Iskolacsomag: minek kell benne lennie a tanárok szerint?
Mire lesz szüksége az alsó tagozatos gyereknek szeptembertől a tanszereken kívül?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sok szülő várja már az iskolakezdést, hiszen a gyerkőcök nyári felügyeletének megoldása nem egyszerű dolog, ugyanakkor a szeptember újabb tennivalókat varrhat a nyakadba.

Ha már megvan az iskolatáska és a tolltartó, még akkor is számos dologról kell gondoskodni. Füzetcsomagokat bármelyik papírboltban vásárolhatsz - osztályonkénti bontásban -, de mik azok a dolgok, amik bár fontosak egy alsó tagozatos gyereknek, talán nem jutnak eszedbe?

Mi legyen a tisztasági csomagban?

Magát a zsákot varrhatod magad, de akár készen is megvásárolhatod. Mérete körülbelül 50x30 centiméteres legyen. Ami nem hiányozhat belőle, az a szappan - lehet folyékony is, de akkor ügyelj rá, hogy jól zárható legyen a pumpa, ne folyjon bele a gyerkőc táskájába - és a szappantartó, valamint kell egy kicsi törölköző, amit hetente ajánlott mosni.

Egy guriga WC-papír, illetve egy-két csomag papír zsebkendő is kerüljön a zsákba. Amennyiben van mód az ebéd utáni fogmosásra, úgy fogkefe - fogkefetartóval -, valamint fogkrém is legyen a tisztasági csomagban. A fogkefét ne felejtsd el háromhavonta cserélni!

Uzsonnacsomag: mit egyen a gyerek?

Míg az ebéd a menzán megoldódik, addig a tízórai és az uzsonna sok iskolában nyitott kérdés marad. A szendvics a lehető legegyszerűbb megoldás, de nem mindegy, hogy milyet csomagolsz a gyereknek. Lehetőség szerint hanyagold a fehér lisztből készült pékárukat, helyettük teljes kiőrlésű kenyeret válassz. Fontos, hogy mindig legyen az uzsonnacsomagban zöldség-gyümölcs is, hiszen a szakmai ajánlások szerint legalább napi öt adagot kell fogyasztani.

A cukros üdítőket természetesen érdemes kihagyni az uzsonnacsomagból. Ha teát adsz a gyerkőcnek, kerüld a koffeintartalmúakat, jó választás lehet helyettük a rooibos vagy különféle gyógyteák: borsmenta, csalán.

Mi kell tornaórára?

Nem minden iskolában mondják el egyértelműen, hogy mire is van szükség tornaórán: sokszor csak a tornadressz, illetve fiúknál a rövidnadrág színét kötik ki. Ezen kívül azonban fontos, hogy gondolkodj a gyerkőcnek kényelmes edzőcipőről - erre a célra nem a tornacipő a legalkalmasabb -, valamint ne feledkezz el a váltás zokniról se, így elejét veheted a lábgomba kialakulásának.

Nem árt, ha a tornacsomagban is van szappan, valamint egy kicsi törölköző - ha nem is zuhanyozik le a gyerek óra után, azért egy cicamosdás belefér az időbe. Mivel 2012 óta kötelező a mindennapos tornaóra, ezért fontos, hogy készülj néhány váltás tornaruhával.

Ezt is szeretjük