6 gyakori trükk, amivel átverik a diákmunkásokat

Így védd ki, hogy kihasználják a gyereket

Néhány cég roppant találékonyan próbálja megúszni a fizetést.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a munkaerőpiacra egyre nagyobb számban lépő diák munkavállalókra továbbra is a tájékozatlanság és főleg a tapasztalatlanság a jellemző.

Bár az internetnek köszönhetően hozzájutnak a munkakereséshez szükséges alapinformációkhoz, a munkavállalás veszélyei ismeretlenek maradnak számukra, így tisztességtelen munkáltatók áldozatául eshetnek. Tudd meg, melyek a leggyakoribb trükkök, és hogy miként védhetitek ki őket!

Munkáltatói trükkök

Némely munkáltató roppant találékony módon próbálja minél többet dolgoztatni a diákmunkásokat - persze minél kevesebb pénzért.

A szerződés hiánya. A trükköző munkáltatók nem kötnek a munkavállalóikkal munkaszerződést - a munka elvégzését követően döbben rá a pórul járt diákmunkás, hogy semmilyen bért nem fizetnek számára.

Más munkakörben való foglalkozás. A szó- vagy akár írásbeli megállapodás értelmében a munkáltató egy, a körülményekhez képest vonzó munkakörre, például hoszteszkedésre alkalmazza a diákmunkást, aki az első munkanapján szembesül azzal, hogy valójában egy bevásárlóközpontban fel-alá sétálgatva szórólapokat kell osztogatnia.

Jutalékos rendszer - teljesíthetetlen elvárásokkal. A munkáltató teljesítmény alapú bérezést ígér, ám az elvárások gyakorlatilag teljesíthetetlenek, méghozzá nemcsak a rutintalan diákmunkások, hanem a hasonló munkakörben dolgozó, szakképzettséggel-tapasztalattal rendelkező alkalmazottak számára is. E téren a fő rizikófaktort a darabbéres munka és a jutalékos rendszerű értékesítés jelenti.

Órabérbe beépített célprémium. Az előbbi átverés szofisztikáltabb változata - a diákmunkás fix órabérre szerződik, ám utólag kiderül, hogy ennek egy jelentős százalékát a célprémium alkotja, ami viszont elérhetetlen.

A szünetet és az ebédidőt nem fizeti a munkáltató. Bár a szünet és az ebédidő a megállapodás szerint jár a diákmunkásnak, utólag derül ki, hogy ezeket a munkáltató nem fizeti, azaz az adott időtartamnak megfelelő összeget levonja a fizetéséből.

Leltár nélküli levonás. Anélkül, hogy a diákmunkás alkalmazásának kezdetén átadás-átvételi leltár készült volna, a munkáltató hiányt állapít meg, melyet a diákmunkás fizetéséből von le.

Így védd ki a veszélyt!

Némi körültekintéssel megelőzhető, hogy egy kevéssé tisztességes munkáltató kihasználja vagy megkárosítsa a gyereket. Az alábbiakat érdemes megszívlelnetek csemetéddel.

Érdeklődjetek!

Amennyire lehet, próbáljatok úgymond utánanézni a reménybeli munkáltatónak, például ismerősök körében vagy akár csak a neten. Telefonon vagy személyesen is érdeklődhettek az adott cégnél.

Mindig legyen szerződés!

Bármilyen munkát is vállal a gyerek, semmi esetre se kezdje el a munkavégzést anélkül, hogy munkaszerződést kötött volna. A munkaszerződésnek minden esetben tartalmaznia kell a pontos munkafeladatokat, azok helyszínét, idejét, a munka elvégzéséért járó munkabért, illetve az esetleges balesetvédelmi és tűzvédelmi leírást.

A legjobbak - a gyereknek és neked
Könyvet, CD-t, filmet, programot keresel? Itt mindent megtalálsz, ami a gyerkőcöt is érdekelni fogja, és te is sok hasznos információt tudhatsz meg!

Válasszatok az iskolaszövetkezetet!

A visszaélések elkerülése érdekében a szervezett körülmények közötti, azaz az iskolaszövetkezeteken keresztül történő munkavállalás jelentheti a megoldást.

Így a munka elvállalásakor az iskolaszövetkezet köt munkaszerződést a munkáltatóval, korántsem mellékesen pedig a gyerek biztos lehet abban, hogy ha az általa elvállalt munkát a munkaszerződésben leírtaknak megfelelően elvégzi, az azért járó fizetését biztosan meg fogja kapni. A bérkifizetés rendszerint saját bankszámlára történő átutalással valósul meg.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A tanév végeztével az iskola által előírt kötelező szakmai gyakorlati idő is letölthető az iskolaszövetkezeteken keresztül. A kínálat olyan széles skálán mozog, hogy mindenki megtalálja a szakmájának megfelelő munkát, ami után természetesen fizetés is jár.

Ezt is szeretjük