Nyugdíjba ment a férfi, és úgy kipattintotta magát, mint egy 20 éves: egy év alatt érte el az eredményt
A 62 éves Clayton Peterson heti hat napot edz, és testépítő versenyeken vesz rész.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ohiói Clayton Paterson mindig is szerette a mozgást, de amikor édesapa lett, az otthoni teendők és a munkája miatt kevés ideje jutott magára. 

Miután négy gyermeke kirepült a családi fészekből, és hatvanévesen nyugdíjba vonult, eldöntötte, hogy új hobbi után néz. Egy év alatt olyan izmokat növesztett, hogy mostani külsejét a fiatalok is megirigyelhetik.

"Szexibben érzem magam most, mint a 20-as éveimben"

A sármos úriember 2017-ben kezdett el komolyabban foglalkozni a testépítéssel, és olyannyira rákapott, hogy egy év alatt hatalmas muszklikat növesztett. Megváltozott külseje az önbizalmának is jót tett: állítja, sokkal szexibbnek érzi magát most, mint negyven évvel ezelőtt.

- Az ember a húszas éveiben általában minden erőfeszítés nélkül jól néz ki, az sokkal szembetűnőbb, ha hatvanévesen is fitt valaki. Régen is sportos voltam, de persze sovány, az izmos bátyám pedig mindig ugratott a kinézetem miatt - mondta Clayton, aki heti hat napot tölt az edzőteremben, de szívesen jár síelni, hegyikerékpározni vagy úszni a gyerekeivel és azok barátaival. Szerinte az aktív életmód és a fiatalos gondolkodás a kulcsa annak, hogy bármilyen korosztállyal szót értsen. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Sokan kérdezik tőlem, hogy lehet egy hatvanas éveiben járó férfi ilyen fitt. Nem akarok beképzeltnek tűnni, de tudom, hogy a testem olyan, akár egy huszonévesé, legalábbis nyaktól lefelé. Most sokkal szexibbnek, vonzóbbnak és magabiztosabbnak érzem magam, sok pozitív visszajelzést kapok - nyilatkozta a volt ügyvéd a The Daily Mailnek, aki elmondása szerint semmiféle szteroidot nem szed, az izmait azért tudta megtartani, mert a tesztoszteronszintje valójában meghaladja a normál tartományt, és mert remek anyagcserével áldotta meg a sors.


-
Fiatalkoromban 75 kilót nyomtam, most csak öt kilóval vagyok nehezebb. Még az esküvői szmokingomba is beleférek - mondja Paterson, aki rendszeresen részt vesz nemzetközi testépítő versenyeken is. 2018-ban az USA-ban az ötven év feletti korosztályban az ötödik, az észak-amerikai bajnokságon a hatvan év feletti kategóriában a harmadik helyet szerezte meg. 

A 62 éves férfi mindenkit biztat a rendszeres testmozgásra, hiszen a rendszeres edzés - mint például a futás - csökkenti szívbetegség és a rák kockázatát is a kutatók szerint.

30 kilótól szabadult meg a 74 éves nagyi

Az orvosa közölte vele, ha nem változtat életmódján, egészségügyi állapota tovább romolhat, ami miatt még több gyógyszerre lehet szüksége. 71 évesen életmódváltásba kezdett, és megmutatta, hogy sohasem késő.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük