Ilyen egy valódi női test szülés után: filterek és photoshop nélkül is szép a valóság
Nem, a has nem ugrik vissza rögtön, csak mert kint van a baba.

anyak-szules-utan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokak számára nem teljesen nyilvánvaló, hogy is néz ki egy frissen szült nő teste, vagy egy olyan édesanyáé, aki már több gyermeknek adott életet.

A filmeken és a magazinokban megjelenő képek gyakran azt sugallják, hogy a baba megszületése után a has egyszerűen eltűnik, legfeljebb a terhesség során felszedett kilókkal kell foglalkozni a továbbiakban.

Ilyen a valódi női test szülés után

Valójában a női testen nincsenek gyorsbillentyűk, melyekkel egy szempillantás alatt visszarendeződne minden az eredeti állapotába. Érdemes belegondolni, hogy a női szervezetnek kilenc hónapjába telt, míg odabent egy másik élet fejlődését segítette, majd világra hozta őt. Ahhoz, hogy a kiindulási helyzethez körülbelül hasonló állapotba kerüljön, a gyermekágy hat hete kevés, nagyjából újabb kilenc hónapra lesz szükség.

A szülés utáni hetekben a has még úgy néz ki, mintha lakna odabent valaki. Elsősorban a kötőszövetek rugalmasságától függ, hogy mennyire gyorsan rendeződik vissza.

Az anyaság változás, de a változás nem azt jelenti, hogy többé nem vagy önmagad. És nem szabad elfelejteni, hogy változás nélkül nincs élet.

Brenda Stearn nemrégiben hatodik gyermekének adott életet, és Instagram-oldalán büszkén és bátran vállalja, hogy teste nem olyan, mint amilyeneket a magazinok címlapján szoktunk látni.

A fenti képsorozaton az édesanya a császármetszését követő visszaalakulást fotózta. Az első kép még a kórházban készült, az utolsó pedig 18 nappal a szülés után.

Igen, a test itt-ott kicsit lazább lesz, sokaknál striák jelennek meg, hiszen a hirtelen méretnövekedést nehéz a bőrnek követnie. De nem szabad elfelejteni, hogy mindez azért történik, mert életet adtál egy másik embernek.

A pocakkal ellentétben a nagyra nőtt keblek jóval vonzóbb perspektívának tűnnek a szülést követően. Ám - különösen az első hetekben, hónapokban - mindez feszüléssel és tejcsorgással is együtt jár.

A terhesség után sokaknak jelent gondot a szétnyílt hasizom - rectus diastasis. A derék- és hátfájás vagy a nehezen visszahúzódó terhespocak hátterében is meghúzódhat ez a probléma. Speciális tornával azonban már néhány hónap alatt komoly eredményeket lehet elérni.

Szoptatós melltartó és eldobható bugyi: a szülés utáni napok legfontosabb ruhadarabjai. De jó hír, hogy - bármennyire távolinak tűnik is a gyermekágy heteiben - nem tart örökké ez az időszak: a vérzés eláll, és szép lassan a test is visszarendeződik.

Végül pedig ne feledd: hogy milyen a női test a terhesség és a szülés után, az az Instagramon elsősorban beállítás kérdése csupán.

Fájdalomcsillapítás a gáti szakaszon

Szülés után az egyik legnehezebben regenerálódó terület a gát környéke, ahol sok esetben nemcsak a seb ápolására, de fájdalomcsillapításra is szükség van.

Az Ezerjó olajkeverék 100%-ban természetes összetevőivel csökkenti a kialakult gyulladást, megnyugtatja a bőrt, így elősegíti a gyorsabb felépülést is.

Itt olvashatsz róla bővebben.

Promóció

Ezt is szeretjük