Amikor a bicikli volt a minden: így bandáztak a 70-es, 80-as években a gyerekek
Régen a gyerekek suli után siettek a térre, hogy együtt tekerjenek és bandázzanak.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régen minden más volt, régen minden sokkal jobb volt- sóhajtanak az idősek, és vele együtt talán mi is, a harmincas, negyvenes korosztály. Gyerekkorunkban, amikor még nem volt ilyen fejlett a technika, nem voltak okostelefonok, tabletek és számítógépek, szinte teljes szabadidőnket kint a szabadban vagy a szomszédban töltöttük.


Emlékszem, a szomszéd gyerekekkel fadeszkákból bunkert építettünk, ahová mindig elbújtunk, vagy átosontunk egymáshoz ebédre, ahol paradicsomlevessel és spagettivel kínáltak bennünket. Télen akkor még hatalmas, több méteres havak voltak, gyakran fürdettük meg egymást a hideg hóban, szánkóztunk, boboztunk és hócsatáztunk. Nyáron előkerültek a görkorik és bicajok is, ahol kéz nélkül vettük be az éles kanyarokat a BMX-szel: csoda, hogy nem törtük tropára magunkat, természetesen bukósisak és térdvédő nélkül.

Így bandáztak régen a fiatalok

Azóta felnőttünk, de a rohanó életünk mellett is olykor nosztalgiával gondolunk vissza a szép emlékekre: a bandázásokra, a biciklitúrákra, a közösen együtt töltött időkre. Ezt a régi gyerekkort idézzük a következő képeken.

Ezt is szeretjük