Takaró is lehet ebből a térképből - Készítsétek el hétvégén! Szuper programokat mutatunk
Ezekre a hétvégi programokra nem lehet nemet mondani!

gyerek-terkep-utazas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak kedvenc országai, helyei, épületei a családnak? És a gyereknek? Szombaton lehetőség lesz egy olyan, különleges térkép megalkotására, melyen csak azok a helyek szerepelnek, amelyek a gyereknek és szüleinek fontosak. Ráadásul nem is akármilyen anyagból, hiszen akár takarónak is használhatjátok majd otthon!

A Ludwig Múzeum családi délelőttjén kívül ezen a hétvégén az Eszter-lánc mesezenekar szülinapi koncertje is vár titeket, valamint az Operamacera, egy izgalmas kutatás és Vackor története is terítékre kerül más-más helyszíneken.

Térképem - Családi délelőtt

Ludwig Múzeum: január 13., 10:30-12:30 között

Amikor el akarunk jutni valahová, ahol még nem jártunk, akkor a legjobb elővenni a térképet, majd megkeresni rajta, hol is van a keresett hely. Keresni egy olyan pontot, amit ismerünk, és onnan számítva felmérni, hogy a legegyszerűbb eljutnunk a célunkig. Ezek a térképek szinte mindenkinek ugyanúgy adnak támpontot.

gyerek-terkep-utiterv

De el tudunk-e képzelni egy olyan térképet, ahol minden rólunk szól? Amire csak olyan utcák, helyek, épületek kerülnek fel, melyek nekünk fontosak. Most egy ilyen, saját térképet lehet elkészíteni, és nem is akármilyen anyagból, hanem textíliákból, fonalból, filcből. Az elkészült térképet használhatod faliképként, terítőként vagy ágytakaróként is, egészen közel tartva magadhoz.

Még több információ itt!

Kutatás a Föld hangja után

Magyar Mesemúzeum: január 13., 11 óra

Nemrégiben egy ásatás alkalmával előkerült egy rejtélyes szerkezet, melynek származását a régészek sem tudták megállapítani. Azt rebesgetik, talán nem is a Földről jött. A Mesemúzeumban kialakított hanglaboratóriumban csoportos zenei kísérleteket végeznek, hogy felfedjék a különös, robotszerű szerkezet titkát. De vajon kinek sikerülhet beindítani, és mire lehet használni ezt a gépet?

Még több információ itt!

A cikk az ajánló után folytatódik

Szülinapi nagykoncert

MOM Kulturális Központ: január 13., 11 óra

A zenekaroknak is van születésnapja? És szülinapi bulija? Hát persze! Ünnepeljétek meg közösen az Eszter-lánc mesezenekar hatodik születésnapját Kárász Eszterrel és az Eszter-lánc mesezenekarral! Meglepetésvendégek különleges hangszerekkel, új és régi dalok, öröm, móka, szülinap!

Még több információ itt!

Femina 2 het Eszter-lanc Mesezenekar

Mozart: Figaro házassága

Müpa: január 14., 11-15 óra között

Az Operamacerák című sorozatban Dinnyés Dániel karmester, zeneszerző és Göttinger Pál rendező ezúttal Mozart vígoperáját cincálja szét, analizálja, és rakja újra össze a közönség szeme láttára - és vélhetően legnagyobb ámulatára. A két kiváló alkotó a hazai énekesgárda legjobbjaival karöltve a mű és a színpadi énekes játék mélyére vezeti a hallgatót.

Még több információ itt!

Vackor nyomában

Madách Színház: január 13., 14 óra

Ismered Vackort, a piszén pisze kölyökmackót? Ha igen, alighanem kedveled is. Mintha ezt a lompos, loncsos és bozontos medvebocsot mindenki szeretné. Holott nem mindig csak kedves emberrel találkozott. Furcsállták, megtréfálták, gúnyolták, játékmaciját elirigyelték. Felnőttkorára már-már el is feledték. Ismerjétek meg együtt Vackor igaz történetét!

Még több információ itt!

Ezt is szeretjük