Facebook-posztban tanította móresre a fiát: olvasd el az anya sorait!
12 éves fia csúnyán viselkedett egy kislánnyal, ezért folyamodott ehhez a nevelési módszerhez az anya.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sokakat felháborít az anya tette, aki nyilvánosan megszégyenítette fiát a Facebookon, Terry Day Evans azt mondja, újra megtenné. Nemcsak elítélői vannak, 55 ezer lájkot is kapott már a posztja, melyről elmondása szerint nem sejtette előre, hogy ennyire elterjed.

Ezért vonta felelősségre a fiát

12 éves fia olyan erősen lépett rá egy lány diáktársa lábára, hogy annak eltört a cipője. A lány újonnan érkezett az iskolába, előző sulijában zaklatták. Az, hogy ezen az új helyen is céltáblának nézték, óriási csalódást és fájdalmat okozhatott neki.

Emiatt határozott úgy az anya, hogy nyilvános levelet ír, amivel a fiát móresre tanítja. Posztjával a négygyermekes, egyedülálló anya azt szerette volna elérni, hogy a fiú azáltal, hogy a barátai előtt, nyilvánosan vonja felelősségre, valami hasonlót éljen át, mint a zaklatott lány.

Az anya posztját nem bánta meg, csupán azt sajnálja, hogy sorai már világszerte elterjedtek. Amikor ezt látta, a posztban addig bejelölt fiát letaggelte, de a kiírást nem törölte le. Fia megleckéztetése mellett ugyanis más motivációja is volt. Gyerekkorában ő is ismert valakit, akit zaklattak az iskolában, és az illető felnőttként sem tudta ezeket a megpróbáltatásokat kiheverni. Nem véletlenül érzi tehát többszörösen szívügyének az esetet.

Íme, a posztja, illetve a később, a kommentelők hozzászólásaira való reakcióként hozzáírtak, melyeket lent magyarra fordítva is elolvashatsz.

A poszt szövege magyarul

Teljes mértékben gusztustalannak tartom, hogy a 12 éves fiam szánt szándékkal olyan erősen rálépett egy újonnan érkezett lány vadonatúj cipőjére, hogy az eltört (a sarka). Mondok neked valamit, Jacob. Ha csak úgy veszel levegőt a lány társaságában, vagy bárkiében, hogy az őt zaklatásként érné, én személyesen foglak elvinni a szüleihez, akik úgy büntetnek meg, ahogy akarnak... Mondj búcsút a szülinapi pénzednek, mivel venni fogsz a lánynak egy pár új cipőt és egy csokor virágot.

Frissítés. Hogy pár kérdésre feleljek, igen, a posztot a fiam is látja. Ő is be volt jelölve, mielőtt a poszt nagyon elterjedt volna (amire egyébként előzőleg nem gondoltam), úgyhogy a barátai láthatták, a tetteinek következményei vannak. Nem nagy és okos és vicces, hanem 12 éves, és elszámolással tartozik az anyjának. Nem nagyon érdekel, ki ért egyet a nevelési módszereimmel, és ki nem, a fiam megszégyenítette, bántotta ezt a lányt. Nem nézve a fiam eredeti célját (azt mondta, nem sejtette, hogy a cipő eltörik, csak rá akart lépni), az a kislány sírt, és ha tudni akarjátok, ez a lány éppen azért hagyta ott az előző iskoláját, mert zaklatták... Képzeljétek el, milyen rossz lehetett neki a fiam nevetséges tette. Úgyhogy az, hogy én ezt kiírtam online, meg se közelíti mindazt, amit annak a kislánynak át kellett élnie új diákként, kisírt szemekkel, törött cipőben.

Utóirat: persze, le is ültem a gyerekkel, és elbeszélgettünk a viselkedéséről, nem csupán bejelöltem a posztban. Biztos vagyok benne, hogy ez a viselkedés többször nem fog előfordulni.

Forrás: dailymail.co.uk.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük