15 alvássegítő tipp, ami biztosan beválik
Az alvástréning időszaka számodra legalább annyira nehéz, mint a babának.

Dia

Hintáztatható hordozóHa napközben is gyakran véget nem érő hisztibe kezd a pici alvás helyett, szerezz be egy ringatható babahordozót. Ebben akkor is könnyen álomba billegtetheted, ha már nem győzöd a karodban tartani.Kapcsolódó cikk:4 garantáltan hatásos altató módszer »

Hintáztatható hordozó

Ha napközben is gyakran véget nem érő hisztibe kezd a pici alvás helyett, szerezz be egy ringatható babahordozót. Ebben akkor is könnyen álomba billegtetheted, ha már nem győzöd a karodban tartani.

Kapcsolódó cikk:
4 garantáltan hatásos altató módszer »

Dia

Anyai közelségA leghatékonyabb, ha a ringatást nem segédeszközzel, hanem a két karoddal végzed. A pici számára megnyugtató a közelséged, így biztos lehetsz benne, hogy rövid időn belül álomba szenderül. Ezek után csak az okozhat gondot, hogy az idilli állapot akkor is fennmaradjon, amikor beteszed a kiságyba.Kapcsolódó cikk:A babasírás 4 típusa, és a mit a pici mondani akar velük »

Anyai közelség

A leghatékonyabb, ha a ringatást nem segédeszközzel, hanem a két karoddal végzed. A pici számára megnyugtató a közelséged, így biztos lehetsz benne, hogy rövid időn belül álomba szenderül. Ezek után csak az okozhat gondot, hogy az idilli állapot akkor is fennmaradjon, amikor beteszed a kiságyba.

Kapcsolódó cikk:
A babasírás 4 típusa, és a mit a pici mondani akar velük »

Dia

PólyaCsecsemőkorban sok babánál remek altató módszernek bizonyul a pólyázás. A kisbabák számára ez a szoros anyag egyáltalán nem a fullasztó fogságot idézi, sokkal inkább az anyaméh meleg ölelését. Ez az érzés pedig pillanatok alatt álomba szenderíthet egy bömbölő apróságot is.Kapcsolódó cikk:6 dolog, ami makacs hasfájást okoz - És 3 gyógyító tipp »

Pólya

Csecsemőkorban sok babánál remek altató módszernek bizonyul a pólyázás. A kisbabák számára ez a szoros anyag egyáltalán nem a fullasztó fogságot idézi, sokkal inkább az anyaméh meleg ölelését. Ez az érzés pedig pillanatok alatt álomba szenderíthet egy bömbölő apróságot is.

Kapcsolódó cikk:
6 dolog, ami makacs hasfájást okoz - És 3 gyógyító tipp »

Dia

A babaszobaA nyugodt álomhoz elengedhetetlen a megfelelően berendezett babaszoba. A tudományos kutatások tanúsága szerint az apróságok jobban kedvelik a telt színeket a pasztell árnyalatokkal szemben. Az is sokat számít, hogy ne legyenek rejtett sarkok, ahová a kicsi nem láthat be, és kényelmes, gyerekbarát mérete legyen a birodalmának.

A babaszoba

A nyugodt álomhoz elengedhetetlen a megfelelően berendezett babaszoba. A tudományos kutatások tanúsága szerint az apróságok jobban kedvelik a telt színeket a pasztell árnyalatokkal szemben. Az is sokat számít, hogy ne legyenek rejtett sarkok, ahová a kicsi nem láthat be, és kényelmes, gyerekbarát mérete legyen a birodalmának.

Dia

Ideális hőmérsékletA gyerekszobában mindig legyen egyenletes meleg, de ne túl meleg. A pici nyugodt álmához a húsz fok körüli érték ideális. Így nem lesz szükség túl vastag takaróra sem, ami a bölcsőhalál egyik kiváltó oka lehet.Kapcsolódó cikk:Bölcsőhalál: amitől minden szülő retteg »

Ideális hőmérséklet

A gyerekszobában mindig legyen egyenletes meleg, de ne túl meleg. A pici nyugodt álmához a húsz fok körüli érték ideális. Így nem lesz szükség túl vastag takaróra sem, ami a bölcsőhalál egyik kiváltó oka lehet.

