Mozdítsd meg tested öngyógyító energiáit: csupán 5 egyszerű lépés
Mindenkiben megvan a képesség az öngyógyításra, csak meg kell tanulni felébreszteni azt.

ongyogyitas
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az ember megsebesíti a kezét zöldséghámozás közben, néhány nap kérdése, és begyógyul a vágás helye. Ha bánat éri, előbb-utóbb csupán egy emlék marad. Két példa arra, hogy a testi és lelki öngyógyítás képessége bennünk van, sokan ennek ellenére is szkeptikusan viszonyulnak hozzá.

Ez a fajta regenerálódás természetesen nem akaratlagosan vezérelt dolog, hanem egy, a szervezetbe és az emberi lélekbe kódolt folyamat. Hiába szuggerálnánk a sebeinket, hogy ne gyógyuljanak be, azok annak ellenére is begyógyulnak, és nem múlik el azonnal egy lelki trauma nyoma, bármennyire is szeretnénk gyorsítani a folyamatot. Az öngyógyítás mégis működhet akaratlagosan, ha jobb közérzetre, felfrissülésre, új lendületre van szükségünk, és közvetve a fizikai, illetve lelki fájdalmakra is gyógyír lehet: testünk jó energiáinak mozgósításával.

5 lépés az öngyógyító energiák mozgósítására

Nem időigényes, és nem bonyolult: csupán öt lépést kell ahhoz követni, hogy a test öngyógyító energiái megmozduljanak, és kifejtsék feltöltő, üdítő, nyugtató, gyógyító hatásukat.

Az első lépés - Ülj le kényelmesen, és figyeld a légzésed! Nem szükséges mélyeket lélegezni, sőt, a legjobb, ha a légzés normálisan folytatódik. Ezzel az ember egyszerűen azt éri el, hogy szellemileg jelen legyen, magára figyeljen, és ne gyötörjék a visszatérő negatív gondolatok.

A második lépés - Tedd egymásra a két tenyered, és dörzsöld össze őket 30-60 másodpercig! Addig csináld, míg nem érzed a képződő hőt, közben próbálj finoman, nem erőltetve, mosolyogni egyet!

A harmadik lépés - A dörzsölés után, továbbra is egymás felé fordítva őket, távolítsd el egymástól a tenyereid 15-20 centiméterre! Érezd a köztük áramló jótékony energiát, amit mozgósítottál, és mosolyogj!

A negyedik lépés - Csukd be a szemed, és érezd, hogy az energiát fel tudod emelni, és levezetni a testedbe! Gondolj arra, hogy jó energiát áramoltatsz a szervezetedbe! Képzeld el, ahogy láthatóan is áramlik! Elképzelheted fényként vagy ragyogásként, ahogy automatikusan megjelenik lelki szemeid előtt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az ötödik lépés - Akár öt percig is elmerülhetsz a kellemes energiaáramoltatásban, és adj hálát a testednek azért, hogy ezt a gyógyító energiát képes volt felszabadítani. Ha úgy érzed, végeztél, állj fel, és folytasd a napod!

Az öngyógyítás egyfajta meditációnak is beillik, megnyugszik tőle a lélek, segítheti az egyéb gyógymódokat a szervezet saját pozitív hatású energiáinak mozgósításával, illetve segíthet a kiegyensúlyozottság, az energikusság, a harmónia érzetének elérésében. Már az is nagyon hasznos, ha néhány percet, kizárva minden zavaró tényezőt, magunkra, befelé figyelünk.

A fej akupresszúrás pontjai

Ezeket az akupresszúrás pontokat érdemes ismerni és használni a mindennapokban: pillanatok alatt kifejthetik a kívánt hatást.

Ezt is szeretjük