Ma tízmilliószoros erővel hívhatod a jót: hogyan növelheted a gondolat erejét?
Egy évben négy olyan nap van, amit tízmilliószoros napként tartanak számon a buddhizmusban.

GettyImages-1149229882
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gondolj arra, hogy sikerülni fog. Szuggeráld, hogy meg tudod csinálni. Akárhányszor ehhez hasonló mondatokat mond, az ember mindig arról tesz tanúbizonyságot, hogy hisz a gondolat teremtő erejében.

Ennek fényében is érdemes figyelni minden esztendőben a tízmilliószoros napokat, amikor is a gondolat teremtő ereje a buddhista hagyomány szerint tízmilliószorosan hat. 2020 második ilyen napja június 5-én érkezik el. A továbbiak július 24-én és november 7-én lesznek.

Mit érdemes tudni a tízmilliószoros napokról?

E négy napot, melyek hagyománya a tibeti buddhizmusból ered, Buddha-napoknak is hívják. A tízmilliószoros napokon Buddha életének főbb állomásairól emlékeznek meg: csodatételeiről, megvilágosodásáról, első szentbeszédéről és mennybemeneteléről.

Minden jeles napon Buddha életének más-más állomása kerül az ünnep fókuszába. Az elsőt, Buddha csodatételeinek napját a vajmécsesek ünnepének is nevezik. Ez a Chötrül Düchen. Ilyenkor a szokás szerint jakvaj gyertyákat helyeznek fa, virág vagy madár alakú mécsesekbe. A második nap, melyet az imakerék ünnepének is mondanak, a Saga Dawa Düchen, Buddha földi megszületésének, 35. évében történt megvilágosodásának és nirvánába lépésének ünnepe. A harmadik tízmilliószoros nap a Chöckör Düchen. E napon a tibetiek Buddha első szentbeszédét ünneplik. Ekkor hangzott el tőle a Négy Nemes Igazság tana.  Végül a negyedik jeles nap, azaz a Lhahab Düchen, Buddha mennybemenetelének ünnepe. Úgy tartják, ezen a napon Buddha felment az istenekhez, hogy őket is tanítsa, és hogy köszönetet mondjon anyjának azért, hogy kiszabadulhatott az élet körforgásából. Később újra visszatért a halandók közé.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem mindegy, hogy a tízmilliószoros napok hogyan és milyen érzések közepette telnek, ugyanis ilyenkor a gondolat teremtő ereje tízmilliószorosan hat. Érdemes minél pozitívabb mederben tartani azt, kellemes elfoglaltságokat találni, és kerülni a vitát, a stresszt és minden rosszat. Szerencsésebb jókedvűen, mosollyal tölteni a napot, a tervekre, vágyakra fókuszálni, így bevonzva azokat. Ma ennek jegyében és a második Buddha-nap tiszteletére, különleges esemény szerveződik: egy világméretű mantrameditáció, melynek keretében milliók fognak együtt meditálni világszerte.

Országokon átívelő meditáció

A június 5-i tízmilliószoros napon tartott esemény keretében megszervezik a világ legnagyobb mantrameditációját az emberek boldogságáért. Nemcsak annak apropóján, hogy tízmilliószoros nap van, de egyúttal telihold és holdfogyatkozás is lesz azonos napon, ami ritka egybeesés.

A közös meditációt, mely a világ számos televíziócsatornáján is követhető lesz egy időben, Indiából, Magyarországról és Srí Lankáról fogják közvetíteni.

Az esemény magyar főszervezője Jászberényi Tamás. További szervezői vezető buddhista szerzetesek, egy hindu szvámi, egy magyar sámán és egy magyar spirituális zenész. Utóbbi, Ölvendi Gábor a magyarországi helyszín házigazdája lesz, a többiek pedig a világ különböző pontjain szervezett meditációkon látják el ugyanezt a feladatot. Az élő közvetítés egy Srí Lanka-i templomból indul, egy tradicionális hindu szertartással és mantrázással folytatódik Indiából, majd egy ősi magyar sámánszertartással és mantrázással egybekötött zenei élménnyel végződik.

Az eseményről részletesebben ezen a linken lehet tájékozódni. Csatlakozásra a következő oldalakon is van lehetőség:

Mit vonzanak be a különböző színű virágok?

Színével minden virág mást és mást hozhat életedbe a hiedelem szerint: a sárga például pénzhozó.

Ezt is szeretjük