Miért élnek tovább, akiknek kutyájuk van? Íme, a 3,4 millió fős kutatás eredménye
A hosszú élet titka, hogy kutyagazdik legyünk?

kutya-idos-gazda
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hosszú élet titkát sokan és sok mindenben feltételezték már: az optimizmusban, a nevetésben, de még a nyelvtanulásban is. Időről időre felbukkannak újabb teóriák, de a most következő mindegyiknél kedvesebb: eszerint az, ha valakinek kutyája van, hosszabb életet ígérhet.

Az elmélet ráadásul bizonyosságot is nyert egy többmilliós kutatásban. A kutatást Svédországban végezték, 40 és 80 év közti résztvevőkkel.

A kutyagazdik tovább élnek

Nem kevesebb, mint 3,4 millió fő részvételével zajlott a svéd kutatás, mely rámutatott, hogy a gazdik hosszabb életre számíthatnak, mint azok, akiknek nincs kutyája. A magyarázat abszolút reális.

A kutyatartók nap mint nap többször leviszik a kutyájukat, gyakran kocognak kedvenceikkel, vagy épp játszanak velük a parkban, kertben. Ez hatalmas egészségügyi előnnyel jár, különösen, ha a kutya nagyobb testű, hiszen akkor a gazdi részéről is intenzívebb mozgásra van szükség. A közös mozgás csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, karbantartja a szívet, felpezsdíti a vérkeringést, a jó levegő és a mozgás kedvező hatásairól nem is beszélve.

A szervezet ellenálló képességét is növelik

A kutyák emellett erősítik a gazdik ellenálló képességét is. Vizsgálatok szerint megváltoztatják a gazdik bakteriális mikrobiomját, így erősítve az immunrendszerüket. Ez főleg a lakásban tartott kutyák esetében igaz. A négy fal közé ugyanis olyan baktériumok kerülnek az állatokkal, amelyekkel másképp talán sosem találkozna az ember. Mivel a szervezet ezekkel szemben is védelmet épít ki, a kutyatartás ily módon is a gazdik egészségét szolgálja.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pszichológiailag is segítenek

A szívbetegségeket és a magas vérnyomást a kutyatartás más módon is segít kivédeni. Az állat jelenléte önmagában véve is óriási lelki segítség a mindennapokban. Pszichológiai támaszt nyújt, segít a magányosság érzetét leküzdeni. Még a család nélkül, barátok nélkül élő gazdik is azzal a tudattal kelhetnek és fekhetnek le mindennap, hogy valakinek szüksége van a törődésükre, számít rájuk, és feltétel nélkül szereti őket.

Tudjuk, hogy egy kutya milyen mérhetetlen mennyiségű szeretetet képes adni. Fontos, hogy gazdiként is a lehető legtöbb szeretettel, gondoskodással és türelemmel legyünk a kutyák felé. Így tehetünk érte, hogy ne csak ők hosszabbítsák meg a mi életünket, hanem ők is sokáig velünk lehessenek.

Látogass el a szépkorú berni pásztorok weboldalára, ahol büszke gazdik mutatják be kutyáikat, garantálva ebeik jó vérvonalát.

Balatoni helyek, ahol gyógyulást remélnek

A hosszú, egészségesebb élet reményében sokan látogatnak el gyógyító helyekre. 3+1-et mutatunk a Balatonnál.

Ezt is szeretjük