Akkor is jó anya vagy, ha nem megy a szoptatás! Fotók, amik erről mesélnek
Felicia Saunders rendhagyó fotókon örökítette meg az anyukákat és gyermekeiket.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak anyák, akik tudnak szoptatni, vannak, akiknek nem megy olyan könnyen, és vannak, akik bármit is tesznek, egyszerűen nem indul be a tejtermelés. Ilyenkor az édesanyák nemcsak újszülöttjükkel, a szülés utáni sebekkel, valamint a tomboló hormonjaikkal kell, hogy megbirkózzanak, de önmagukkal is.

A szoptatás túlzott misztifikálása egyáltalán nem könnyíti meg az életüket, a környezetük lesújtóan néz rájuk, ha nem képesek mellből táplálni, de az anya önmagával is megvívja belső csatáit, gyötrődik, szorong és felmerül benne a kérdés: tényleg nem vagyok elég jó anya, ha csak tápszerrel etetem a gyermekem? Pedig ahhoz, hogy tökéletes anyává válj a gyermeked számára, pont az kell, hogy tökéletlen légy. Akkor is lehet jó anya valaki, ha nem szopat, hiszen a szoptatás csupán egy tényező a gyermekhez fűződő kapcsolatában.

Az anya-baba kapcsolat lényege nem a szoptatásban rejlik

Felicia Saunders amerikai fotós sokáig érzett bűntudatot azért, amiért nem tudta szoptatni két kisbabáját. Ez adta az ihletet arra, hogy egy olyan gyönyörű képsorozatot készítsen, amelynek a főszereplői a különböző módon etetett babák és anyukáik.

Saunders olyan képeket szeretett volna készíteni, amelyek bebizonyítják, hogy akár tud szoptatni egy anya, akár cumisüvegből, vagy mesterségesen táplálja csecsemőjét, az anya-baba kapcsolat lényege nem ezen múlik, hiszen mindegyik módszer szépséges a maga módján, egy csecsemő etetése mindenhogy csodálatos.

felicia-saunders-breastfeeding-promo-4
Fotó: Felicia Saunders Photgraphy

A kisfiú, akit mesterségesen táplálnak

A fotós egyik ügyfele szerette volna, hogy megörökítsék őt és kisfiát, akit egészségügyi gondjai miatt csak csövön keresztül tud táplálni. Innen jött az ötlet, hogy olyan édesanyákat is bemutasson, akik különböző módon etetik csecsemőiket. Saunders a fotón megragadja az anyák és a babáik közötti bensőséges kapcsolatot, és megmutatja a szeretet erejét a táplálási módtól függetlenül.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Egyik gyermekemet sem tudtam szoptatni, amiért sokáig marcangoltam magam. Azután rájöttem, hogy az, ami másnak lehet, a legjobb, nem biztos, hogy az nekem és az én gyermekeimnek is a legjobb. A képekkel az az üzenetem, hogy a gyermek iránti feltétlen szeretet nem függ attól, hogy tud-e szoptatni az anyuka vagy sem. Minden szülő úgy cselekszik, hogy az a gyermeknek a legjobb legyen. Senki sem ítélhet el egy másik személyt azért, amiért nem szoptat. Mindannyian szeretettel csináljuk azt, amit csinálunk. Amíg szeretettel táplálunk, addig mindegy, hogy ezt milyen módon tesszük - árulta el a fotós a My Modern Metnek adott interjújában.

Megható képeken az apák öröme

Az apák számára az az első valós, fizikai kontaktus újszülött gyermekükkel, amikor először megérinthetik a babát: csoda, hogy ilyen meghatottság ül ki az arcukra? Fantasztikus képeket válogattunk.

Borító-és ajánlóképek: Felicia Saunders Photography

Ezt is szeretjük