Csodálatos videót készítettek az apák Geréb Ágnesnek: "Nem börtönt érdemel!"
Szívhez szól, megrendít és elgondolkodtat ez a videó az apákról, akik - Geréb Ágnesnek hála - részesei lehettek gyermekük születésének.

gereb-agnes-video
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az apás szülésnek Magyarországon még nincs több évtizedes hagyománya, de elterjedéséhez nagyban hozzájárult a nemrég börtönre ítélt Geréb Ágnes munkássága. A hazai otthonszülés úttörőjét januárban két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, illetve tíz évre eltiltották a szülésznői foglalkozás gyakorlásától.

Az édesapák, akik neki köszönhetik gyermekeik életét, és azt, hogy részesei lehettek gyermekük születésének, most megrendítő videóval üzennek. Olyan emlékeket kaptak a szülésznőtől, melyeket örökké magukban hordoznak. Rengeteg apa vállalta arcát a videón, volt, aki gyermekével együtt ült a kamera elé, hogy hálát mondjon Geréb Ágnesnek, és egyúttal kiálljon mellette. Szerintük a szülész-nőgyógyász-bába nem börtönt érdemel.

Geréb Ágnest, egy 2003-as és egy 2007-es tragikus otthonszülési eset kapcsán ítélték el. A szülésznő 22 évnyi munkájának köszönhető, hogy 2011 óta újra legális az otthonszülés Magyarországon. Többek között erről is beszélünk az ítélet kapcsán íródott vélemény cikkünkben

Geréb Ágnes volt az az orvos, aki Magyarországon elsőként, 1977-től kezdett el apákat becsempészni a szülőszobába. Ezért is adnak hálát ebben a szívhez szóló videóban az édesapák: mert Geréb Ágnesnek köszönhetik, hogy ők is részesei lehettek gyermekük születésének.

Melyek az otthonszülés feltételei?

Magyarországon a szülések túlnyomó többsége állami üzemeltetésű kórházakban zajlik. Akik megengedhetik maguknak, magánkórházba is vonulhatnak, ahol szebb és barátságosabb körülmények között hozhatják világra gyermeküket. Akadnak azonban olyan kismamák is, akik számára a kórházi környezet kényelmetlen, frusztráló, és szívesebben adnának életet otthon a gyermeküknek. Alábbi cikkünkben elolvashatod, mik az otthonszülés feltételei hazánkban.

Ezt is szeretjük