A baba, aki kétszer született meg - Az anyával el akarták vetetni a gyereket az elején
A terhesség 16. hetében daganatot fedeztek fel a magzat farokcsontján, műteni kellett.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A texasi Lewisville-ből származó kislány, Lynlee Hope Boemer nemrég ünnepelte négyéves születésnapját, holott az orvosok szerint kész csoda, hogy a terhesség során és a szülést követően életben maradt.

Margaret, a kislány édesanyja a terhesség 16. hetében értesült róla, hogy a magzatnak, akit a szíve alatt hord, sajnos daganata van. Az anya eredetileg ikreket várt, de a másik babát a második trimeszter előtt elvesztette, így egy újabb szörnyű hírrel kellett szembesülniük párjával.

Az anyával el akarták vetetni a gyereket

A megmaradt magzatnál Sacrococcygeal teratomát állapítottak meg, mely 70 ezer babából egyet érint, kislányokat négyszer gyakrabban, mint a kisfiúkat. Kezdetben az orvosok azt javasolták, szakítsa meg a terhességet, hiszen a farokcsonton kifejlődött daganat - ami elszívja a magzat vérellátását -, akkor épp olyan nagy volt, mint a magzat maga, közel egykilós. A texasi magzatközpont főorvosa felajánlotta az édesanyának a műtét lehetőségét, aki élt ezzel, még ha csekély esélye is volt annak, hogy a magzat életben maradjon, mivel a keringési zavar következtében megállt a szíve.

A csodababa, aki kétszer született meg

Oluyinka Olutoye nigériai orvos Darrell Cass, a texasi magzatközpont sebészének segítségével a terhesség 23. hetében gyakorlatilag kiemelte az anyaméhből a magzatot, és egy ötórás műtéttel távolította el a daganat egy részét. Az életmentő beavatkozás után a babát visszatették a méhbe, és összevarrták a sebet. Az utolsó hónapokat az édesanya ágyban, aggódással és fájdalmak között töltötte, mígnem 2016-ban császármetszéssel újból világra nem hozta kislányát, aki közel két és fél kilósan született.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

A szülést követően a babán még egy életmentő műtétet hajtottak végre, az orvosok eltávolították a daganat megmaradt részét, amihez korábban a méhből kiemelve nem fértek hozzá.

A kislány, aki második névként a Hope - Remény nevet kapta, ma már jól van, és szépen, egészségesen fejlődik.

Babák hatalmas hajkoronával

Az alábbi összeállításban tíz olyan zabálni való babát mutatunk, akiket hatalmas lobonccal áldott meg az ég.

Borító-és ajánlóképek: Facebook/BBC

Ezt is szeretjük