Ő volt a híres Harisnyás Pippi: 62 éves az egykori, copfos gyereksztár

Így néz ki ma Harisnyás Pippi megformálója, Inger Nilsson, aki titkárnőként dolgozik.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki ne emlékezne gyerekkorából a vadóc, ám jószívű, vörös hajú, szeplős, hatalmas fekete cipőt és felemás harisnyát viselő kislányra, Harisnyás Pippire, aki egyedül él egy villában kedvenc állatai, egy majom és egy ló társaságában, valamint egy teli koffer aranypénzzel.

Amikor 1944-ben a svéd Astrid Lindgren betegen fekvő kislányának, a tízéves Karinnak elkezdte mesélni a vörös copfos leányzóról szóló történetet, még nem sejthette, hogy Harisnyás Pippi kalandjain generációk nőnek fel. A későbbiekben, mint több más történetet, Pippiét is megfilmesítették, az 1969-ben debütált Harisnyás Pippi kalandjai című sorozat főszereplőjévé pedig az akkor mindössze nyolcéves Inger Nilssont választották, aki a ’70-es években négy további játékfilmben - Harisnyás Pippi, Pippi hajóra száll, Pippi a Déltengeren, Szökésben Pippivel - szerepelt.

Így néz ki ma Harisnyás Pippi, aki titkárnőként dolgozik

Inger Nilsson 1975-ben Pippi karakteréért a Legnépszerűbb személyiség kategóriában neki ítélték a TP de Oro-díjat, ám színészkarrierje nem úgy alakult, ahogy szerette volna. A nagy sikerű sorozat után hosszú időre elfeledkeztek róla, a ’80-as években nem igen lehetett hallani róla, és a ’90-es években is csupán két kisebb szerepet kapott. A 62 éves színésznő jelenleg titkárnőként dolgozik, alkalomadtán azonban feltűnik egy-egy filmes szerepben is.

Mutatjuk, mennyit változott Harisnyás Pippi megformálója több mint hatvan év után, a cikkben pedig további egykori gyermekszínészekről is láthatsz mostani fotókat.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary, Pinterest

Ezt is szeretjük