Csodálatos videót készítettek az apák Geréb Ágnesnek: "Nem börtönt érdemel!"

Szívhez szól, megrendít és elgondolkodtat ez a videó az apákról, akik - Geréb Ágnesnek hála - részesei lehettek gyermekük születésének.

gereb-agnes-video
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az apás szülésnek Magyarországon még nincs több évtizedes hagyománya, de elterjedéséhez nagyban hozzájárult a nemrég börtönre ítélt Geréb Ágnes munkássága. A hazai otthonszülés úttörőjét januárban két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, illetve tíz évre eltiltották a szülésznői foglalkozás gyakorlásától.

Az édesapák, akik neki köszönhetik gyermekeik életét, és azt, hogy részesei lehettek gyermekük születésének, most megrendítő videóval üzennek. Olyan emlékeket kaptak a szülésznőtől, melyeket örökké magukban hordoznak. Rengeteg apa vállalta arcát a videón, volt, aki gyermekével együtt ült a kamera elé, hogy hálát mondjon Geréb Ágnesnek, és egyúttal kiálljon mellette. Szerintük a szülész-nőgyógyász-bába nem börtönt érdemel.

Geréb Ágnest, egy 2003-as és egy 2007-es tragikus otthonszülési eset kapcsán ítélték el. A szülésznő 22 évnyi munkájának köszönhető, hogy 2011 óta újra legális az otthonszülés Magyarországon. Többek között erről is beszélünk az ítélet kapcsán íródott vélemény cikkünkben

Geréb Ágnes volt az az orvos, aki Magyarországon elsőként, 1977-től kezdett el apákat becsempészni a szülőszobába. Ezért is adnak hálát ebben a szívhez szóló videóban az édesapák: mert Geréb Ágnesnek köszönhetik, hogy ők is részesei lehettek gyermekük születésének.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Melyek az otthonszülés feltételei?

Magyarországon a szülések túlnyomó többsége állami üzemeltetésű kórházakban zajlik. Akik megengedhetik maguknak, magánkórházba is vonulhatnak, ahol szebb és barátságosabb körülmények között hozhatják világra gyermeküket. Akadnak azonban olyan kismamák is, akik számára a kórházi környezet kényelmetlen, frusztráló, és szívesebben adnának életet otthon a gyermeküknek. Alábbi cikkünkben elolvashatod, mik az otthonszülés feltételei hazánkban.

Otthonszülés ma, Magyarországon: ki és milyen feltételekkel teheti meg?

Ki szülhet otthon ma Magyarországon? A feltételeket és a szülést vezető kötelességeit vettük sorra.

Elolvasom
Ezt is szeretjük