II. Erzsébet 8 dédunokája: így néznek ki a brit királyi család legfiatalabb tagjai
A 94 éves brit uralkodó, II. Erzsébet dédunokái között dominálnak a lányok. A királyi család legfiatalabb tagja nemrég múlt egyéves.

GettyImages-1051955606
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

II. Erzsébet 1952 óta uralkodik Nagy-Britannia területén, nemrég töltötte be 94. életévét. A brit királyi család legismertebb tagjai közé tartoznak dédunokái is, György, Sarolta, Lajos és Archie is, de rajtuk kívül még négy dédunokája van a királynőnek.

Elsőre kuszának tűnhet az angol királyi család terebélyes családfája, hiszen három generációt is átölel - bemutatjuk röviden a kapcsolati hálózatot.

A brit királyi család

II. Erzsébetnek négy gyereke született, Károly, a walesi herceg, Anna, brit királyi hercegnő, András, York hercege és Eduárd, Wessex grófja. Mivel Károly elsőszülött fiú, így ő a második trónvárományos, majd utána a gyerekei és unokái követik. Diána walesi hercegnővel két gyerekük született, Vilmos, cambridge-i herceg és Henrik, Sussex hercege. Vilmos Katalinnal kötött frigye után három gyerek: György herceg, Charlotte hercegnő és Lajos herceg édesapja lett. Harry hitvese pedig Meghan Markle, akivel tavaly született első gyerekük, Archie Harrison.

A királynő egyetlen lánygyermeke, Anna hercegnő 1992-ig élt házasságban Mark Phillipsszel, akitől két gyereke született, Zara és Peter Phillips. Zara összeházasodott Mike Tindall-lal, és szintén két gyerekük született, Mia Grace és Lena Elizabeth. Testvére, Péter házastársa Autumn Phillips, aki két gyerekkel ajándékozta meg, ők Savannah és Isla Phillips. Mivel a királynő lányától származnak, és csak férfiágon öröklődnek tovább a nemesi címek, nem kaptak titulust sem ők, sem gyerekeik, azonban a trónutódlás szempontjából figyelembe veszik őket. Ebből a szempontból egyedül Archie helyzete vált kérdésessé, miután szülei lemondtak a királyi titulusról, és Kanadába költöztek - de a trónöröklési sorrend változásával kapcsolatban még nem jelentettek meg közleményt. Mindenesetre érdemes végignézni, hogyan néznek ki most az uralkodói család legfiatalabb tagjai, a dédunokák.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, pinterest, borító-és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük