Karácsonyi maradékok: a fogyókúrád sem bánja, ha így eszed a káposztát
Ha nem főztél meg mindent, vagy nem fogyott el, a kuka helyett diétás fogásokká is átalakíthatók a karácsonyi vacsora elemei.

karácsony étel recept  (3) túrós pohárkrém
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tradicionális ételekhez szokás több alapanyagot venni, mint amennyit a család megeszik, mivel bármikor bejelentkezhet egy nem várt rokon vagy ismerős, és az megengedhetetlen, hogy ne lehessen megkínálni egy jó adag töltött káposztával.  

Az ünnepek után viszont előfordulhat, hogy az otthoniaknak már a könyökükön jön ki a sok karácsonyi fogás, pedig a hűtőben dobozokban állnak a kész, finom, ám megmaradt ételek, és a kamra is tömve van a romlandó, de fel nem használt hozzávalókkal.

Hagyományos karácsonyi menü

Családonként változó, hol mi kerül az asztalra, de van néhány étel, ami kötelező elemnek számít. Ilyen a borleves vagy a halászlé, amit főfogásként egy újabb halétel, rántott ponty követ, majonézes krumplisalátával. A töltött káposztát egyes helyeken előételként, máshol második főételként fogyasztják, a desszert pedig ideálisan valamilyen mákos édesség, hol bejgli, hol guba. A húsleves szintén tökéletesen beleillik a karácsonyi menüsorba. De lássuk, mi egyéb készíthető a hozzávalókból, esetleg a megmaradt ételek hogyan egyeztethetők össze a diétával. 

(A képek forrása: Getty Images Hungary, Pixabay, Unsplash.)

Az üres palack is érték!

A Coca-Cola a hulladékok szelektív gyűjtésére indít szemléletformáló kampányt. Az itthoni palackjaik már 100%-ban újrahasznosíthatóak, ezért fogyasztóikra is számítanak, hogy minél kevesebb hulladék végezze a természetben, és minél több újrahasznosulhasson.  A jatek.coke.hu/ oldalon ehhez nyújtanak segítséget, a nyereményjátékban pedig a fenntartható ajándékokért lehet játszani.

Promóció

Ezt is szeretjük