Háromlábú kutyával barátkozik a béna kisfiú
Megható videók
Néha egy állat közelsége a legjobb gyógyír a bajra. Megható állatos videók következnek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok szülő szinte burokban tartja csemetéjét, mert túlzottan félti az állatok esetleges nem túl barátságos megnyilvánulásaitól.

Arról azonban könnyen elfeledkeznek, hogy az állati társaság akár terápiás célt is szolgálhat, akár beteg a gyerek, akár egészséges. Az összegyűjtött megható videók bemutatják, mire is képes az állat közelsége!

A kutya az ember legjobb barátja

A barátság nem ismer határokat, jól bizonyítja ezt a hétéves Owen Howkins és Haatchi névre hallgató anatóliai juhászkutyájának esete is. Owen egy nagyon ritka genetikai betegségben, Schwartz-Jampel-szindrómában szenved, ami az izmait annyira merevvé teszi, hogy a kisfiú önállóan nem tud járni, sőt, segítséggel is csak nehezen.

Owen szülei azonban minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a kisfiúnak ne szegje kedvét mozgáskorlátozottsága, így került hozzájuk Haatchi is, akinek egyik hátsó lábát és a farkát amputálták, miután elütötte egy vonat. Ahogyan a kisfiú mondta:
- Nem sok olyan emberrel találkoztam, aki mozgáskorlátozott lett volna, ettől kakukktojásnak éreztem magam, ami nagyon elszomorított. De amikor láttam, hogy Haatchi mennyire erős - annak ellenére, hogy csak három lába van -, én is erősebbé váltam. Nagyon szeretem őt.

Kettejük szívmelengető története 2012-ben indult, de máris rengetegen csodálják őket: 2013-ban a rangos kutyashow, a Crufts közönsége Haatchinak ítélte a Barátok az életért-díjat.

Az őrangyal

Az állatok önzetlenségéről és odaadásáról sok ember példát vehetne. Ez a kutyamama például sajátjaként szereti a Down-kóros kisfiút. A picur éppen felfedezné a világot, óvatosan lépkedve szeretne előrébb jutni, a labrador azonban úgy óvja őt, mintha az ő kicsinye lenne.

Ahogyan mellső mancsát a gyerkőc vállára teszi, szinte azt mondja, kérlek szépen, ülj vissza és maradj itt. Olyan, mint egy bájos, négylábú őrangyal, aki arra tette fel az életét, hogy a fogyatékos kis barátját védelmezze. A videóból pedig úgy tűnik, hogy a kicsinek sincs ellenére az új barát, némiképp megilletődve ugyan, de szófogadóan csücsül vissza a fenekére bundás barátja kedvéért. Bár azért a tisztes távolságot megtartja.

Kedveskedő eb

Amikor egy baba rájön, hogy fel tud ülni, sőt, el tud jutni A-ból B-be, már nincs előtte akadály. Egyik kezét a másik elé rakva, hernyószerűen kúszik addig, míg el nem éri a célját - jelen esetben puha és bolyhos célját, azaz a család házi kedvencét.

A négylábú legmélyebb álmából felriadva odapillant, ki zavarta fel, és amikor látja, hogy csak a baba az, odafordul ugyan hozzá, de nem különösebben foglalkozik vele. A törpe csak nem nyugszik bele, hogy a figyelem nem rá irányul, ezért újból megsimogatja a kutya mancsát, aki hasonlóan próbálja a kedvességet viszonozni: ő is megsimogatja a kicsit, sőt. Még egy puszival is jutalmazza, amit a kislegény óriási mosollyal köszön meg.

Ezt is szeretjük