Nevek, amelyek jelentése együtt igazán szép: ezeket érdemes adni párban a gyereknek
Jelentésük kettőse szép egységet alkot, erősítve egymást.

apa1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Névadáskor a bőség zavara néha nehéz helyzetet eredményez, és ahelyett, hogy a szülők egy nevet választanának, kettőt adnak a gyereknek. Ha az elképzelés az, hogy két keresztneve legyen, érdemes a nevek ezoterikus értelmezések szerinti jelentését is megismerni.

A nevek jelentését szem előtt tartva egy jelentésben is összecsengő névpárt adhat a szülő, mely akár, ha valaki hisz ebben, útravaló, szerencsehozó is lehet, esetleg kedvező belső tulajdonságok erősítője. A következőkben ötleteket adunk olyan nevek párosaira, melyeknek nemcsak hangzása, de jelentése is összecseng.

Tíz lánynévpár

Anna Inez - az Anna jelentése bájos, az Inezé pedig tiszta, szemérmes. Egy kislány, illetve nő esetében ezek igazán pozitív tulajdonságok, ezért a két név együttes választása nagyszerű döntés lehet a szülők részéről.

Lara Viktória - a Lara név jelentése dicsőség, győzelem, ahogy a Viktória névé is a győzelem. Ez a név, ha hiszünk az ezoterikusoknak, sikert hozhat a gyerek életébe. A kettős közös jelentése dicsőséges győzelem.

Lola Ida - a Lola azt jelenti, erős asszony, az Ida pedig azt, hogy harci istennő. Amit a két név együtt erősíthet, az egy karakán, magáért és másokért kiálló, magabiztos jellem.

Sára Noémi - a Sára azt jelenti, hercegnő, a Noémi pedig azt, hogy gyönyörűségem - egy szépséges kislányt, aki a szülők szíve csücske, találó döntés így elnevezni. Ha egészében értelmezzük, gyönyörű hercegnőm a névkettős jelentése.

Szonja Réka - a Szonja név azt jelenti, bölcsesség, a Réka pedig azt, hogy patak. A két név együtt annyit tehet, a bölcsesség patakja, ami a bölcsességnek egyfajta végtelenségét jelképezheti. Viselője okos, eszes, megfontolt lehet, bölcs rálátással bír majd a nehezebb helyzetekben is.

Dominika Vanda  - a Dominika azt jelenti, Istenhez tartozó, a Vanda név jelentése pedig biztonság, védelem. Ha hívők vagytok, és az Úr védelmét kérnétek a kislányotoknak, ez a névpár jó választás lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dorottya Kincső - A Dorottya név azt jeleni, Isten ajándéka, a Kincső pedig a kincs ő szavak összevonásával, Jókai Mór tollából ered. A hosszú ideje várva várt baba tökéletes nevet kaphat a kettővel. A Dorottya helyett az azonos jelentésű Dorina is választható.

Blanka Boglárka - a Blanka jelentése ragyogó, a Boglárka jelentése ékkő. A kettő együtt így pompás kettőst alkot, és magában hordozza, hogy a lányotok milyen fontos a számotokra, és mennyire értékes ember.

Felícia Fruzsina - a Felícia jelentése boldog, a Fruzsina jelentése pedig vidám. E két név gondtalanságot, sok örömet, mosolyt hívhat a gyerek életébe.

Tíz fiúnévpár

Ármin Ádám - az Ármin név azt jelenti, tisztán látó, az Ádám pedig azt, hogy ember. Ha a szülők e kettőst adják a gyereknek, akkor a két név közösen a tisztán látó ember jelentést adja.

Benedek Benjámin - a Benjámin név jelentése szerencse fia, a Benedek jelentése pedig az, hogy áldott. A Benedek Benjámin névkettős annyit tesz tehát, a szerencse áldott fia.

Zénó Levente - a Zénó jelentése akinek az Úr adott életet, a Levente pedig azt jelenti, létező. Ha egy kisfiú születését, családba érkezését már nagyon várták a szülők, és talán csak hosszas próbálkozás után fogant meg, akkor ez a névpáros nagyszerű választás lehet.

Dávid Milán - a Dávid jelentése kedvelt, a Miláné az, hogy kedves. E két név azt hozhatja a gyerek számára, hogy szeretetteljes lesz mások felé, és ezt viszonozzák is. Remek emberi kapcsolatokat ígér a névkettős.

Kristóf Barnabás - a Kristóf név jelentése támasz, a Barnabásé pedig, hogy vigasztalás fia. A gyermekben a név erősítheti az empatikusságot. Remek barát, illetve szüleinek szerető támasza lehet majdan. Mindig ott lesz, ha valakinek szüksége van rá, és segít, ahol tud.

Erik Richárd - az Erik jelentése nagyra becsült uralkodó, a Richárd pedig erős fejedelmet jelent. A név kettőse olyan életet vetíthet előre, melyben a fiú sokra viszi, karrierjében akár vezető beosztásra is szert tehet, kollégái, beosztottjai pedig felnéznek majd rá, tisztelni fogják.

Vilmos Soma - a Vilmos jelentése erős akaratú, a Soma jelentése pedig, hogy Isten meghallgatott. A név azt vetítheti előre, ha igazán szeretne majd elérni valamit, hiszi és akarja azt, kívánsága meghallgatásra lelhet, teljesülhet.

Márton Viktor - a Márton név azt jelenti, hogy merész, bátor. A győzelem jelentéssel bíró Viktor névvel párosítva azt vetíti előre, hogy a gyerek életében, ha bátran megy neki a dolgoknak, mer próbálkozni, akkor győzelmet arathat, sikert érhet el.

Roland Rajmund - a Roland jelentése vakmerő hős, a Rajmund jelentése pedig okos védő. Ha a név valóban életfeladattal ruházza fel viselőjét, a gyerekben a másokért való kiállást, küzdelmet erősítheti a név: vakmerőn, mégis okosan és megfontoltan.

Vince Endre - a Vince jelentése győztes, az Endre jelentése férfi. Bármibe is fog, a gyerek életében győzelmet arathat. Akár sportolóként, akár a karrierben, de sikereket hozhat számára a jövő.

Ezt is szeretjük