Úszógumigyilkos otthoni program: elég 15 perc naponta

Ezekkel a könnyen megtanulható gyakorlatokkal látványosan, gyorsan sikert érsz majd el.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A strandszezon beköszöntével sokaknak jelent problémát a könnyű, nyári felsők takarása alól előbukkanó pocak. Ha te is közéjük tartozol, azonban nem akarsz a falatnyi fürdőruhák között egyrészes változatokra vadászni, kövesd edzéstervünket, mellyel már néhány hét alatt lefaraghatsz az úszógumiból.

Fontos!
A sérülések elkerülése érdekében kezdd, illetve zárd a gyakorlatsort óvatos bemelegítéssel. Végezz lassú nyak-,váll-, derék- és karkörzéseket. Lábaid bemelegítéséhez végezz nyújtásokat. Ha ízületi, gerinc-, csont-, szív- vagy érrendszeri problémáid, illetve egyéb nehézségeid vannak, melyek akadályozhatnak az intenzívebb mozgásban, mielőtt belevágnál az edzéstervbe, kérd ki orvosod véleményét!

Edzésterv

A haránthasizom edzése

Feküdj hanyatt, a lábadat nyújtsd ki, és szorosan zárd össze. Kilégzés közben ülj fel, fokozatosan emelve a fejet, a vállat, a lapockát, a mellkast, a derekat, majd vidd mindkét karodat a fejed fölé. Belégzés közben ugyanilyen fokozatosan ereszkedj vissza a kiinduló helyzetbe. Végezz el összesen három, nyolc ismétlésből álló sorozatot.

Az alsó hasizmok edzése

Hanyatt fekve csúsztasd a kezedet a popsid alá, és támaszd meg a csípőd. Mindkét lábadat emeld magasra, a törzsedre merőlegesen. Belégzés közben fokozatosan engedd le a bal lábat, kilégzés közben pedig emeld vissza, miközben nyújtva marad. Ismételd meg a jobb lábaddal is, majd mindkét lábbal 20-szor végezd el a gyakorlatot.

Lábfordítás oldalra

Feküdj hanyatt, és lefelé fordított tenyérrel nyújtsd ki oldalra a karodat. A lábadat emeld magasra, a törzsedre merőlegesen. Ha nem tudod kinyújtani, hajlítsd be úgy, hogy kényelmes legyen. Rövid kilégzés közben vidd jobbra a lábad, körülbelül 45 fokot zárjon be a talajjal. A karod ne mozogjon. Ismételd meg a bal lábaddal is. Végezd el a gyakorlatot 20-szor, majd az egész sorozatot még egyszer.

Gördülés előre-hátra

Ülj le, hajlítsd be a térdedet, és öleld át. Gördülj hátra, majd vissza előre a gerinced mentén. Ötször ismételd meg a mozdulatot, az utolsónál viszont maradj nyújtott lábbal ülve, és hajolj olyan közel a térdedhez, amennyire erőlködés nélkül tudsz. Őrizd meg ezt a tartást öt másodpercig. Összesen öt ilyen sorozatot végezz el.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egyensúlygyakorlat

Feküdj hanyatt, a karodat nyújtsd ki a fejed fölé. A lábadat kinyújtva emeld fel úgy, hogy derékszöget zárjon be a törzzsel. Kilégzés közben emeld meg felsőtestedet és kinyújtott karodat. Nyújtott karral igyekezz megérinteni a bokádat, azután ereszkedj vissza. Három, egyenként 20 ismétléses sorozatot végezz el.

Csípőforgatás

Feküdj hanyatt, a karodat nyújtsd ki a tested mellett. Húzd talpra a lábadat úgy, hogy a sarkad egészen közel kerüljön a popsidhoz. Kilégzés közben lassan emeld meg a medencédet, és vidd a térdedet egészen a homlokodhoz. Belégzés közben engedd vissza a lábadat kiinduló helyzetbe. Végezz el három sorozatot, egyenként tíz ismétléssel.

Ellentétes könyök- és térdemelés

Feküdj hanyatt, a lábadat behajlítva emeld fel, és a kezedet kulcsold össze a tarkódon. Kilégzés közben nyújtsd ki a jobb lábadat, és fordítsd a jobb könyököt és a jobb vállat a behajlítva maradt bal térded felé.

A következő kilégzéskor ismételd meg a mozdulatot a bal lábat kinyújtva és a bal könyököt fordítva a jobb térd irányába. Végezd el a gyakorlatot mindkét irányba 16-szor, majd ismételd meg a sorozatot kétszer.

Csípőemelés

Feküdj oldalra zárt, nyújtott lábbal. Emelkedj fel az alkarodra, a másik karoddal pedig támaszkodj meg a mellkasod előtt. Két kezedet tedd egymásra. Anélkül, hogy a karodat megmozdítanád, emeld fel a csípődet. Rövid kitartás után térj vissza a kiinduló helyzetbe. Végezd el a gyakorlatot mindkét oldalon 20-szor, majd ismételd meg a sorozatot kétszer.

Cikkünk a Formabontó zsírlebontó című könyv alapján készült.

Ez az életmódprogram valóban formabontó: a receptek egyszerűek, mesterien rafináltak, és nagyon finomak, az eredmény pedig az egészséges, fitt szervezet. A könyv szerzője bebizonyítja, hogyan lehet koplalás és frusztráló gondolatok nélkül fogyni és egészségesen táplálkozni. A program egyénre szabott: bemutat egy fogyókúrázóknak, egy sportolóknak és egy kismamáknak szóló táplálkozási útmutatót, illetve foglalkozik azokkal is, akik nem feltétlenül szeretnének lefogyni, csupán egészségesebben szeretnének táplálkozni, hogy elkerüljék a betegségeket. A könyv gondolatébresztő írás, melynek segítségével mindenki megtalálja céljai megvalósításának módját.

Kiadja a Reader's Digest.
A könyv ára 7990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

OLVASD EL EZT IS!

hajlo no
  • fitnesz
  • otthoni edzés

3 hét, 1 nadrágméret

epres
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Emésztésjavító, zsírapasztó diéta

Ezt is szeretjük