Hogyan él meg anyagilag egy nyolcfős család? A hatgyermekes édesanya elmondta, miképp osztja be a pénzt

A nagycsaládos élet menedzselése kemény feladat, de nem lehetetlen.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki szülő, tudja, hogy egy-két gyermekkel is olykor milyen nehéz megoldani a mindennapokat, hát még, ha valakinek három vagy annál több csemetéje van. A nagycsaládos élet menedzselése kemény feladat, a hétköznapok általában a munkahely, óvoda, iskola, különóra keretei között zajlanak, ami után jön a bevásárlás, az otthon tanulás, a vacsorafőzés, a közös játék és végül a gyerkőcök lefektetése. Ha jól menedzselik a dolgokat, talán még egy kis énidő is belefér.

Brenda Stern 2021 júliusában adott életet hatodik gyermekének. Férjével mindig is nagy családot szerettek volna, hiszen ők maguk is sok testvérrel nőttek fel. Brendát és négy nővérét édesanyjuk egyedül nevelte, a gyerekkorára pedig úgy emlékszik, hogy mindenük megvolt, amire szükségük volt. Az otthonról hozott tapasztalatok segítettek neki abban, hogy a saját családjában is kialakíthassa férjével a pénzügyekkel és a nagycsalád nevelésével kapcsolatos nézeteit.

Hogyan él meg anyagilag egy nyolcfős család?

Brenda 13 évesen költözött az Egyesült Államokba, ahol már tinédzserként munkát vállalt délutánonként az iskola után, hogy legyen egy kis zsebpénze a számára kedves dolgok megvételéhez. 2010-ben férjhez ment, de még gyermek nélkül is nehezen tudtak megélni. A férje két műszakban dolgozott, közben főiskolára járt, ami nagyon fárasztó volt számukra. Ugyanakkor tudták, hogy sok gyermeket szeretnének, ehhez pedig mindenekelőtt meg kellett bizonyosodniuk arról, hogy el tudják majd látni őket. Ahhoz, hogy Brenda háztartásbeli legyen, a pénzkeresés oroszlánrészének a férjére kell majd hárulnia. Mielőtt belevágtak a babaprojektbe, leültek, és megnézték azt, mennyi tartozásuk van, és mennyit kell megtakarítaniuk ahhoz, hogy babát vállaljanak.

Úgy osztották be az akkori fizetésüket, hogy a pénz 70%-a ment el kiadásokra, a 10%-a törlesztésre, a másik 10%-a megtakarításra, és mivel fontos volt számukra az, hogy másoknak is segítsenek, a fizetésük 10%-át jótékony célra tették félre.

Hat gyermekük született

Végül három lányuk és három fiuk született, 2011-ben, 2012-ben, 2014-ben, 2015-ben, 2018-ban és 2021-ben. Brenda azt mondja, sok pénzt tudtak megspórolni a ruhákon és a babafelszerelésen, valamint a játékokon is, hiszen azok hat gyermeket is kiszolgálnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Úgy tudták továbbá csökkenteni a kiadásaikat, hogy lemondták a tévé- és internet-előfizetést, és sokáig még a szülőknek sem volt okostelefonjuk.

Az élelmiszer-vásárlás során gyűjtik a kuponokat, és mindig az akciós termékeket nézik, ezekből pedig olyan mennyiséget vásárolnak be, ami a mélyhűtőben is elfér. Lefagyasztják a sajtot, a kenyeret és a felvágottakat is.

2017-ben előfizettek az internetre, Brenda röviddel ezután kezdett el tartalomkészítőként dolgozni, és saját Instagram-oldalát menedzselni. Közel 100 ezren követik őt, de nyereséget csak most, pár év elteltével kezd termelni számára az oldal.

Egy nyolcfős családnak nem egyszerű nyaralni, kirándulni vagy akár moziba menni, erre a család külön kasszát hozott létre. Havi szinten egy bizonyos összeget tesznek az egyik alszámlára, és abból finanszírozzák a szórakozásukat. Ebbe az összegbe belefér havi egy mozi, esetleg fagyizás vagy strandolás. Brenda arra is ügyel, hogy a gyerekek kivegyék a részüket a házimunkából is.

- A gyerekek elvégzik a koruknak megfelelő feladataikat, és mindenki együtt dolgozik azon, hogy egy élhető környezetben éljünk együtt. Az egyik legfontosabb dolog az, hogy megtanítjuk nekik, hogy ők a családi egység részét képezik, és az, amit csinálnak, számít, és ez sokat segít" - osztotta meg tapasztalatait Brenda a parents.com-mal.

A női test szülés után

A test megváltozása mindenkinél egyéni, és minden frissen szült édesanyát máshogy érint. Míg egyesek könnyebben megbirkóznak a szülés után megváltozott alakjukkal, addig másoknak rengeteg bátorításra van szükségük ahhoz, hogy elfogadják testüket.

Borító- és ajánlóképek: Instagram/sheplusfive

Ezt is szeretjük