Így nyaraltak szüleink a 70-es, 80-as években: sátorral és lakókocsival is mesés volt a kempingezés

Régi retró fotókat mutatunk a 70-es, 80-as évek kempingezéseiről.

cover-ok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csíkos kempingszékek, kinyitható asztal, mintás gumimatracok, bográcsozás, konzervhegyek, katonasátrak: aki nyaralt már kempingben, az tudja, hogy milyen különleges hangulata van a sátrazós, lakókocsis létnek.

A '70-es években a Balaton mind északi, mind déli partján számos kemping létesült, ahol a családok kipihenhették az év fáradalmait. Míg egyes családok a Trabi vagy Moszkvics tetejére rögzített sátorral vágtak neki a nyárnak, addig mások lakókocsival és térképpel vették nyakukba a vízpartot, mivel ez volt akkoriban az egyetlen anyagilag is megengedhető nyaralási forma.

Sátorral, lakókocsival is mesés volt a kempingezés

Bár a hétköznapokban megszokottnál jóval kisebb helyen, jóval kevésbé komfortosan teltek a napok, mégis, a sátras életérzés örökre beivódik az ember emlékezetébe.

Gyerekként természetesen a sátor és a kemping mellett a vízibiciklizés és fagyizás sem maradhatott ki. Retró nyaralós fotókat mutatunk a '70-es, '80-as évekből.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük