Az orvosok lemondtak az agykárosodott kisfiúról: 9 éves szülinapját ünnepelte Noah, aki beszélni és olvasni is megtanult
Az orvosok azt tanácsolták a szülőknek, hogy vetessék el a babát. Noah ma már kilencéves, és írni, olvasni is tud.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Noah Wall 2012-ben nyitott gerinccel és az átlagos agytömeg mindössze két százalékával született. Az orvosok felkészítették a szülőket a legrosszabbra, arra, hogy ha életben is marad, soha nem fog járni, beszélni, vagy akár egymaga enni.

A kisfiú édesanyja, a most 49 éves Michelle terhessége nem zajlott komplikációmentesen. Már a korai vizsgálatok kimutatták a magzatnál a velőcsőzáródási rendellenességet: a nyitott gerinc - latinul spina bifida - esetében a velőcső nem fejlődik rendesen, a gerincoszlop pedig nem záródik össze teljesen. A kis Noah szüleinek azonban még egy szörnyű hírrel kellett szembesülniük a vizsgálatok során.

Agyi cisztát találtak nála az orvosok

Az orvosok arra is felkészítették a szülőket, hogy születés után valószínűleg hiányozni fog a baba agyának egynegyede, a porencephalic agyi ciszta miatt, amely érrendszeri elzáródást okoz, és gyakran társul különböző neurológiai tünetekkel.

tk3s 1436888934107hemedia baby miracle 03
Fotó: SWNS.com / Northfoto

Az orvosok mindezek után azt javasolták a szülőknek, hogy vetessék el a babát, de az édesanya és édesapa nem akart hallani róla. Michelle mindenképp világra szerette volna hozni kisfiát, de közben már a temetését szervezték. Kiválasztották a koporsót, hogy ha megszületik a baba és nem éli túl, méltó módon búcsúzhassanak el tőle.

2012. március 6-án megszületett Noah, a szülei pedig örömkönnyekben törtek ki, amikor hallották, hogy felsír, és önállóan lélegzik. Bíztak a csodában, hogy ha még kicsi is az esély rá, kisfiuk túléli.  

A cikk az ajánló után folytatódik

A születése utáni MR-vizsgálat végül kimutatta, hogy az átlagos agytömeg mindössze 2 százalékával jött a világra, és vízfejűség alakult ki nála. Ez egy olyan életveszélyes állapot, ami az agyfolyadék felhalmozódásához vezet, és az nem tud elfolyni a gerinc felé. Az agykamrákban emiatt nyomásfokozódás alakul ki, amely az agysejteket és látóidegeket is károsíthatja. A kisfiút azonnal megműtötték, az agyi cisztát kioperálták, és a folyadékot egy puha cső segítségével a hasán és a nyakán elvezették. 

Noah első születésnapján.
Noah első születésnapján.
Fotó: SWNS.com / Northfoto

9. születésnapját ünnepelte, beszél, olvas, és űrhajós szeretne lenni

Noah, aki nemrég ünnepelte kilencedik születésnapját, bebizonyította, milyen erős kisfiú. Az elmúlt évek alatt 11 műtéten esett át, de a legnagyobb csodának azt tartják a szülők, amikor kiderült, hogy az akkor hároméves kisfiú agya növekedésnek indult. 2 százalékról ma már 80 százalékos az agytömege, az évek alatt megtanult beszélni, olvasni, és írni is képes valamennyire. Szereti a tudományt, és nagy vágya, hogy egyszer űrhajós legyen. 

Noah 9-ik születésnapját ünnepelte, és hamarosan az iskolát is elkezdheti.
Noah 9-ik születésnapját ünnepelte, és hamarosan az iskolát is elkezdheti.
Fotó: Michelle Wall / SWNS / Northfoto

Az orvosok lemondtak a 60 dekával született fiúról: ilyen egészséges lett

Logan Rayről a szülei azt mondják, olyan, mint egy szuperhős, hiszen onnantól kezdve, hogy világra jött, harcolt azért, hogy életben maradhasson.

Borító- és ajánlóképek: Northfoto

Ezt is szeretjük