Így lesz jó ember a gyerekből - Egy kis állat is képes nevelni
A környezettel való harmóniát tapasztalhatja meg az állatok világnapján, a Rex Állatszigeten.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyermeknevelés egyik fontos eszköze a kedvenc állatokkal való együttélés. A róluk való gondoskodás rendszerességre és felelősségre tanítja a kicsit, miközben a két- és négylábúakkal való barátsága egy életre elegendő lelki muníciót adhat neki. Nem beszélve arról, hogy a gyerkőc szociális és érzelmi fejlődésére is rendkívül pozitív hatással lehet egy kis jószág.

Azok a csemeték, akik valamilyen állat - netán több állat - mellett nőnek fel, megtanulnak harmóniában élni szűkebb és tágabb környezetükkel, ami mind a magánélet, mind a hivatás terén sikeresebbé teszi őket. A fentiek jegyében ajánljuk figyelmedbe a következő programot.

Állatok világnapja a Rex Állatszigeten

2012. október 6-án, az állatok világnapján nagyszabású családi rendezvénnyel ünnepeli meg a Rex Alapítvány 20. születésnapját az újpesti Rex Állatszigeten - 1048 Budapest, Óceánárok u. 33 -, melyre a szervezők szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az egész napos program bővelkedik majd izgalmas állatbemutatókban és színvonalas előadásokban. A neves napon egy Guinness-rekordkísérletre is sor kerül.

A rendezvényre a belépés ingyenes, a szervezők csupán azt kérik a látogatóktól, hogy vigyenek magukkal néhány megunt plüssállatot ajándékba. Az akció célja az, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy - a plüssállatoktól eltérően - az élő állatok nem játékszerek! Az összegyűjtött játékok egy része a Rex Állatsziget plüssállat-múzeumát díszíti majd, a kiállításra nem kerülő példányokat jótékonysági célra ajánlják fel.

Amennyiben most regisztrálsz a honlapjukon vagy a Facebook-oldalukon, a rendezvényen szülinapi hűtőmágnessel ajándékoznak meg a szervezők.

A rendezvény programja

A kínálat bőséges, csemetéddel biztosan találtok kedvetekre valót.

Füves bemutatótér

A Rex Tanoda bemutatója
Dog dancing
Fly dogs
Rexes ebek bemutatója
Cites keresőkutyák bemutatója
Segítőkutyás bemutató
Terápiáskutya-bemutató

Fogászati szűrővizsgálati hetek május 10-21. között a Suttogóban!

A kutyák és macskák fogászati, szájüregi megbetegedései a leggyakoribb egészségügyi problémák közé tartoznak.

Kerüld el a komolyabb megbetegedést, hozd be egy fogászati szűrésre kedvencedet a gödöllői Suttogó Állatorvosi Rendelőbe! Ha bármilyen további kezelésre van szükség a szűrés alapján, akkor a fogkő leszedéstől a foghúzásig, vagy akár szövetszaporulat eltávolításig 20% kedvezményt kapsz az összes, a szűréshez kapcsolódó kezelés árából!

 

*A kedvezmény a szolgáltatási árakra vonatkozik, az esetlegesen szükséges gyógyszerekre, egyéb vásárolt termékekre nem érvényes.

Promóció

Nagyszínpad

10.00 - megnyitó
10.30 - Huzella Péter
12.00 - Free Arts Stúdió
13.00 - díjkiosztó ünnepség
13.30 - tombola
14.00 - Nemadomfel együttes
15.00 - Szép Ernő Színház
15.30 - tombola
16.00 - Alma együttes
17.00 - meglepetés

Kisszínpad - Mesekuckó

10.00 - Mozogj velem
11.00 - Marcipán trió
12.00 - Ungár Anikó bűvész
13.00 - Fabatka Bábszínház
14.00 - Hahó együttes
15.00 - Apró Színház

Veszélyes növények a szabadban

Az csak jó, ha a gyerek minél többet van külső körleten - amire kiváló alkalmat kínál például a kutyasétáltatás -, ám jó, ha tudod, hogy egyes szabadban termő növények veszélyt jelenthetnek rá. Videónkból megtudhatod, melyek ezek.

Örökbe is fogadhattok

Talán már te is elgondolkodtál azon, hogy magatokhoz vennétek egy kedves két- vagy négylábút, az pedig szinte biztos, hogy csemetédtől hallottad már az alábbi mondatot: vegyél nekem kutyát-cicát-hörcsögöt-tengerimalacot-ésígytovábbot. Tény, hogy a gyereknek csak jót tesz, ha valamilyen állattal - vagy akár többel - együtt nő fel. Ám nem mindegy, milyet választotok, hiszen már az azonos fajbeli állatok között is nagy eltérések lehetnek. A döntésnél mérlegelni kell azt is, hogy mennyi időtök és energiátok jut majd a kis jószágra, és bizony az anyagi lehetőségeiteket sem árt figyelembe venni. Korábbi cikkünkből megtudhatod, milyen állat való nektek leginkább, és mit tehettek csemetéddel azért, hogy élete során mindvégig kiegyensúlyozott és egészséges legyen.

Ezt is szeretjük