Most te is eljuthatsz a Holdra - 2 gyönyörű könyv, ami elemel
Lepd meg a karácsonyfa alá kívánkozó könyvekkel a gyerkőcöt és magadat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Közeleg a karácsony, már csak néhány nap maradt hátra az ünnepi készülődésben. Ha nincs ötleted, hogy mit vegyél csemetédnek vagy a rokonok, barátok gyerkőceinek, vagy csak nehezen igazodsz el a finoman szólva eklektikus gyerekköny-kínálatban, íme, két Kiss Ottó-könyv, amivel nem foghatsz mellé.

Ati és a holdvilág

Ati egy nyaraláson ismerkedik meg Ármin bácsival, aki érdekes dolgokat mesél neki a Holdról. De vajon honnan tud ilyen sok mindent róla? És vajon honnan ismeri azt a lányt, aki fent él a Holdon? Ármin bácsi azt is elárulja, hogy egyszer járt már Hanna kisasszonynál, és nemsokára megint menni fog. A garázsban épp egy különleges autót épít, olyat, amilyennel annak idején a Holdra utazott. Már majdnem teljesen összeszerelte, és most megmutatja Atinak is…

"- Abban az időben sokat jártam a nagyapámékhoz - folytatta Ármin bácsi. - Három utcára laktak tőlünk, és én majdnem mindennap meglátogattam őket. Nagyanyám finom kalácsot tudott sütni, nagyapám pedig a garázsban egy különleges, régi fajta autót őrzött. Bármikor beleülhettem, beindítani azonban nem volt szabad. Aztán egyik este, amikor hazaértem tőlük, furcsa érzésem támadt. Lefeküdtem, mint máskor is, elaludtam, de az álmom teljesen valóságos volt.

Egészen közelről láttam a holdat. Egy fehér ruhás, hosszú hajú lány állt a szélén, két szikrázó csillagszórót tartott a kezében, és azokkal integetett felém, hogy menjek fel hozzá. Mentem volna én, csak nem tudtam, hogyan.

De akkor egyik pillanatról a másikra nagyapám különleges autójában találtam magam. Ő vezette, én mellette ültem. Suhantunk a lány felé az űrben. Nagyon gyorsan haladtunk, mégis éjfél lett, mire odaértünk. A hold szélénél lelassítottunk és leparkoltunk.

A fehér ruhás lány bemutatkozott, megölelte nagyapámat, utána engem is, amitől igencsak elpirultam. Nagyon hálás volt, amiért én is meglátogattam. Megköszönte, és azt mondta, sajnálja, hogy most nem maradhatok nála. Azzal nagyapám felé fordult, az egyik csillagszórót a kezébe nyomta, és megkérte, hogy segítsen neki meggyújtani a holdlámpákat.
- Miért kell azokat meggyújtani? - kérdeztem.
- Hogy az emberek lent, a földön gyönyörködhessenek a hold fényében - felelte Hanna kisasszony. - És hogy a parkban a szerelmespárok este is lássanak sétálni - tette hozzá, aztán rám mosolygott."

Szusi apó erdőt jár

Szusi apó modern remete, aki a nagyvárosból költözött az erdőbe, és bölcs remeteként elvonultan él a világtól. Sok derűvel és bölcsességgel szemléli, hogy a modern technika éppen az élet legfontosabb pillanataiban a legfölöslegesebb.

"Szusi apó elérte a bükköst. Tudta, ha átvág rajta, talál egy tisztást, ahol akár énekes rigóval is találkozhat.
De ő most nem akart énekes rigóval találkozni, ezért nem ment a bükkös felé, hanem a járt úton haladt tovább. Gondolatban tehát újra megnősült, és újra megszülettek a gyerekek.
Először a kicsi, utána a középső, aztán megint egy kicsi.
Milyen érdekes ez, gondolta Szusi apó.
Az ember, míg egyedül van, saját magát szereti, tűnődött a mester.
Utána megszeret egy másik embert, és már az első pillanatban hasonlítani akar hozzá, mert igen szeretetreméltónak találja.

De a másik ember meg éppen őhozzá akar hasonlítani, mert éppen őt találja szeretetreméltónak. Így aztán mindketten változni kezdenek. Az egyik lassan olyan lesz, mint a másik, a másik pedig olyan lesz, mint az egyik.
Ezután már nem szeretik egymást. Önmagukat szeretik megint.
Visszatalálnak az egyhez."

Ezt is szeretjük