Kapcsolódó cikk:
Bölcsőhalál: amitől minden szülő retteg »

Dia

Vigasztaló tárgyakHa már szeretnéd, hogy a gyerek végre önállóan aludjon, az alvástréning idejére nem árt felszerelned a hálószobáját plüssfigurákkal. Szőrös kedvence ugyanis vigasztárgyként szolgálhat, ha te nem vagy mellette éjjel, így egyedül is könnyebben elalszik majd.Kapcsolódó cikk:3 helyzet, amikor a gyerek csak hisztizik »

Vigasztaló tárgyak

Ha már szeretnéd, hogy a gyerek végre önállóan aludjon, az alvástréning idejére nem árt felszerelned a hálószobáját plüssfigurákkal. Szőrös kedvence ugyanis vigasztárgyként szolgálhat, ha te nem vagy mellette éjjel, így egyedül is könnyebben elalszik majd.

Kapcsolódó cikk:
3 helyzet, amikor a gyerek csak hisztizik »

Dia

Korai vacsoraTele hassal a babáknak éppen olyan nehéz elaludni, mint a felnőtteknek. Ha szeretnéd, hogy a kicsi aludjon, időzítsd egy jó órával korábbra az étkezést, hogy ha eljön a lefekvés ideje, már ne gyötörje sem a kólikás hasfájás, sem a teltségérzet.

Korai vacsora

Tele hassal a babáknak éppen olyan nehéz elaludni, mint a felnőtteknek. Ha szeretnéd, hogy a kicsi aludjon, időzítsd egy jó órával korábbra az étkezést, hogy ha eljön a lefekvés ideje, már ne gyötörje sem a kólikás hasfájás, sem a teltségérzet.

Dia

ZeneAz álmatlan sírásra hatékony gyógyír lehet csemetéd kedvenc altató zenéje. A gyerekeknek már fiatal korban kezd kialakulni az ízlése, úgyhogy ne lepődj meg, ha babád a legtombolósabb Kispál számra merül könnyedén álomba.Kapcsolódó cikk:A 4 legjobb gyerekzene, amit a kicsi is imádni fog! »

Zene

Az álmatlan sírásra hatékony gyógyír lehet csemetéd kedvenc altató zenéje. A gyerekeknek már fiatal korban kezd kialakulni az ízlése, úgyhogy ne lepődj meg, ha babád a legtombolósabb Kispál számra merül könnyedén álomba.

Kapcsolódó cikk:
A 4 legjobb gyerekzene, amit a kicsi is imádni fog! »

Dia

Friss levegőA rendszeres szellőztetés egészségügyi szempontból is lényeges, de friss levegővel telt szobában elaludni is könnyebb. Lehetőleg a vacsora ideje alatt szellőztess, majd a fürdetés alatt már legyen zárva az ablak, hogy mire beléptek a szobába, csemetédet finom meleg fogadja.

Friss levegő

A rendszeres szellőztetés egészségügyi szempontból is lényeges, de friss levegővel telt szobában elaludni is könnyebb. Lehetőleg a vacsora ideje alatt szellőztess, majd a fürdetés alatt már legyen zárva az ablak, hogy mire beléptek a szobába, csemetédet finom meleg fogadja.

Dia

Esti meseA mese a zenével együtt évezredek óta sikeres álomhozónak bizonyul. Folytasd te is a nagyszülői hagyományokat, és pityergő gyermekedet nyugtasd meg kedvenc meséivel. Mire a történet végére érsz, biztos lehetsz benne, hogy mélyeket pislog, a jóéjtpuszival pedig végleg átlendítheted az álmok birodalmába.Kapcsolódó galéria:17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök »

Esti mese

A mese a zenével együtt évezredek óta sikeres álomhozónak bizonyul. Folytasd te is a nagyszülői hagyományokat, és pityergő gyermekedet nyugtasd meg kedvenc meséivel. Mire a történet végére érsz, biztos lehetsz benne, hogy mélyeket pislog, a jóéjtpuszival pedig végleg átlendítheted az álmok birodalmába.

