A leghatékonyabb diéták +15 kiló felett
Nagyobb túlsúly leadása komolyabb módszereket igényel. Íme, néhány kiváló étrend!

Dia

 	Metabolikus diéta 	A stresszes életmód és az azzal együtt járó rendszertelen étkezés bizony a testeden is nyomot hagy. Dr. Mark Hyman metabolikus diétája a megfelelő étrend összeállításával nemcsak az anyagcserédet állítja helyre, de a stressz következtében kialakult emésztő- és kiválasztószervi betegségeket is megszünteti. 	Kapcsolódó cikk: 	1 hónap alatt 10 kiló mínusz - Az új metabolikus diétával »

Metabolikus diéta

A stresszes életmód és az azzal együtt járó rendszertelen étkezés bizony a testeden is nyomot hagy. Dr. Mark Hyman metabolikus diétája a megfelelő étrend összeállításával nemcsak az anyagcserédet állítja helyre, de a stressz következtében kialakult emésztő- és kiválasztószervi betegségeket is megszünteti.

Kapcsolódó cikk:
1 hónap alatt 10 kiló mínusz - Az új metabolikus diétával »

Dia

 	GI-diéta 	A tartós fogyás lényege, hogy vércukorszinted mindig egyenletes maradjon, már csak azért is, mert a hullámzó inzulinlökések nem csupán alakodat, de egészségedet is veszélyeztetik. A GI-diéta az alacsony glikémiás indexű ételek segítségével szabadít meg felesleges kilóidtól. 	Kapcsolódó cikk: 	A 3 leghatékonyabb diéta 10 kiló túlsúly felett »

GI-diéta

A tartós fogyás lényege, hogy vércukorszinted mindig egyenletes maradjon, már csak azért is, mert a hullámzó inzulinlökések nem csupán alakodat, de egészségedet is veszélyeztetik. A GI-diéta az alacsony glikémiás indexű ételek segítségével szabadít meg felesleges kilóidtól.

Kapcsolódó cikk:
A 3 leghatékonyabb diéta 10 kiló túlsúly felett »

Dia

 	Kimkins-diéta 	A 2007 óta töretlen népszerűségnek örvendő diétát Heidi Kimberly Diaz alkotta meg. A módszer lényege a csökkentett kalóriabevitel, ami napi 1200-1400 kalóriát jelent, ezen felül az alacsonyabb szénhidráttartalmú ételek fogyasztása és a minőségi szénhidrátokra való átváltás is fontos. A diéta alapelve igen egyszerű: fogyasztható és nem fogyasztható csoportra osztja az ételeket, így koplalás nélkül térhetsz át egy változatosabb, egészségesebb és karcsúsító életmódra. 	Kapcsolódó cikk: 	Több mint 15 kiló felesleg van rajtad? - Fogyj le végleg a Kimkins-diétával! »

Kimkins-diéta

A 2007 óta töretlen népszerűségnek örvendő diétát Heidi Kimberly Diaz alkotta meg. A módszer lényege a csökkentett kalóriabevitel, ami napi 1200-1400 kalóriát jelent, ezen felül az alacsonyabb szénhidráttartalmú ételek fogyasztása és a minőségi szénhidrátokra való átváltás is fontos. A diéta alapelve igen egyszerű: fogyasztható és nem fogyasztható csoportra osztja az ételeket, így koplalás nélkül térhetsz át egy változatosabb, egészségesebb és karcsúsító életmódra.

Kapcsolódó cikk:
Több mint 15 kiló felesleg van rajtad? - Fogyj le végleg a Kimkins-diétával! »

Dia

 	Fit for Life 	A Harvey és Marilyn Diamond nevéhez köthető diéta a szétválasztó módszerek táborát erősíti. A diéta kidolgozói úgy vélik, hogy a súlygyarapodás oka főként a fehérjében és a szénhidrátokban gazdag ételek egyidejű fogyasztásában keresendő. Diamondék az élelmiszereket két csoportra osztották: az élettelen, feldolgozott élelmiszerekre, illetve az élő, nyers zöldségekre és gyümölcsökre. Ha a két csoportotba tartozó ételeket nem fogyasztod egyszerre, hatékonyabb lesz a tápanyag-felszívódás, és megindul a fogyás. 	Kapcsolódó cikk: 	Mínusz 15 kiló a Fit for Life-diétával »

Fit for Life

A Harvey és Marilyn Diamond nevéhez köthető diéta a szétválasztó módszerek táborát erősíti. A diéta kidolgozói úgy vélik, hogy a súlygyarapodás oka főként a fehérjében és a szénhidrátokban gazdag ételek egyidejű fogyasztásában keresendő. Diamondék az élelmiszereket két csoportra osztották: az élettelen, feldolgozott élelmiszerekre, illetve az élő, nyers zöldségekre és gyümölcsökre. Ha a két csoportotba tartozó ételeket nem fogyasztod egyszerre, hatékonyabb lesz a tápanyag-felszívódás, és megindul a fogyás.

Kapcsolódó cikk:
Mínusz 15 kiló a Fit for Life-diétával »

Dia

 	12 hetes terv 	A dietetikusok és fogyókúrás szakember bevonásával kifejlesztett diéta fokozatosan, 12 hét alatt vezet át egy teljesen új életformára, ez alatt az idő alatt azonban 15-20 kilót is leadhatsz. Ráadásul a megváltozott életvitelednek köszönhetően attól sem kell tartanod, hogy visszatérnének a leadott kilók. 	Kapcsolódó cikk: 	Így add le a teljes túlsúlyod! - Mínusz 20 kiló 12 hét alatt »

12 hetes terv

A dietetikusok és fogyókúrás szakember bevonásával kifejlesztett diéta fokozatosan, 12 hét alatt vezet át egy teljesen új életformára, ez alatt az idő alatt azonban 15-20 kilót is leadhatsz. Ráadásul a megváltozott életvitelednek köszönhetően attól sem kell tartanod, hogy visszatérnének a leadott kilók.

Kapcsolódó cikk:
Így add le a teljes túlsúlyod! - Mínusz 20 kiló 12 hét alatt »

Dia

 	Dr. Phil diétája 	Ha komolyabb súlyfelesleggel küzdesz, és sokszor próbálkoztál már sikertelen diétákkal, Dr. Phil módszere elhozhatja a várva várt eredményt. A pszichológus nemcsak egy karcsúsító étrendet állított össze, de arra is rávilágított, hogy a gondolkodásod megváltoztatása nélkül nem szabadulhatsz meg a régóta cipelt terhektől - sem fizikai, sem pszichikai értelemben véve. 	Kapcsolódó cikk: 	Mínusz 15 kiló Dr. Phil étrendjével »

Dr. Phil diétája

Ha komolyabb súlyfelesleggel küzdesz, és sokszor próbálkoztál már sikertelen diétákkal, Dr. Phil módszere elhozhatja a várva várt eredményt. A pszichológus nemcsak egy karcsúsító étrendet állított össze, de arra is rávilágított, hogy a gondolkodásod megváltoztatása nélkül nem szabadulhatsz meg a régóta cipelt terhektől - sem fizikai, sem pszichikai értelemben véve.

Kapcsolódó cikk:
Mínusz 15 kiló Dr. Phil étrendjével »

Dia

 	Mediterrán diéta 	Bár a mediterrán diétát a déli népek már évszázadok óta követik, a világ más tájain csak az 1950-es években figyeltek fel rá, az orvosként dolgozó Ancel Keys-nek köszönhetően. Alapelemei a teljes kiőrlésű gabonából készült tészták és péktermékek, a zöldségek, a gyümölcsök, a hüvelyesek, a minőségi tejtermékek, a növényi magvak, nem utolsósorban pedig az értékes omega-3 zsírsavak. Mindezeken kívül - egészséges mértékben - a vörösbor is elengedhetetlen az igazi mediterrán diétához. 	Kapcsolódó cikk: 	Mediterrán diéta - Légy karcsú és egészséges! »

Mediterrán diéta

Bár a mediterrán diétát a déli népek már évszázadok óta követik, a világ más tájain csak az 1950-es években figyeltek fel rá, az orvosként dolgozó Ancel Keys-nek köszönhetően. Alapelemei a teljes kiőrlésű gabonából készült tészták és péktermékek, a zöldségek, a gyümölcsök, a hüvelyesek, a minőségi tejtermékek, a növényi magvak, nem utolsósorban pedig az értékes omega-3 zsírsavak. Mindezeken kívül - egészséges mértékben - a vörösbor is elengedhetetlen az igazi mediterrán diétához.

Kapcsolódó cikk:
Mediterrán diéta - Légy karcsú és egészséges! »

Dia

 	Rostdiéta 	A rossz anyagcsere gyakran áll az elhízás hátterében. Rendszeres testmozgással, emésztést serkentő fűszerek és gyógynövények fogyasztásával, valamint speciális, rostban gazdag diétával azonban megszüntethető a probléma és a kóros elhízás is. 	Kapcsolódó cikk: 	Így fogyj 15 kilót 2 hónap alatt! »

Rostdiéta

A rossz anyagcsere gyakran áll az elhízás hátterében. Rendszeres testmozgással, emésztést serkentő fűszerek és gyógynövények fogyasztásával, valamint speciális, rostban gazdag diétával azonban megszüntethető a probléma és a kóros elhízás is.

