3 jel, hogy indigógyerek a csemetéd
Porontyod nehezen kezelhető, de néhány dologban született zseni? Lehet, hogy az indigógyerekeknek nevezett különleges lurkók közül való.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Világszerte egyre több gyerek viselkedik a megelőző egy-két generációhoz képest nagyon eltérő módon. Az óvodában, iskolában problémásnak számítanak - nemritkán látszólag mindenféle racionális ok nélkül dühbe gurulnak, esetleg magukba fordulnak, és hajlamosak a lázadásra is.

Sokan közülük hiperaktivitással, koncentrációs zavarokkal, illetve diszlexiával, diszgráfiával, diszkalkuliával küzdenek.

Elképzelhető, hogy esetükben jóval többről van szó, mint egyszerű érzelmi túlkapásról vagy magatartászavarról. A nehezen kezelhető gyerekek egy része rendkívüli spirituális képességekkel megáldott, úgynevezett indigó.

Egyes ezoterikus iskolák szerint azért születtek a Földre, hogy a magukkal hozott bölcsesség és jóság birtokában az elkövetkező évtizedekben segítsék az emberiséget visszatalálni a helyes útra.

Az indigók sok életet megélt, bölcs és jóságos öreg lelkek, akik kapcsolatban vannak a szellemi világ képviselőivel, például az angyalokkal és más entitásokkal. Jóval tudatosabbak az átlagnál, ami egyebek között koncentrált, intenzív nézésükben nyilvánul meg. Ha szemben állsz egy indigógyermekkel, úgy érezheted, hogy valósággal beléd lát. A lelkük mélyén tisztában vannak azzal, hogy kik ők, és mi a dolguk, és a legváltozatosabb módokon reagálnak, ha környezetük gátolja őket céljuk megvalósításában.

Miért éppen indigó?
Az elnevezés az emberi test energiaközpontjaira, az úgynevezett csakrákra vezethető vissza, melyek az univerzális energiát átalakítják oly módon, hogy azt a szervezet minél nagyobb mértékben tudja hasznosítani. Az indigó színt a két szemöldök között lévő csakrához rendelik, melyen keresztül a minket körülvevő látható és láthatatlan világot, illetve annak létezőit érzékeljük. Az indigógyerekeknek ez a csakrája harmonikusan működik, azaz nyitott.

Hogy ismerheted fel?

Az indigógyerekek közös vonása, hogy általában jó kedélyűek, sőt, fejlett humorérzékkel rendelkeznek. Kíváncsiságuk szinte kielégíthetetlen, és korukhoz képest rendkívüli következetességet és kitartást tanúsítanak - persze csak azokban a tevékenységekben, melyek érdeklik őket.

Alapvetően jó szándékkal viseltetnek minden élőlény iránt, magától értetődő természetességgel kommunikálnak az állatokkal, és a maguk eszközeivel igyekeznek szebbé és jobbá tenni környezetüket.
Mindezeken túl bizonyos szellemi, lelki, illetve testi szinten megnyilvánuló jelek is utalhatnak arra, hogy gyermeked indigó.

Idealista méregzsák

Az indigók már egészen kicsi gyermekként sem mentesek némi idealizmustól - ebbe pedig a legkisebb őszintétlenség és igazságtalanság sem fér bele. Ha ilyet tapasztalnak - ha az a legjobb szándékból ered is -, dühkitöréssel, netán agresszivitással reagálhatnak, ám akadnak közöttük olyanok is, akik épp ellenkezőleg: magukba zárkózhatnak, idővel pedig teljesen elszigetelődhetnek a környezetüktől.

Kreatív és tehetséges

Az indigógyerekek nagy része lényegesen kreatívabb az átlagnál - ami persze nem csoda, hiszen az új utak keresése és az alkotás a jobb agyféltekéhez tartozik, mely ezeknél a kicsiknél különösen fejlett. Ötleteiket rendre átviszik valamilyen tevékenységbe: festenek, agyagoznak, rajzolnak és énekelnek, netán szebbnél szebb történeteket találnak ki. Szívesen teremtenek új helyzeteket, egyéni szemszögből látják a dolgokat, és roppant eredeti módon közelítik meg a problémákat.

Allergiára hajlamos

Közös vonásuk, hogy társaiknál ritkábban betegednek meg, ám egyébként ellenálló szervezetük különösen érzékenyen reagál mindenféle vegyi anyagra, úgymint az ételekben fellelhető tartósítószerek, állományjavítók, mesterséges színezékek, de a levegőt szennyező gázokat és a háztartási szereket is rosszul tolerálja. Így az indigógyerekek körében az átlagosnál magasabb az allergiás betegek száma. Amerikai tudósok azt is megfigyelték, hogy közülük sokaknak alacsony a vércukorszintje, ami erősítheti a koncentrációs zavarra, ingerlékenységre, esetenként az agresszivitásra való hajlamukat.

Hogyan kezeld?

Mint a fentiekből is kitűnik, az indigógyerek számára nem kevés küzdelemmel és kihívással jár a földi lét - ám némi tudatossággal jelentősen megkönnyítheted a dolgát, hozzásegítve ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, elégedett felnőtté válva képes legyen eleget tenni életfeladatának.

Értsd meg a gyereked!

Öreg lélekről lévén szó, a legjobb, ha már kiskorában felnőttként kezeled őt, persze az ésszerűség határain belül. Ügyelj arra, hogy - amennyire a körülmények engedik - ne lehessen része hazugságban, igazságtalanságban. Lehetőleg ne szidd vagy büntesd meg, és főleg ne gúnyold ki, ezzel ugyanis csak elmélyíted a viselkedészavarokra és az érzelmi túlkapásokra való hajlamát, sőt, egyenesen devianciát válthatsz ki nála. Igyekezz megismerni, megérteni szavai és cselekedetei mozgatórugóját, és minden körülmények között törekedj a konszenzusra.

Figyelj az életmódra!

Kiegyensúlyozott táplálékbevitellel biztosíthatod gyermeked számára az egyenletes vércukorszintet. Étrendjében kapjanak nagyobb szerepet az évszaknak megfelelő zöldségek-gyümölcsök. A húst váltsd ki időnként a szintén kiváló fehérjeforrást jelentő hüvelyesekkel, köretként a standard krumpli helyett próbálkozz meg a főtt gabonákkal, például barnarizzsel, kölessel, árpával. A pékáruk közül a teljes kiőrlésűeket részesítsd előnyben.

Gondoskodj a bőséges folyadékbevitelről is, ám a cukros üdítőitalok helyett frissen facsart gyümölcslevet, teát, ásványvizet vagy akár csak sima, de szűrt csapvizet adj a kicsinek.
A háztartási szerek, piperecikkek közül válassz olyanokat, melyek minél kevesebb mesterséges anyagot tartalmaznak.

Ezt is szeretjük