Kapcsolódó galéria:
17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök »

Dia

A szülői ágyHa porontyod csak makacsságból nem alszik, lehetőleg ne vedd magad mellé, hiszen ez azt jelentené a szemében, hogy hisztivel máskor is célt érhet. A rémálmok esetében azonban más a helyzet. Ha a kicsi láthatóan rémült, és nem akar megnyugodni, a szülői ágyban biztosan újra álomba zuhan.

A szülői ágy

Ha porontyod csak makacsságból nem alszik, lehetőleg ne vedd magad mellé, hiszen ez azt jelentené a szemében, hogy hisztivel máskor is célt érhet. A rémálmok esetében azonban más a helyzet. Ha a kicsi láthatóan rémült, és nem akar megnyugodni, a szülői ágyban biztosan újra álomba zuhan.

Dia

Éjjeli fényHa gyermeked nem tudja elviselni, hogy magára hagyd a szobájában, mert fél a sötétben, segíthet egy éjjeli lámpa. Ez a kis fény éppen elég ahhoz, hogy elűzze az éjszaka démonait, és nyugodtan álmodhasson.Kapcsolódó cikk:Mit tegyél, ha nem alszik a baba? »

Éjjeli fény

Ha gyermeked nem tudja elviselni, hogy magára hagyd a szobájában, mert fél a sötétben, segíthet egy éjjeli lámpa. Ez a kis fény éppen elég ahhoz, hogy elűzze az éjszaka démonait, és nyugodtan álmodhasson.

Kapcsolódó cikk:
Mit tegyél, ha nem alszik a baba? »

Dia

Meleg fürdőAmennyiben a kicsiben túlteng az energia, pedig már jócskán eljött a lefekvés ideje, jól jöhet egy meleg fürdő. Ez ellazítja, és megnyugtatja feszült idegeit, így könnyebb lesz elfogadtatnod vele, hogy a játék helyett bizony aludni kell.

Meleg fürdő

Amennyiben a kicsiben túlteng az energia, pedig már jócskán eljött a lefekvés ideje, jól jöhet egy meleg fürdő. Ez ellazítja, és megnyugtatja feszült idegeit, így könnyebb lesz elfogadtatnod vele, hogy a játék helyett bizony aludni kell.

Dia

AlvástréningVan úgy, hogy szigorúnak kell lenned, és a legjobb, ha minden keserves sírás ellenére magára hagyod a kicsit. Természetesen időnként nem árt, ha egy megnyugtató simogatásra benézel a szobájába, ne emeld ki a kiságyból! Ha kitartó vagy, az alvástréninggel rászoktathatod porontyodat, hogy magától is el tudjon aludni.Kapcsolódó cikk:5 tárgy, ami nem hiányozhat a babaszobából »

Alvástréning

Van úgy, hogy szigorúnak kell lenned, és a legjobb, ha minden keserves sírás ellenére magára hagyod a kicsit. Természetesen időnként nem árt, ha egy megnyugtató simogatásra benézel a szobájába, ne emeld ki a kiságyból! Ha kitartó vagy, az alvástréninggel rászoktathatod porontyodat, hogy magától is el tudjon aludni.

Kapcsolódó cikk:
5 tárgy, ami nem hiányozhat a babaszobából »

Dia

Meleg tejA szoptatás ideje alatt mi sem könnyebb, mint egy kis nyugtató, langyos anyatejjel álomba szenderíteni a kicsit. A tej az elválasztás után is hatékony fegyver lehet: egy bögre meleg tejnél kevés álmosítóbb dolog van a világon.

Meleg tej

A szoptatás ideje alatt mi sem könnyebb, mint egy kis nyugtató, langyos anyatejjel álomba szenderíteni a kicsit. A tej az elválasztás után is hatékony fegyver lehet: egy bögre meleg tejnél kevés álmosítóbb dolog van a világon.
Ezt is szeretjük
Szerző: Gémesi Melinda
Fotó: