3 makacs nyári folt a gyerek ruháján - Így szedd ki könnyen
Gyümölcsfolt? Fűfolt? Fagyifolt? Íme, három házi módszer, amivel könnyedén eltávolíthatod őket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyár az az évszak, amikor az anyukáknak gyakrabban gyűlik mag a baja, ha mosásra kerül a sor, ilyenkor ugyanis számos olyan jellegű folt lehet a gyerekek ruháin, ami a téli időszakban például nem. A probléma neked is ismerős lehet.

Ilyen a fűfolt, a gyümölcsfolt vagy a fagyifolt. Egyiket sem könnyű kiszedni, ám mielőtt az ecetes ollóhoz folyamodnál, próbáld ki ezeket a házi keverékeket, amikkel mindhárom foltot eltávolíthatod. Nemcsak hatásosak, de még olcsók is.

Fűfoltra: kend be a fűfoltot fehér fogkrémmel, és dörzsöld bele az anyagba! A fogkrémben lévő nátrium-lauril-szulfát oldja a klorofillt, vagyis a zöld színanyagot, így mosáskor könnyebben kijön majd a folt.

Fagyifoltra: ha rácsöppen a fagyi a ruhára, foltot hagyhat, főleg, ha csokifagyiról vagy valamilyen élénk színűről van szó. Ecettel locsold le a foltot, dörzsölgesd meg, majd mosd ki úgy, ahogy máskor is.

Gyümölcsfoltra: a gyümölcsfoltot legjobb azonnal szappanos vízzel finoman megdörzsölni, de ha erre nincs mód, utólag citromlével vagy ecettel locsold be a foltot, picit dörzsöld meg, és utána mosd ki a ruhát a szokásos módon!

Veszélyes ételek

Bizonyos nyári ételek nemcsak azért veszélyesek, mert foltot hagyhatnak a ruhán, hanem azért is, mert nem megfelelően elkészítve és tárolva szalmonellafertőzést is okozhatnak.

Ezt is szeretjük