Ezért nem indul be a fogyás! 3 hizlaló dolog, ami nem a tányérról támad
Nemcsak az étrend, a pozitív gondolkodás is fontos a diétában.

fejfajas sztrok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden fejben dől el - tartja a mondás, ami sok egyéb mellett igaz a fogyókúrára is. De nem csupán az étrend, illetve a heti edzésterv igényel tervezést.

Bizonyos gondolatokat tudatosan ki kell szorítanod a fejedből ahhoz, hogy sikeres lehessen a fogyókúra.

Ha tényleg szeretnél leadni pár kilót, ne hagyd, hogy az alábbi negatív mondatok eszedbe jussanak.

- Sosem leszek modellalkat

Vajon hány fogyni vágyó nő száját hagyta már el a fenti mondat? Igen, a plakátokon mindenki vonzónak látja a vékony, magas, gyönyörűre sminkelt és photoshopolt lányokat.

Ám mindeközben tisztában vagyunk azzal, hogy a modellek jelentős hányadának BMI-je 19 alatt van, és a valóságban jóval kevésbé tűnnek vonzónak. Érdemes tehát ezt a negatív, fogyókúra-romboló gondolatot kicsit alaposabban szemügyre venni.

Felesleges arra áhítoznod, hogy modellalkat légy, sőt, örülhetsz neki, ha a te fürdőszobamérleged sosem mutat annyit, mint Julia Schneideré vagy Georgina Wilkiné. Lapozd át az alábbi galériát, és ne hagyd, hogy ez a mondat elvegye a kedved!

- Nincs akaraterőm

Talán legkönnyebb az akaraterő hiányára hivatkozni, ezzel elejét veheted minden további - benned vagy másokban felmerülő - kérdésnek. Hiszen, ha nincs akaraterő, akkor nem is fog beindulni a súlyvesztés, nincs mit tenni.

Valójában ez csak egy rengeteget emlegetett sablonmondat, ami sokak fejébe beette magát, és arra jó, hogy elmondhasd, mielőtt belapátolsz egy nagy adag fagyit. Pedig nem kellene, hogy ezzel a felkiáltással érjen véget minden egyes próbálkozásod. Számos kalóriaszegény megoldás létezik, mely segít, hogy a diéta alatt se kelljen lemondanod az édes ízekről. Korábbi cikkünkből például megtudhatod, hogyan választhatsz okosan a fagylaltok közül - kalóriatartalom alapján.

- Egyetlen kilót sem fogytam ezen a héten, már nem is fogok

Egy jó pont jár érte, ha egyáltalán belefogtál a fogyókúrába, de a következőért már kitartónak is kell lenned. Tudnod kell, hogy a diéta első pár hetében a kilók viszonylag gyorsan olvadnak le, ám egy idő után rendszerint megtorpan a folyamat.

Ilyenkor sokan érzik úgy, hogy vége a sikerszériának, leállt a súlyvesztés, nincs értelme tovább folytatni a csökkentett kalóriatartalmú étrendet. Amennyiben bőven van még rajtad felesleg, ne hagyd, hogy az átmeneti nehézség kedvedet szegje. Korábbi cikkünkben Kremer Kaposi Péter személyi edző elárulja, hogy pontosan mi is a teendő, ha pár hét után leáll a fogyás.

Ezt is szeretjük