azonban megmutatta, milyen nagy harcos, hiszen nemrég ünnepelte egyéves születésnapját.


A szülők napi 80 kilométert ingáztak a gyermekükhöz a kórházba

A koraszülött baba fél évig tartózkodott Minnesotai Gyermekkórház koraszülött-intenzívosztályán. A szakorvosok szerint az első két hét kritikus volt számára az életben maradás szempontjából, de bizakodóak voltak: azt mondták, ha túljut a kritikus időszakon, akkor minden bizonnyal életben marad.  

A szülőknek, Ricknek és Bethnek még egy nehéz dologgal kellett megküzdeniük. A pandémia begyűrűzésével és a szigorú szabályok bevezetése miatt ugyanis nem tölthették a gyermekükkel az éjszakát. A szülők napi 80 kilométert ingáztak otthonuk, Wisconsin és a kórház között, hogy ott legyenek kisfiuk mellett, és erőt adjanak neki. Hisznek abban, hogy az ő támogatásuk tartotta életben a babát.

- Hiszem, hogy segített neki, hogy érezte, számíthat ránk - mondta az édesapa az abc-nek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Richardot végül 2020 decemberében kiengedték a kórházból. Édesanyja azt mondja, hosszú utat tett meg idáig, de nagyon erős, és szépen fejlődik. Egyéves születésnapját júniusban ünnepelte, ezzel bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe mint a legkisebb súllyal született csecsemő, aki életben maradt.

ajanlo2-
Fotó: Northfoto

Az orvosok lemondtak a 60 dekával született kisfiúról: ilyen egészséges kissrác lett belőle

Logan a 23. terhességi héten, mindössze 60 dekával és 30 centivel született, akkorra volt, mint egy Superman-figura, amit az édesapja vásárolt neki.

Borító- és ajánlóképek: Northfoto

Ezt is szeretjük