Kapcsolódó cikk:
Így fogyj 15 kilót 2 hónap alatt! »

Dia

 	Hollywoodi diéta 	Több, egykor túlsúllyal küszködő hollywoodi sztár is esküszik erre az étrendre, innen ered a diéta neve is. A méregtelenítéssel indító étrend először szigorú, az idő előrahaladtával azonban egyre több élelmiszer fogyasztását engedélyezi, miközben az étellel való kapcsolatodat is alapjaiban változtatja meg. 	Kapcsolódó cikk: 	Tartós fogyás a hollywoodi zsírbontó diétával »

Hollywoodi diéta

Több, egykor túlsúllyal küszködő hollywoodi sztár is esküszik erre az étrendre, innen ered a diéta neve is. A méregtelenítéssel indító étrend először szigorú, az idő előrahaladtával azonban egyre több élelmiszer fogyasztását engedélyezi, miközben az étellel való kapcsolatodat is alapjaiban változtatja meg.

Kapcsolódó cikk:
Tartós fogyás a hollywoodi zsírbontó diétával »

Dia

	South Beach-diéta	A Dr. Arthur Agatston által kifejlesztett étrendre milliók esküsznek, nem is csoda, hiszen a tengeri gyümölcsökben, zöldségfélékben és teljes tápértékű élelmiszerekben gazdag diétával gyors és biztos eredményeket érhetsz el, ráadásul tiltott ételek sincsenek, csak az egyensúly megtartására kell ügyelned.	Kapcsolódó cikk:	Adj le 20 kilót az SBD-vel! »

South Beach-diéta

A Dr. Arthur Agatston által kifejlesztett étrendre milliók esküsznek, nem is csoda, hiszen a tengeri gyümölcsökben, zöldségfélékben és teljes tápértékű élelmiszerekben gazdag diétával gyors és biztos eredményeket érhetsz el, ráadásul tiltott ételek sincsenek, csak az egyensúly megtartására kell ügyelned.

Kapcsolódó cikk:
Adj le 20 kilót az SBD-vel! »

Dia

	90 napos diéta	A különböző élelmiszercsoportok szétválasztásán és a könnyebb tápanyag-felszívódáson alapuló diéta az elmúlt évek alatt az egész világot meghódította, az internet tele van hozzá kapcsolódó fórumokkal és receptjavaslatokkal. Nem is csoda, hiszen az étrend változtatos, a fogyás pedig a túlsúly mértékétől függ, de minden esetben gyors és látványos.	Kapcsolódó cikk:	90 napos diéta - Így adj le 15 kilót! »

90 napos diéta

A különböző élelmiszercsoportok szétválasztásán és a könnyebb tápanyag-felszívódáson alapuló diéta az elmúlt évek alatt az egész világot meghódította, az internet tele van hozzá kapcsolódó fórumokkal és receptjavaslatokkal. Nem is csoda, hiszen az étrend változtatos, a fogyás pedig a túlsúly mértékétől függ, de minden esetben gyors és látványos.

Kapcsolódó cikk:
90 napos diéta - Így adj le 15 kilót! »

Dia

	Térfogatdiéta	A térfogatdiéta nem az ételek mennyiségét, hanem minőségét korlátozza, vagyis korgó gyomrodat csak alacsony kalóriatartalmú élelmiszerekkel töltheted meg. Ilyen például a paprika vagy a paradicsom, de a többi, magas víztartalmú zöldség és gyümölcs is. Ezzel a módszerrel úgy korlátozhatod az energiabevitelt, hogy közben nem kell éheztetned magad.	Kapcsolódó cikk:	Zsírégető, laktató, karcsúsító - A térfogatdiéta »

Térfogatdiéta

A térfogatdiéta nem az ételek mennyiségét, hanem minőségét korlátozza, vagyis korgó gyomrodat csak alacsony kalóriatartalmú élelmiszerekkel töltheted meg. Ilyen például a paprika vagy a paradicsom, de a többi, magas víztartalmú zöldség és gyümölcs is. Ezzel a módszerrel úgy korlátozhatod az energiabevitelt, hogy közben nem kell éheztetned magad.

Kapcsolódó cikk:
Zsírégető, laktató, karcsúsító - A térfogatdiéta »

Ezt is szeretjük
Fotó: