9 ötletes alvássegítő szerkentyű 5000 forint alatt
Meghozzák a gyerek kedvét a lefekvéshez és az alváshoz - nem csupán álom lesz a nyugodt éjszaka.

Dia

 	Alvós maci  	Egy puha, ölelgethető Teddy mackó állandó lakója lehet a gyereked ágyának. Az éjszakáktól szorongó csemetédnek történeteket szőhetsz lefekvés előtt bátor plüssbarátjáról, akivel mesés kalandokat élhet át álmában. A kisebb termetű alvótársat nyaralni is magatokkal cipelhetitek, így biztonságérzetet nyújthat a kicsinek az idegen környezetben. Ha fel is riad éjjelente, a macit magához szorítva hamar megnyugszik, ezáltal könnyebben visszaalszik.

Alvós maci

Egy puha, ölelgethető Teddy mackó állandó lakója lehet a gyereked ágyának. Az éjszakáktól szorongó csemetédnek történeteket szőhetsz lefekvés előtt bátor plüssbarátjáról, akivel mesés kalandokat élhet át álmában. A kisebb termetű alvótársat nyaralni is magatokkal cipelhetitek, így biztonságérzetet nyújthat a kicsinek az idegen környezetben. Ha fel is riad éjjelente, a macit magához szorítva hamar megnyugszik, ezáltal könnyebben visszaalszik.

Dia

 	Zenélő doboz  	A régimódi, kurblis zenélődobozok egész olcsón beszerezhetők, és megédesítik a lefekvés előtti perceket. A legtöbbjükből egy bohóc vagy valami kedves kis állatka ugrik elő a dallam végéhez érve, mintha csak jó éjszakát kívánna a gyerkőcnek. Ha vidámabbá szeretnéd tenni a hisztivel induló alvásidőt, egy ilyen kütyüvel mosolyt csalhatsz a porontyod arcára, így ő is nagyobb kedvvel bújik majd ágyba. Az esti rituáléba úgy is beültetheted, hogy a meseolvasás után közösen énekeltek az altató zenére, ami lenyugtatja a kicsit.

Zenélő doboz

A régimódi, kurblis zenélődobozok egész olcsón beszerezhetők, és megédesítik a lefekvés előtti perceket. A legtöbbjükből egy bohóc vagy valami kedves kis állatka ugrik elő a dallam végéhez érve, mintha csak jó éjszakát kívánna a gyerkőcnek. Ha vidámabbá szeretnéd tenni a hisztivel induló alvásidőt, egy ilyen kütyüvel mosolyt csalhatsz a porontyod arcára, így ő is nagyobb kedvvel bújik majd ágyba. Az esti rituáléba úgy is beültetheted, hogy a meseolvasás után közösen énekeltek az altató zenére, ami lenyugtatja a kicsit.

Dia

 	Meselámpa  	Ha a kis lurkó fél a sötéttől, érdemes szert tennetek egy hangulatos fényű meselámpára, mely színes formákat világít a falra, így elűzi a sötét, mogorva árnyakat, melyekbe szörnyeket képzelhet a gyerek. Amennyiben egész éjszaka szükség van a varázsfényre, ügyelj rá, hogy ne papírburás, tűzveszélyes szerkentyűt válassz. Egy konnektorba dugható, foszforeszkáló jelzőfény is helyettesítheti az éjjeli lámpát, mely mesefigurákban is kapható.

Meselámpa

Ha a kis lurkó fél a sötéttől, érdemes szert tennetek egy hangulatos fényű meselámpára, mely színes formákat világít a falra, így elűzi a sötét, mogorva árnyakat, melyekbe szörnyeket képzelhet a gyerek. Amennyiben egész éjszaka szükség van a varázsfényre, ügyelj rá, hogy ne papírburás, tűzveszélyes szerkentyűt válassz. Egy konnektorba dugható, foszforeszkáló jelzőfény is helyettesítheti az éjjeli lámpát, mely mesefigurákban is kapható.

Dia

 	Éneklő-beszélő plüssállatkák  	A nagyobb társaik sajnos elég drágák, de a kínálatban megtalálhatóak a kisebb, egymondatos vagy egydalos verzióik is, melyek jóval barátibb áron kaphatóak. A gyerek kedvenc dalát éneklő kiskutyus, esetleg egy jó éjszakát kívánó Micimackó szintén kedves része lehet a lefekvési rituálénak.

Éneklő-beszélő plüssállatkák

A nagyobb társaik sajnos elég drágák, de a kínálatban megtalálhatóak a kisebb, egymondatos vagy egydalos verzióik is, melyek jóval barátibb áron kaphatóak. A gyerek kedvenc dalát éneklő kiskutyus, esetleg egy jó éjszakát kívánó Micimackó szintén kedves része lehet a lefekvési rituálénak.

Dia

 	Zenélő mesekönyv  	Vannak kifejezetten altató jellegű mesekönyvek, melyek néhány kellemes, nyugtató dallamot is ontanak magukból. Ez a dolog is csak veled válhat be igazán, vagyis csak segíthet abban, hogy megkönnyítsd a csemetédnek az alvásra hangolódást a közösen eltöltött bensőséges, mesélős percekkel.

Zenélő mesekönyv

Vannak kifejezetten altató jellegű mesekönyvek, melyek néhány kellemes, nyugtató dallamot is ontanak magukból. Ez a dolog is csak veled válhat be igazán, vagyis csak segíthet abban, hogy megkönnyítsd a csemetédnek az alvásra hangolódást a közösen eltöltött bensőséges, mesélős percekkel.

Dia

 	Szundipárna  	Bármilyen mesefigurás kispárna megteszi, akár egy apróbb is, amit a gyerkőc magához ölelhet alvás közben. Az olcsóbb kategóriák nem tudnak zenélni, de ez nem is lényeges. A szundipárna ugyanis egy anyaillatú darabkája a biztonságos otthonnak, amire te magad is rásegíthetsz. Ügyelj rá, hogy mindig olyan öblítőillata legyen, mint a te ruháidnak.

Szundipárna

Bármilyen mesefigurás kispárna megteszi, akár egy apróbb is, amit a gyerkőc magához ölelhet alvás közben. Az olcsóbb kategóriák nem tudnak zenélni, de ez nem is lényeges. A szundipárna ugyanis egy anyaillatú darabkája a biztonságos otthonnak, amire te magad is rásegíthetsz. Ügyelj rá, hogy mindig olyan öblítőillata legyen, mint a te ruháidnak.

Dia

 	Ágy fölé függesztett játékok  	A kiságyra szerelhető, lelógós játékszerkentyűvel elterelheted a baba figyelmét a sírásról. Amikor nagyobbacska lesz a csemetéd, a játékfigurákat leszerelheted a szerkezetről, és a lámpaburára aggathatod. Az egész kiskorát végigkísérő játékok sokkal kedvesebbek a gyerek számára. Ahogy fejlődik a fantáziája, együtt mesébe illeszthetitek a jól ismert figurákat, felruházva őket mindenféle tulajdonságokkal.

Ágy fölé függesztett játékok

A kiságyra szerelhető, lelógós játékszerkentyűvel elterelheted a baba figyelmét a sírásról. Amikor nagyobbacska lesz a csemetéd, a játékfigurákat leszerelheted a szerkezetről, és a lámpaburára aggathatod. Az egész kiskorát végigkísérő játékok sokkal kedvesebbek a gyerek számára. Ahogy fejlődik a fantáziája, együtt mesébe illeszthetitek a jól ismert figurákat, felruházva őket mindenféle tulajdonságokkal.

Dia

 	Különleges hógömbök  	Az esti mesék segédeszköze lehet egy parányi mesevilágot magába záró hógömb, melyben színes csillámok kavarognak. Kinevezheted szörnyűző varázsgömbnek is, mellyel békésebbé teheted a gyerek fantáziavilágát. Az éjjeli lámpa fénykörébe állítva barátságos és harmonikus környezetet teremthet.

Különleges hógömbök

Az esti mesék segédeszköze lehet egy parányi mesevilágot magába záró hógömb, melyben színes csillámok kavarognak. Kinevezheted szörnyűző varázsgömbnek is, mellyel békésebbé teheted a gyerek fantáziavilágát. Az éjjeli lámpa fénykörébe állítva barátságos és harmonikus környezetet teremthet.

Dia

 	Színes szélforgók  	A sötétben foszforeszkáló szélforgókat meglepően olcsón beszerezheted, ráadásul már nemcsak klasszikus formában találhatóak meg a kínálatban. Vannak mesefigura alakúak is, melyeket damillal akár az ágy fölé, a falra is felfüggeszthettek.

Színes szélforgók

A sötétben foszforeszkáló szélforgókat meglepően olcsón beszerezheted, ráadásul már nemcsak klasszikus formában találhatóak meg a kínálatban. Vannak mesefigura alakúak is, melyeket damillal akár az ágy fölé, a falra is felfüggeszthettek.

Ezt is szeretjük
Fotó: