Hogy telik egy 3 gyerekes anyuka éjszakája? Cseppet sem rózsaszín 2 perces videó

Az anyaság 0-24 órás elfoglaltság.

Kisgyerekes anyuka éjszakája
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kisgyerekes anyukák többsége számára az alvás olyasmi, amiért nagyon sok mindent hajlandóak lennének megtenni. Hiába.

Onnantól kezdve, hogy megjelenik a két csík a terhességi teszten, e téren is komoly változások állnak be a nők életébe.

Hogy telik egy 3 gyerekes anyuka éjszakája?

A várandósság idején a gyakori mosdókörutak, majd az egyre növekvő pocak miatti forgolódások miatt zavart az éjszakai pihenés. Ilyenkor mondják a jó szándékú ismerősök, hogy „aludj, amíg lehet, mert, ha megszületik a baba, vége a nyugodt éjszakáknak”. Olyan persze még nem volt, akinek ez a tanács hasznára vált volna. Tényleg. Soha senki ne mondja többet!

De hogy milyen mozgalmasan is telnek az éjszakák, ha az embernek kisgyereke van, arról a következő képsorok mesélnek. A videó alapvetően vicces, ám ha épp most vagy benne ebben az életszakaszban, legalább annyira fájdalmas is lesz.

Mennyit alszanak a gyerekek?

Hogy a fenti videó 34 ezer lájkot kapott, jól mutatja, hogy valamit nagyon eltalált Melanie Darnell blogger, aki a neten Fitmomma néven vált ismertté. Este 22 óra és reggel 6 között normál esetben a terep a pihenésé lenne, ám ez a luxus csak azoknak adatik meg, akiknek nincsenek kiskorú gyerekei. A csecsemők egyébként három hónapos korukig körülbelül 14-17 órákat alszanak, és még 1 évesen is 11-14 óra a napi alvásigényük. Az óvodás korosztálynak is szüksége van napi 10-13 óra alvásra, és még a kamaszkorban is több mint 8 óra volna az ideális. A gyerekek persze nem olvassák azokat a szakkönyveket, melyekben ezeket leírják, és még, ha alszanak is ennyit, teljesen lehetetlen időbeosztásban teszik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Fogsz még aludni valaha?

Ismerős a helyzet, hogy együtt alszol a gyerekkel azért, hogy megspórold az éjszakai mászkálással töltött időt, ám amikor hajnal kettőkor negyedszer veszel ki egy 18-as méretű lábacskát a szádból, mélyen elgondolkozol, hogy megérte-e? A babák, kisgyerekek éjszakai aktivitása összefüggésben áll az idegrendszeri éréssel, mozgásfejlődéssel, hiszen amikor nappal valami újat tanultak, azt éjszaka is gyakorolják. Ennek idővel persze vége lesz, de nem sokkal utána jön az „Anya, sötét van, félek...” korszak. Majd a kamaszkor, amikor azért nem alszol, mert a gyerek nem ért haza este 11-re. Végül pedig az idősödéssel járó természetes álmatlanság ér utol. És hogy fogsz-e még aludni valaha? Ne legyenek illúzióid...

Az élet egy babával

A szülést követő hónapok - olykor évek - kialvatlanságát, fejfájását, striáit áthatja a melegség, a szeretet és az a különleges, hintőporillatú hangulat, melyet csak egy csecsemő mellett tapasztalhat meg az ember.

Az anyaság nem csak rózsaszín buborék: ilyen az élet egy babával valójában - A pszichiáter megható rajzai

Rita Navarro találó és szívhez szóló rajzai.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük