Sokan a pénz miatt nem vállalnak gyereket - Így próbál nekik segíteni a kormány
Álláspontjuk szerint érdemi támogatást tudnak nyújtani.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Fidesz-kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez, szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely családellenes intézkedéseivel és megszorító csomagjaival egyenesen büntette a gyermeknevelést.

Így reagált a Fidesz-frakció szombaton arra, hogy az MSZP szerint a kormány politikájának bukását jelzi a csökkenő születésszám.

Mindenről az előző kormány tehet?

"A születésszám csökkenése valóban hosszú évek óta tartó, hatalmas probléma Magyarországon, amiért a Gyurcsány-Bajnai-kormányt komoly felelősség terheli. A baloldal ugyanis nemhogy semmit nem tett ennek megállítására, de családellenes intézkedéseivel és megszorító csomagjaival egyenesen büntette a gyermeknevelést" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint kifejtették, a munka mellett gyermeket vállalókat magas adókulcsokkal sújtották, nem létezett családi adókedvezmény, háromról két évre csökkentették a gyest, duplájára emelték a rezsiköltségeket és megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket, devizacsapdába hajszolva ezzel családok ezreit. A baloldal családpolitikája megbukott - írták.

Érdemi segítség

Ezzel szemben a Fidesz-kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez: családi adórendszert vezetett be, visszaállította a hároméves gyest, ismét vannak otthonteremtési programok; az édesanyák foglalkoztatását adókedvezményekkel segíti, a családok terheit rezsicsökkentéssel is mérsékli, az óvodai férőhelyek és a családi napközik számát pedig növeli a kormány - sorolta fel az intézkedéseket a Fidesz-frakció, hozzátéve: ősszel újabb családokat segítő intézkedésekről születhet döntés.

Így látja az MSZP

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták elnökségi tagja szombaton budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az idei első félévben 4,5%-kal kevesebb gyermek született, mint tavaly. Az elmúlt 23 évben 2011-ben született a legkevesebb, 88 ezer gyermek, a tavalyi enyhe javulás után azonban a 2013-as év minden eddiginél tragikusabb adatokat hozhat - fejtette ki. Az MSZP elnökségi tagja szerint mindezért a kormány gazdaságpolitikájának, valamint szociális, egészségügyi és oktatási intézkedéseinek bukása tehető felelőssé.

Érdemes erre a világra gyereket szülni?

A legtöbben úgy gondolják, a körülmények sohasem lesznek tökéletesek a babavállalásra, de a gyerek akkor is ajándék, aki minden áldozatot megér. Nézd meg videónkat!

Ezt is szeretjük