A legjobb kence vaj és majonéz helyett: 10 isteni, fogyókúrás variáció hummuszra
Selymesen krémesek, fűszerezettek, finomak, és a vonalaidra is vigyáznak.

- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »
- Napi 10 perc teljes testre ható edzés, amihez csak egy szék kell: ülve is megdolgoztathatod az izmaidat »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A hummusz, a Közel-Kelet legnépszerűbb mártogatósa már régen meghódította a világot, hiszen rendkívül sokoldalúan felhasználható, ráadásul rengeteg jótékony hatással bír, és a fogyókúrába is beilleszthető.
Fő alapanyaga, a csicseriborsó teljes értékű fehérjében és rostban gazdag, ezáltal egyszerre biztosít hosszú időre jóllakottságot, illetve hozzájárul a megfelelő emésztéshez. Fogyasztó hatását egy nem reprezentatív, több kutatás eredményét összegző értekezésben az Obesity szaklap is megemlíti: a kísérlet résztvevői átlagosan 31%-kal jóllakottabbnak érezték magukat a hüvelyestől, mint más élelmiszerektől. Magyarán, könnyebben fogytak, mert nem kívántak egészségtelen nassolnivalókat.
Hummuszvariációk
A hummusz sokkal izgalmasabb, mint azt a legtöbben gondolják, ráadásul annyira könnyen elkészíthető ebéd vagy vacsora lehet, hogy sosem unod meg, ha egyszer nekiállsz kísérletezni az ízekkel.
Főtt vagy konzerv csicseriborsóból egyaránt készülhet, és mindössze annyi a dolgod, hogy turmixgépben vagy aprítógépben alaposan összedolgozd a többi hozzávalóval. Az olívaolajat pedig érdemes folyamatosan adagolni hozzá, ettől tökéletesen krémes lesz.
Képek: Getty Images Hungary.