Önkénteskedni indult az édesanya, végül 11 gyereket fogadott örökbe sajátja mellé: többen a Covid miatt maradtak egyedül
A 34 éves Courtney azért utazott Indiába, hogy árva gyerekekről gondoskodjon, de végül férjével 11 gyereket fogadtak örökbe vér szerinti kisfiuk mellé.

tk3s swns orphan mum 005
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyesült államokbeli New Jersey-ből származó Courtney legelőször 2010-ben utazott Indiába, hogy önkéntesként árva gyerekekről gondoskodjon. Annyira megindította őt az ott élő szegény gyerekek sorsa, hogy megígérte, egyszer még visszatér hozzájuk. A vízum lejárta miatt azonban haza kellett utaznia.

A 34 éves nő olyannyira komolyan gondolta döntését, hogy 2011-ben minden értékét pénzre váltotta azzal a céllal, hogy Indiában kezdhessen új életet. Ez azonban nem volt olyan egyszerű, a nőnek fél évnyi megtakarított pénzzel kellett rendelkeznie, hogy fenntartson Delhiben egy albérletet és finanszírozza a legalapvetőbb és legszükségesebb dolgokat az árvaházi gyermekek és saját maga számára.

"A repülőről leszállva megcsapott a mérhetetlen szegénység, ami ott uralkodik"

Courtney mesélt arról az időszakról is, amikor először utazott Indiába, a repülőgépről leszállva pedig azonnal érezte azt a mérhetetlen szegénységet, amely a városban uralkodik.

Courtney férjével és vér szerinti kisfiukkal.
Courtney férjével és vér szerinti kisfiukkal.
Fotó: Courtney Lalotra / SWNS.COM / Northfoto

- Az utcán kéregető gyerekekkel, síró csecsemőjüket ringató asszonyokkal találkoztam, de az árvaház, ahol dolgoztam, az is a nyomornegyed közepén volt. A reménytelenség és a kétségbeesés mindennap megmutatkozott az árvaház kopott falain belül. Ezeknek a gyerekeknek senkijük nem volt, aki törődött volna velük, aki megkérdezte volna tőlük, hogy vannak, vagy hogy milyen volt a napjuk. Akkor még a nyelvet sem értettem meg, de azt éreztem, milyen fájdalmakon mennek keresztül ezek a gyerekek – idézi szavait a The Daily Mail.

11 gyereket fogadott örökbe a sajátja mellé

Delhiben ismerkedett meg későbbi, indiai származású férjével, Yogeshsel is, akivel 2014-ben összeházasodtak, majd egy évvel később családot alapítottak, 2015-ben született meg vér szerinti kisfiuk, Adi. A koronavírus-járvány miatt a mélyszegénység még erőteljesebben megmutatkozott a környéken, a betegség miatt sok gyermek elvesztette szülőjét, vagy akinek volt is szülője, az elvesztette munkáját és otthonukat, így a gyerekekről sem tudott gondoskodni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Courtney a koronavírus-járvány alatt több mint 2000 családnak segített élelmiszerhez jutni, az árván maradt gyermekek közül pedig végül 11-et fogadtak örökbe férjével vér szerinti kisfiuk mellé. Többen a Covid miatt maradtak egyedül, de olyan testvérpárt is magukhoz vettek, akik azért kerültek állami gondozásba, mert az apjuk megölte az anyjukat.

Courtney 12 gyermekével: Dipu 17, Raju 11, Shivam 11, Shiva 10, Shivam 10, Piyush 9, Jai 7, Satyam 5, Roshit 5, Sialesh 4 és Piyush 3 éves. Vér szerinti kisfiuk, Adi 6.
Courtney 12 gyermekével: Dipu 17, Raju 11, Shivam 11, Shiva 10, Shivam 10, Piyush 9, Jai 7, Satyam 5, Roshit 5, Sialesh 4 és Piyush 3 éves. Vér szerinti kisfiuk, Adi 6.
Fotó: Courtney Lalotra / SWNS.COM / Northfoto

- Indiában naponta több száz, vagy ezer gyermek marad árván, ez különösen igaz volt a mostani koronavírus-járvány idején. Sok gyermek elvesztette szülőjét és otthonát, róluk pedig még a közeli rokonok sem tudtak gondoskodni.

A 3 éves Piyusht például azért fogadta örökbe Courtey és féjre, mert a gyermek édesapja riksasofőrként elveszítette a munkáját, míg a 4 éves Sialesht azért, mert anyját elbocsátották az állásából, ezért árvaházba adta a kisfiút, mivel nem tudott gondoskodni róla. Rajtuk kívül még hét gyermeket vett magához Courney és Yogesh, a legfiatalabb örökbe fogadott gyerek 3 éves, a legidősebb 17 éves.

Teréz sajátja mellé fogadta örökbe a 7 éves kislányt

Teréz pedagógusként dolgozik a felsőoktatásban, férje kutató, 15 éve vannak együtt, és két gyermeket nevelnek. Emese, a vér szerinti lányuk 11 éves, Betti 9 éves, cigány származású kislány, akit két évvel korábban, a kötelező tanfolyam elvégzése után egy évvel fogadtak örökbe.

(Borító- és ajánlóképek: Northfoto.)

Ezt is szeretjük