A legjobb leszoktató pelenkák körképe
Így lesz szobatiszta a gyerek még a nyáron
Megkönnyítik a bilihez vagy vécéhez vehető rögös utat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A korszerű pelenkákban a babák nagyon is komfortosan érzik maguk - a gondok általában akkor jelentkeznek, amikor elérkezik a bilire vagy vécére való átállás ideje.

A legtöbb gyerkőcnek ugyanis esze ágában sincs felvállalni az ezzel járó macerát, mikor a jól megszokott pelenkájában sem a pisit, sem a kakit nem érzékeli, köszönhetően a termék kiváló nedvszívó képességének. Pedig a leszoktatás ideje pont a nyár, arról nem is beszélve, hogy sok apróság szeptembertől komoly óvodás lesz - az oviban pedig követelmény a szobatisztaság.

Rögös az út a biliig

Ilyenkor sokat segíthet a leszoktató pelenkák alkalmazása. Ezek a készségek egyfajta átmenetet képeznek a pelus és a bugyi között - leginkább a mosható pelenkákra emlékeztetnek, legalábbis annyiban, hogy a gyártók itt is összeapplikálják a belső nedvszívó réteget a külső vízzáró réteggel.

Előbbinek köszönhetően a gyerkőc rövid időn belül érzékeli, ha valamilyen produktum került a pelenkába, és mivel ez meglehetősen kényelmetlen számára, nagyobb lesz a motivációja a bili vagy a vécé használatára.

Ugyanilyen fontos persze, hogy te is megértéssel, türelemmel, esetenként pedig humorral viseltess csemetéd iránt ebben az egyikőtök számára sem túl kellemes, átmeneti időszakban.

A pisilést-kakilást kezeld a világ legtermészetesebb dolgaként - hiszen az is -, ez esetben ugyanis a csemete is így viszonyul majd hozzá, ami nagymértékben megkönnyíti az átállást. További praktikákat a szobatisztaságra neveléssel kapcsolatban ide kattintva olvashatsz.

Leszoktató pelenkák

A boltokban jó néhány márka fellelhető - nézz körül velünk a piacon, hogy könnyebben kiválaszthasd azt a terméket, amely csemetédnek leginkább megfelel.

Kushies

A Kushies leszoktató pelenka belső nedvszívó része tiszta pamut, így az eldobható pelenkákkal ellentétben nem kendőzi el a nedvességet - ezáltal segít a kisgyermeknek felismerni azt az összefüggést, hogy a pisilés-kakilás következményeként a ruházat átnedvesedik, amely a szobatisztává válás folyamatában alapvető fontosságú.

Ebben az életkorban nagy jelentősége van annak, ha valami olyan, mint a felnőtteké - így ösztönző lehet, hogy ez a nadrág nagyon hasonlít a felnőttek fehérneműjéhez. Kialakítása lehetőséget ad a kicsinek arra is, hogy megpróbálja a nadrágot egyedül lecserélni, a vidám, lányos-fiús minták pedig élvezetesebbé teszik a tréningezést. A külső nedvességzáró részének köszönhetően a Kushies egyfajta biztonsági bugyiként is funkcionál, így elkerülhetők kisebb-nagyobb balesetek. Ára 2800 forint körül alakul.

Monapel

A Monapel leszoktató pelenkát szintén könnyű le- és felhúzni, így a gyermek egyedül is el tudja végezni a dolgát, ami nagy sikerélményt jelent számára. Ha mégis pisi vagy kaki kerülne a pelenkába, akkor Monapel belső része felszívja a nedvességet, a külső borítása pedig megakadályozza az átnedvesedést, mindeközben azonban elegendő nedvességérzetet biztosít. Mivel mosható, tartós termék, anyagilag is nagy könnyebbséget jelent a szülő számára az eldobható pelenkákhoz képest. 2000 forint körüli áron szerezheted be.

Imsevimse

A viszonylag közeli múltban jelent meg a piacon az Imsevimse leszoktató pelenka. Nagyon finom tapintású, biopamut külső és belső réteggel rendelkezik. A bilire szoktatás időszakában segít elkerülni a kicsinek a kisebb-nagyobb baleseteket, miközben arra is rávezeti, hogy nedvességérzetet és a pisilés-kakilás között bizony nagyon is van összefüggés. Így csemetéd hamarabb jelez majd, ha úgymond ki kell mennie.

Belső része kétféle anyaggal készül: biopamut, valamint Fox Fibre finom, plüssjellegű biopamut, míg az átázás ellen kívül egy laminált réteg véd. 3000-3500 forintos áron veheted meg.

Huggies Pull Ups

A Huggies szakértők bevonásával alkotta meg a Pull Ups bilire szoktató, eldobható nadrágpelenkát, hogy totyogód megértse a különbséget a nedves és száraz között. Úgy néz ki, mint egy igazi felnőttbugyi, és ez az egyetlen oktató nadrágpelenka, amelyen nedvesség hatására elhalványuló képek vannak. Kicsid gyorsan megérti majd, hogy ahhoz, hogy megtartsa a csinos kis szívecskéket, illetve zászlókat és trófeákat, használnia kell a bilit vagy a vécét - ebben rejlik a Pull Ups nadrágpelenkával történő tanulás ereje.

A pelust egyszerűen letolhatja akár a gyerkőc is, csere alkalmával azonban ugyanúgy oldalt nyílik, mint a normál pelenkák. Nedvszívó képessége a többi leszoktató pelenkához hasonlóan valamivel gyengébb, mint ami a bilire szoktatás időszakát megelőzően szükséges, így a minták és a nedvesség erejével egyszerre készteti arra a gyerkőcöt, hogy úgy viselkedjen, mint a nagyok. A hatdarabos csomag ára 1500 forint körül alakul.

Pop-in

A tapasztalatok szerint a Pop-in leszoktató pelenka is jelentős könnyebbséget jelent babának-mamának egyaránt a szobatisztává válás rögös útján. Külsejét tekintve úgy néz ki, mint egy sima gyerekalsó, azaz egyszerűen fel- és lehúzható, a babák szemében pedig különösen vonzóvá teszik a rajta lévő kedves zsiráf- és zebraminták.

A leszoktató pelusban belül egy nedvszívó réteg található, melyet egy vízhatlan réteg ölel át, a minimálisra csökkentve a balesetek valószínűségét. Két típus közül választhatsz: Cosy fit, illetve Cool fit, melyek anyagukban különböznek, hatékonyságukban azonban nem. A Pop-in kétdarabos kiszerelésben kapható, egy csomag ára 6700 forint körül van.

Ezt is szeretjük