Isteni palacsinta, ami tele van rostokkal
Így készítsd, hogy egészséges legyen
Ne mondj le a palacsintáról, csak készítsd egészségesebben!
- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
A palacsinta az egyik legegyszerűbb desszert, amit 15 perc alatt el lehet készíteni. Finom, és az egész család boldogan megeszi. Ezért is hasznos, ha ismersz egy egészségesebb változatot, amely a hagyományos, magyaros palacsintával szemben sokkal több rostot tartalmaz.
Az amerikai palacsintát vesszük hozzá alapul, amelybe azonban gyümölcsöt is belesütünk, hogy ne csak finom, de rostban gazdag is legyen!
Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt - lehetőleg rizsliszt vagy gesztenyeliszt
- 2 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál nyírfacukor
- 6 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- tetszőleges gyümölcs: 2 reszelt alma - akár répával vegyesen -, 1 bögre áfonya vagy málna
Elkészítés ideje:
15 perc.
Útravaló gyermekünknek: a gyermekkori táplálkozás minősége és az ekkor kialakuló szokások jelentősen befolyásolják a későbbi egészségi állapotot. Tudj meg többet a kiegyensúlyozott táplálkozásról, és alapozd meg gyermeked jövőjét!

Elkészítés menete:
A lisztet mérd ki, add hozzá a sütőport és a sót. A tojásokat keverd simára a cukorral és a tejjel, majd add a liszthez, és alaposan keverd az egészet csomómentesre, add hozzá a vajat is, majd a gyümölcsöt. Ha reszelt almát használsz, akkor reszelés után nyomkodd ki egy kissé a gyümölcshúst, hogy ne tegye túl híggá a palacsintatésztát.
Ha mégsem elég folyós a tésztád, akkor adj még hozzá egy kis tejet, ellenkező esetben pedig liszttel sűrítsd. Mikor beállítottad a tészta sűrűségét, jöhet a sütés! Ehhez forrósíts fel egy serpenyőt, kend ki egy kevéske olajjal vagy vajjal, és önts rá egy merőkanál tésztát. Ez nem fog úgy szétfolyni, mint a hagyományos, magyar palacsinta, hiszen sokkal több sütőpor van benne, amitől pufibbra sül. De most pont ez a lényeg, hiszen így tudsz belesütni gyümölcsöt is.
Sütés után azonnal tálalhatod. Adj hozzá még több gyümölcsöt és krémesre kevert joghurtot, hogy igazán egészséges legyen.
OLVASD EL EZT IS!

- egészséges
- nassol
Te mennyit nassolsz egy nap? A gyereked épp annyit fog

- női test
- zsírégetés