Karcsú derék percek alatt fűződiétával?
A szakértők véleménye
A fűződiéta lényegében nem diéta, inkább csak egy ijesztő fogyókúrás hóbort.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Amerikai Egyesült Államokban egyre nagyobb sikernek örvend az úgynevezett fűződiéta, amely olyan hírességeknek köszönhetően robbant be a köztudatba, mint Jessica Alba.

A színésznő második gyermeke születése után meglepően hamar nyerte vissza alakját, és egy interjúban bevallotta, hogy a gyors sikert többek között a fűződiétának köszönheti. A Huffingtonpost cikkében megszólaltatott szakértők azonban nem kifejezetten pártolják ezt a karcsúsító módszert.

Karcsú derék villámgyorsan fűződiétával?

A nők ruhatárának évszázadokkal ezelőtt elengedhetetlen tartozéka volt a fűző, amellyel percek alatt darázsderekat varázsolhattak maguknak. Tették mindezt a kényelmi és egészségügyi szempontok teljes figyelmen kívül hagyásával.

A napjainkban alkalmazott fűződiéta lényege, hogy kezdetben csak napi kettő-négy órán át kell viselni a korzetet, ám minden héten 30 perccel növelni kell ezt az időt - egészen napi 10-12 óráig. Hatására kevesebb ételt tudsz magadhoz venni, hiszen a testedben nem jut elég hely az ételnek - kicsit olyan, mintha gyomorgyűrűt helyeznének be a szervezetbe.

Tudj meg többet a gyomorgyűrűről

A gyomorgyűrű egy rendkívül szélsőséges megoldás a fogyásra. Dr. Csiszár Miklós elmondja, mit kell tudnod róla!

Veszélyes a fűző viselése

Szakértők szerint azonban nem véletlen, hogy a viktoriánus korszak elmúltával a nők levetették a korzetet. Ez a ruhadarab ugyanis korlátozza a légvételt, sérüléseket okozhat a bőrön, és ami még ennél is rosszabb, a belső szervek zúzódásához vezethet.

A szakértők véleménye

Jyotindra Shah New York-i belgyógyász szerint a túlságosan szűkre állított fűző rontja a test oxigénellátását, amely nélkülözhetetlen része az életnek, és elengedhetetlenül fontos az anyagcsere-folyamatok megfelelő működéséhez - ily módon a fogyáshoz is. Viselése következtében sérülhet a vese, a lép, a máj.

- A fűződiéta egy újabb tudományos alapokat nélkülöző hóbort, amellyel azokat az embereket használják ki, akiknek útmutatásra lenne szükségük ahhoz, hogyan térhetnek át egészségesebb életmódra, illetve veszíthetnek a túlsúlyukból - mondja Sherry Pagoto a Massachusettsi Egyetem táplálkozási szakértője.

Ezt is szeretjük