Ilyen bátor kisfiút sem látni mindennap - A puma sem számított arra, ami történt
Nemrég egy nyolcéves fiú csodával határos módon megmenekült egy puma fogai közül - szó szerint: a kisfiú feje az állat szájában volt már.

puma nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Coloradóban az elmúlt időszakban három pumatámadás is történt, az egyik nagymacska a nyolcéves Pike Carlsont szemelte ki magának.

A kisfiú házuk hátsó kertjében, egy trambulinon játszott bátyjával, amikor a szomszéd fiú szólította őt. A hívásra abbahagyta a játékot, ekkor ugrott rá a puma, és ragadta meg a fejénél.

Versenyfutás az idővel

A bátyja azonnal berohant a házba, és segítséget kért apjától, aki konyhakést ragadva kiment megkeresni a fiát. A több mint 30 kilós állat addigra már egy kidőlt fa alá húzta a magatehetetlen fiút.
- A fiam feje a puma szájában volt, és ahogy ránéztem, villámütésként csapott belém az érzés, hogy végig fogom nézni, ahogy megeszi a fiamat - nyilatkozta az apa a METRO magazinnak.

- Az a védelmezői szülői ösztön, hogy meg kell óvnod a gyerekedet, egyszerűen leírhatatlan. Soha nem gondoltam arra, hogy rátámadok valami olyanra, ami megölhet engem. De ilyenkor nem tudsz mást, csak hogy tenned kell valamit, nem számít, mi történik veled, meg kell védened a gyerekedet. 

Miközben az apa őrülten rohant fiához, Pike próbált küzdeni a hegyi oroszlán ellen az egyetlen fegyverrel, amit talált - egy bottal. 

- A támadás után mondta nekem a fiam: apa, minden állatnak van egy érzékeny pontja, a szemük. Úgyhogy a bottal, amit a fa alatt talált próbált beleszúrni a puma szemébe. 

Valószínűleg ezzel a mozdulattal értékes időt tudott nyerni magának, mire az apa odaért hozzájuk, a puma elengedte a kisfiút. Noha a ragadozót sikerült megfékezni, nem volt felhőtlen az öröm. A kicsi Pike nagyon vérzett.
- Mindenhol vérzett, rengeteg seb borította a fejét. Egyetlen szülőnek sem szabadna ilyen látnia - emlékezett vissza az apa.

Hosszú lesz a rehabilitáció

A legközelebbi egészségügyi ellátóhelyre vitte a fiát, ahonnan egy svéd kórházba küldték tovább. Pike-ot kétszer kellett műteni, és több tucat helyen összevarrni, de az orvosok bizakodóak a felépülését illetően. Julie Carlson, Pike édesanyja azt mondta: - Azon az estén hiába közölték az orvosok, hogy minden rendben lesz, nem tudtam másra gondolni, csak arra, hogy mi történhetett volna. Mi van, hogyha az idősebbik fiú nem tud időben szólni az apjának? Mi van, ha a férjem nem jut el időben a kisfiamhoz?

A cikk az ajánló után folytatódik

Még mindig hátra van egy igen költséges szemműtét, amire a mai napig várják az adományokat, mivel Pike jobb szemhéja nagyon megsérült. A külső sebek mellett még a lelki traumát is hosszú idő lesz, mire kiheveri nem csak a fiú, hanem az egész család.

Este jobban alszik majd a gyerek: 8 jógapóz, ami segíti az ellazulást

A gyerekjóga az egész család életébe beépülhet, anyával vagy a tesókkal végezve pedig egy szuper kis esti, nyugtató program kerekedhet belőle, ami után garantált a pihentető alvás.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük