A legjobb kence vaj és majonéz helyett: 10 isteni, fogyókúrás variáció hummuszra
Selymesen krémesek, fűszerezettek, finomak, és a vonalaidra is vigyáznak.

spenotos humusz
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Antioxidánsokban gazdag, házi arcradír: római köménnyel a ráncok ellen »

4 trend, amitől elbúcsúzhatunk 2019 nyarán: jövőre már nem ez lesz a divat »

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hummusz, a Közel-Kelet legnépszerűbb mártogatósa már régen meghódította a világot, hiszen rendkívül sokoldalúan felhasználható, ráadásul rengeteg jótékony hatással bír, és a fogyókúrába is beilleszthető.

Fő alapanyaga, a csicseriborsó teljes értékű fehérjében és rostban gazdag, ezáltal egyszerre biztosít hosszú időre jóllakottságot, illetve hozzájárul a megfelelő emésztéshez. Fogyasztó hatását egy nem reprezentatív, több kutatás eredményét összegző értekezésben az Obesity szaklap is megemlíti: a kísérlet résztvevői átlagosan 31%-kal jóllakottabbnak érezték magukat a hüvelyestől, mint más élelmiszerektől. Magyarán, könnyebben fogytak, mert nem kívántak egészségtelen nassolnivalókat.

Hummuszvariációk

A hummusz sokkal izgalmasabb, mint azt a legtöbben gondolják, ráadásul annyira könnyen elkészíthető ebéd vagy vacsora lehet, hogy sosem unod meg, ha egyszer nekiállsz kísérletezni az ízekkel.

Főtt vagy konzerv csicseriborsóból egyaránt készülhet, és mindössze annyi a dolgod, hogy turmixgépben vagy aprítógépben alaposan összedolgozd a többi hozzávalóval. Az olívaolajat pedig érdemes folyamatosan adagolni hozzá, ettől tökéletesen krémes lesz. 

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük