Így nem lesz túlsúlyos felnőtt a babából: amit minden szülőnek meg kellene tennie
Ha nem szeretnéd, hogy hízásra hajlamos legyen a gyerek.

Ahhoz, hogy a kisbaba ne legyen túlsúlyos felnőtt, az anyuka egészséges táplálkozása szükséges. Ugyanis az elhízásra való későbbi hajlamot a fogantatástól számított első 1000 nap határozza meg a legnagyobb mértékben. Sokáig kizárólag a géneket tették felelőssé a tudósok az elhízásért, illetve az annak következtében kialakuló egészségügyi problémákért, de ma már tudják, hogy az a döntő a kérdésben, hogy az új élet létrejöttétől kezdve milyen tápanyagokat kap, miből épülnek fel a sejtjei, szervei.

Ha tehát nem szeretnéd, hogy a te gyereked hízásra hajlamos felnőtt legyen, akkor oda kell figyelned anyukaként arra, hogy mit és mennyit eszel - és miként táplálod gyermeked. Összeszedtük, mik a legfőbb szempontok, amelyeket érdemes megfogadnod ennek érdekében.

Együnk jól egy teljesebb életért!

Útravaló gyermekünknek: a gyermekkori táplálkozás minősége és az ekkor kialakuló szokások jelentősen befolyásolják a későbbi egészségi állapotot. Tudj meg többet a kiegyensúlyozott táplálkozásról, és alapozd meg gyermeked jövőjét!

Az 5 legnépszerűbb babazöldség

A kicsiket sem lehetetlen rávenni a zöldségek és gyümölcsök szeretetére. Csak arra kell odafigyelni, hogy melyek lesznek az elsők, amelyekkel megkínálod gyermeked. Mutatjuk az öt legnépszerűbb babazöldséget!

Ezt is szeretjük